Edemë cerebrale në dëmtim traumatik të trurit


 • Lëndimet e hapura dhe të mbyllura
 • Cerebrale edemë - a lëndimet e shpeshta shok
 • Para-mjekësor dhe kujdesit mjekësor

 • Lëndimet e hapura dhe të mbyllura

  Si me ndonjë lëndim, dëmtim të kafkës dhe trurit mund të jenë të mbyllura dhe të hapura. Dëmtimi në këtë zonë të trupit të njeriut, e cila është pjesë më e rëndësishme e sistemit nervor qendror - dëmtimi i trurit është e rëndë, të rrezikshme për jetën viktimë.

  Lëndimet e mbyllura në të cilat nuk ka gjakderdhje të jashtme zakonisht ndodh si pasojë e traumave të hapur (një goditje në kokë me objekte të vështirë në rënie, etj) lëndimit, edhe pse nuk duken aq e frikshme sa i hapur, por ata nuk janë më pak të rrezikshme.

  Rezultati i tyre mund të ketë komplikacione të tilla si tronditje, një mavijosur (shembje), ënjtje (compression) të trurit, fraktura e bazës kafkës dhe qemer.


  Cerebrale edemë - a lëndimet e shpeshta shok

  Edemë (compression) i trurit mund të jetë e arsye të ndryshme, të dy plagosje të lidhura (presion intracranial gjakderdhje në fragmente të indeve të trurit në plagë kafkës dhe të mavijosur, etj), dhe me sëmundjet individuale (tumor të trurit, rrit presionin intracranial, etj .) Duke lënë mënjanë të gjitha arsyet përse të përqëndrohet vetëm në mekanizmin e edemë të shkaktuar nga trauma e mbyllur të kafkës.

  Fillestar (fillestare) Pika më e zakonshme qëndron edemë të trurit intracerebrale (intracranial) gjakderdhje nga hematoma, si rezultat i ndikimit apo lëndim në kokë.


  Ënjtje në këto raste zakonisht zhvillohet ngadalë, me onde, dhe menjëherë pas lëndimit mund të jenë simptoma të goditjes dhe palcës shoku. Pas ndihmon pacientin mund të bëhet më e lehtë, nuk është e ashtuquajtura "hendek dritë", e cila ka një gjatësi të ndryshme - nga disa orë në disa ditë. Megjithatë, ky kusht është mashtruese, subjektiv dhe në kundërshtim me çrregullim të rëndë që ndodh në zgavrën e kafkës. Hematoma më tej, duke vazhduar të shtrydh indet e trurit, duke shkaktuar kongjestion venoz, rrit sasinë e lëngut cerebrospinal, e cila në fund të fundit çon në edemë totale të trurit.

  Simptomë e parë dhe e tmerrshme zhvillon edemë - rivendosur ose të rritur dhimbje koke që shpesh shfaqet pas "intervale të qartë." Në këtë periudhë të traumave të rënda dhe përmirësim të përkohshëm në gjendjen shëndetësore nuk mund të maskuar apo ata simptomat e zakonshme të goditjes dhe shembje, e cila në masë të madhe komplikon diagnozën e edemë.

  Ajo duhet të mbahet mend se filloi edemë përparon shumë shpejt. Së shpejti u bashkua psikomotorike agjitacion, simptomat acarim duket trurit, e shoqëruar nga të vjella, shtrëngim i nxënësit në bruising anësor, u rrit norma e zemrës (takikardia) dhe të marrë frymë. Pastaj vjen shtypja e trurit, dhe viktimë bëhet i ngadaltë, u ngadalësua, ai humbi vetëdijen, nuk bradycardia (norma e zemrës - 40-50 për minutë), shpejt ul presionin e gjakut shtypur në mënyrë dramatike respiratore dhe kardiovaskulare aktivitete shkelur aktin e gllabërim .

  Këto simptome tregojnë një lezione serioze të trupit, të cilat janë të bazuara në aksident akut cerebrovascular, duke çuar në oksigjen uria vdekjen e indeve të trurit dhe qelizat nervore. Nëse jo menjëherë hiqni shkaktojë rrënjë compression të trurit dhe nuk ndërmerren veprime për të ulur presionin intracranial, viktima mund të vdesë i dështimit të frymëmarrjes dhe aktivitetit kardiak.  Para-mjekësor dhe kujdesit mjekësor

  Sa shpejt duhet të ndihmojë në dëmtim traumatik të trurit? Në minutat e para. Ndihmë në kohë në të gjitha fazat nuk mund vetëm të shpëtuar jetën e njeriut, por jeta është e plotë.

  Plagosje primar mund të jetë shumë e vështirë, por faktorë të mesme (koha nuk ka normalizuar frymëmarrjen, presionin e gjakut, jo viktimë solli një tronditje) mund të çojë një person për aftësinë e kufizuar dhe madje edhe vdekje.

  Prandaj, dhënia e ndihmës së parë dhe të ndihmës së parë duhet të jenë të vetëdijshëm se cerebrale edemë - një kusht që kërcënon jetën e viktimës. Për shkak të faktit se ajo mund të zhvillohet në një herë, çdo plagosje kokë duhet të konsiderohet si një serioz, mund të shkaktojë komplikime të rënda deri në vdekje.

  Këto viktima duhet të jetë urgjentisht pajtueshmërinë me të gjitha masat e marra për një objekt mjekësor për kujdesin emergjent të specializuar.

  Për fat të keq shpesh me dëmtime traumatike të trurit shtyrë njerëzit shumë më pranë, duke harruar se natyra e diagnostikimin lëndim të trurit duhet CT, ku ka pak në klinika të vogla. Dhe ku ata janë, njerëz të "shpejtë" pa fat, për një sërë arsyesh kryesisht letër.

  Por tomography llogaritur lejon për të përcaktuar më qartë natyrën e lëndimit, vendndodhjen e hematomas intracranial, shtrirjen e ënjtje, etj Si rezultat, kirurg operon më saktë dhe me qëllim, duke e ditur që problemi ai do të duhet të përballet që gjithmonë ka një efekt i dobishëm për suksesin e operacionit dhe gjendjen e pacientit.  Baza e trajtimit është terapi antiedematous, çrregullime të eliminimit të veprimtarisë kardiovaskulare dhe respiratore. Hematoma trajtohen vetëm me kirurgji, e cila është kryer nën anestezi të përgjithshme kostnoplasticheskoy trepanation. Ënjtje të trurit të pacientëve pas trajtimit spitalor është shpesh e nevojshme për të dërguar VTEK (Shëndeti dhe Punës Komitetin e ekspertëve) si pasojë e këtij komplikacion mund të jetë aftësia e kufizuar.

  Për cikël trajtimi ishte i plotë, këtu ju keni nevojë për të shtuar më shumë dhe rehabilitim. Dhe që ne priren të vënë në rrëshqitje. Kërcënim për jetën e pacientit kaluar, operacion kryhet dhe njeri lënë vetëm me problemet e tyre.

  Por ajo ende ka nevojë për të rivendosur funksionet e tyre mendore dhe motorike. Sigurisht, ai merr këshilla nga një mjek, por për të përfunduar një kurs të plotë të rehabilitimit tani mund të jetë vetëm disa institucione që mund të numërohen në njërën anë.

  Informacion nga artikullin "lëndimeve mbyllura të kafkë dhe tru."

  Diskutoni komuniteteve:

 • Edemë cerebrale
 • Dëmtimi traumatik i trurit