Pulmonar shkurtimisht edemë gati kryesore


 • Edemë pulmonare: si ndodh
 • Pse zhvillojnë edemë pulmonare
 • Çfarë do të dyshohet edemë pulmonare
 • Konfirmuar diagnozën
 • Zvogëlimin e edemë

 • Edemë pulmonare: si ndodh

  Kur edemë pulmonare në hapësirat jashtë enëve të gjakut të mushkërive që shkojnë në të lëngshme. Nëse një prej varieteteve të edemë, i ashtuquajtur edema pulmonare kardiogjenik, vypotivannya lëngu shkaktuar një rritje të presionit në venat pulmonare dhe capillaries. Si një komplikacion i sëmundjes së zemrës, edemë pulmonare mund të bëhet kronike, por kjo ndodh dhe edemë pulmonare akute, e cila është zhvilluar me shpejtësi dhe në një kohë të shkurtër mund të çojë në vdekjen e pacientit.
  Pse zhvillojnë edemë pulmonare

  Edemë pulmonare zakonisht shkaktohet nga dështimi i barkushe të majtë, dhomën kryesore të zemrës, që rezulton nga sëmundje të zemrës. Sipas disa sëmundjeve të zemrës lënë ventricular mbushje kërkohet më shumë presion për të siguruar rrjedhën e duhur të gjakut në të gjitha pjesët e trupit.
  Nën rritjen e presionit në dhomat e tjera të zemrës dhe venat pulmonare dhe capillaries. Propotivaye gradualisht i gjakut në hapësirën ndërmjet indeve të mushkërive. Kjo parandalon lehta zbutjen dhe u jep atyre gazin shkëmbimin ndodh.

  Në sëmundjet e zemrës, ka faktorë të tjerë që çojnë në edemë pulmonare:


 • Shuma e tepruar të gjakut në venat;
 • Disa sëmundje veshkave, djegiet gjera, pacienti mëlçisë, mungesa e ushqyesve;
 • Shkelja e rrjedhjes së limfatike nga mushkëritë, siç vërehet në sëmundje Hodgkin;
 • ulje në rrjedhjen e gjakut nga dhoma e majtë e sipërme të zemrës (p.sh., ngushtimi i valvulës mitrale);
 • çrregullimet që shkaktojnë bllokimin e venave pulmonare.

 • Çfarë do të dyshohet edemë pulmonare

  Simptomat në fazat e hershme të edemë pulmonare të reflektuar zbutjen e dobët të mushkërive dhe formësimin transudate. Këto përfshijnë:

 • gulçim;
 • Sulmet e papritura të shqetësimit të frymëmarrjes (sulmet e dështimit të frymëmarrjes) pas disa orëve të gjumit;
 • gulçim, e cila është lehtësuar në një pozitë të ulur;
 • kollë.

 • Nuk duhet të alarmuar - pulsin e shpejtë, frymëmarrje të shpejtë, Dashuri abnormale kur dëgjim, ënjtje e venave të qafës dhe të devijimeve nga tonet normale të zemrës.

  Me edemë pulmonare fortë, qeskët alveolare dhe kur rrugët e frymëmarrjes të vogla janë të mbushura me lëng, gjendja e pacientit përkeqësohet. Frymëmarrje quickens, ajo bëhet e vështirë me kollë shkumëzuar gëlbazë lëshuar me gjurmët e gjakut. Pulse quickens, ritmet e thyera të zemrës, lëkura bëhet e ftohtë, ngjitës dhe merr një ngjyrë kaltërosh, rrit djersitje. Si pompa zemra gjithnjë e më pak gjak, tensioni i gjakut ul, puls bëhet si fije.
  Konfirmuar diagnozën

  Diagnoza bazohet në simptomat dhe ekzaminimin fizik, dhe pastaj i emëruar nga studimin e gazeve që përmbahen në gjak arterial, e cila zakonisht tregon rënie në përmbajtjen e oksigjenit. Kjo mund të jetë një shkelje e bilancit acid-bazë dhe bilancit acid-bazë, dhe acidozës metabolike (rritur formimit endogjen i acideve).

  X-ray ekzaminim i gjoksit në mënyrë tipike të zbulojë errësuar përhapur në mushkëri dhe hypertrophy zemrës shpesh dhe lëngjeve të tepërta në mushkëri.

  Në disa raste, për qëllime diagnostike duke përdorur catheterization pulmonar arterie, e cila ju lejon për të konfirmuar dështimin e barkushe të majtë dhe të përjashtojë të frymëmarrjes rriturit sindroma ankth, simptomat janë të ngjashme me simptomat e edemë pulmonare.
  Zvogëlimin e edemë

  Trajtimi ka për qëllim të ulur sasinë e lëngjeve në mushkëri, për të përmirësuar shkëmbimin e gazit dhe zemrën, si dhe trajtimin e sëmundjes themelore.

  Në mënyrë tipike, pacienti japë frymëmarrje përzierjet me përmbajtje të lartë të oksigjenit. Nëse nivelet e pranueshme të oksigjenit për të mbështetur dështon për të përmirësuar furnizimin me oksigjen dhe rimëkëmbjen e bilancit acid-bazë duke përdorur ventilim.

  Pacienti mund të përshkruajnë diuretics (p.sh. Lasix) për largimin e lëngjeve nga urina, e cila nga ana e redukton sasinë e ekstravaskulyarni fluide.

  Për trajtimin e disfunksionit kardiake në disa raste, glycosides Digitalis përshkruar dhe mjete të tjera që shtrihen arterie (p.sh. niprid).

  Për lehtësimin e ankthit, lehtësimin frymëmarrje dhe përmirësim qarkullimi i gjakut mund të përdoren morfinë.

  Informacion nga artikullin "edema pulmonare".