Çfarë mund hipnozë


 • A bit e pulave
 • Teleshlaz
 • Çfarë mund hipnozë

 • Në fjala "hipnotizues" ndodh në më uholnohlazoho imazhin bukur apo një çallmë, mantel dhe në skenë, ose cigane, që ti asgjë tyamlyachy, unë doja të holla, bizhuteri, gjëra ... Në fakt, hipnozë - është një metodë psikoterapeutike të trajtimin e shumë sëmundjeve. Si një disiplinë shkencore ai filloi të zhvillojë rreth 200 vjet më parë. Nga rruga, psikoanalizës Sigmund Freud, too "rritur" me hipnozë, dhe autor i teorisë së pandërgjegjshme, filloi si një hipnoloh jo shumë të suksesshëm. Pra, çfarë është hipnozë sot dhe çfarë janë aftësitë e tij shëruese?


  A bit e pulave

  Trupi ynë ka tre modes kryesore: fle, syçeltësi dhe shtetet e veçanta të ndërgjegjes (OSS), të cilat janë të shoqëruara me dhe hipnozë.

  Paramendoni se si dhomë OSS ku çdo mur - në derë. Jashtë në çdo derë qëndron një shenjë: njëra thotë "hipnozë", nga ana tjetër - "trans", e tretë - "meditimi", të katërt - "zhytjes autogenous". Njeriu është i lirë për të hapur çdo derë dhe besoj se ai, për shembull, duke medituar ose hypnotizing, por në fund ajo do të vazhdojë të jetë gjithçka në të njëjtën dhomë - një shtet të veçantë të vetëdijes.

  Të gjitha teknikat hipnozë në bazë të mbijetesës të lashtë kafshë instinkt apo njerëzore. Si të hypnotize një pulë? Ajo vë në anën e saj, ndërsa të detyruar të qëndrojnë në këtë pozicion panatyrshme. Është e rëndësishme që pulë nuk mund të lëvizin, atëherë, është të zbatojë vendimet e saj në aktivitetin motorik.


  Për shpendët është e keqe, rrugë qorre, dhe "shpëtojnë" nga e saj, ajo shkon në një mënyrë të ndryshme të vetëdijes së saj pule - "ngrin". Të gjitha të drejtat teknikat hipnotizatsii të përqëndrohet në është e njëjtë - e bëjnë atë të humbasë kontrollin mbi vendim-marrje dhe lëvizjet e tyre. Dhe nëse dikush bie dakord që frymëzoi atë, si ai "ngrin" si një pulë, dhe fokusohet vetëm në fjalët e hipnotizues. Më tej, ky shtet është përdorur për të arritur terapeutike, qëllime arsimore apo koncert.

  "Gjatë hipnozë një person nuk e humbni kontrollin e vetes si, të themi, në anestezi, dhe kështu të bëjë atë të bëjë diçka që ai ka bërë në shtetin zgjuar, është e pamundur - thotë një studiues kryesor i Institutit të Kërkimeve të Psikiatrisë, MD Rashit Tukayev .

  - Nëse dikush erdhi në hypnolohu ateist, por shkoi besimtarë të zellshëm, kjo është një punë e keqe, është e papajtueshme me parimet e psikoterapisë dhe Hypnotherapy në veçanti. Ne nuk mund të saktë parimet morale apo pacientin ideologji. Qëllimi i Hypnotherapy - për të ndihmuar të zgjidhur problemet personale, problemet e trupit të tij, por jo më shumë ".


  Teleshlaz

  "Hulumtimi ynë - vazhdon Rashit Dzhaudatovich - tregoi se hipnohennym hipnotik shtet pastaj krijon stres, të ngjashme ndaj stresit biologjik. Një stres janë dy llojesh: Eustress - shkatërron - të shëndetshme dhe ankth. Një terapist profesionist përdor hipnozë në vetëm mekanizmat eustress, por amator ...

  shtetet trance gjerësisht psikologji përdorura dhe healers ndonjëherë pa pasur arsimin mjekësor apo psikologjik, që do të thotë se ata nuk e marrin në konsideratë karakteristikat biologjike të kësaj gjendje. Rregulli kryesor Hypnotherapy - prania e reagime mes hipnotizues dhe hipnotizuar. Nëse lidhja është e prishur, ka ndonjëherë probleme të pakthyeshme.
  Kjo është konfirmuar nga të gjerë të rezultateve negative telepsihoterapii në BRSS dhe telehipnopedii (trajnimi në hipnozë) në Bullgari, e cila u shfaq në përkeqësimin e shpeshta të shëndetit fizik dhe mendor të atyre që pashë këto sesione. Për shkak se nuk ka pasur reagime, jo prodhimi dhe cilësia e shikuesve hipnozë, duke çuar në të njëjtin ankth të njerëzve.


  Rasti i njohur gjerësisht ku një vajzë që ndihet gjatë telepsihoterapii seancës në det me delfinët, dhe nuk mund të kthehem në jetën reale dhe mori në një spital psikiatrik.
  Gjithashtu, në qoftë se dikush ka një problem me disa organeve (zemra, mushkëritë, veshkat) ankth posthypnotycheskyy ka kryesisht mbi ta. Pra, në qoftë se ka pasur një trajtim nevojë hipnotik, ajo duhet të kalojnë një terapist profesional-hipnoloha. "


  Çfarë mund hipnozë

  Shumë e njëjta metodë e hipnozë është në gjendje të sjellë në duart me përvojë duke u shpëtoj prej kaq shumë vuajtje. Fakti që duke përdorur hipnozë ju mund të shpëtoj nga fantazmë (dhemb kur të gjymtuarit).

  Studime të shumta kanë treguar se hipnozë si një trup i angazhuar në OSS vetërregullimit aktive, efekt pozitiv në metabolizmin e kolesterolit, bilirubin, aktivizon metabolizmin e proteinave, forcon trupi-së imunitetit. Kjo do të thotë se përdorimi i hipnozë në mjekësi mund të trajtojnë apo lehtësim të çdo shteti, përveç, ndoshta, çrregullime akute infektive dhe akute mendore.

  Hypnotherapy është e dobishme në trajtimin e ulcerat gastrike, hipertensionit, sëmundjeve të lëkurës (dermatit atopik, ekzemë, psoriasis) dhe madje astma. Në rastin e fundit, terapi hormon nuk është i zbatueshëm, pasi që hormonet veshkave bllokojnë punën, dhe kështu ndalesa të punës hipnozë biologjike komponent - një mekanizëm i eustress pozitiv.

  Hipnozë e dobishme si një mjet për lehtësimin e depresionit në pacientët e kancerit dhe të tolerancës ndaj disa barnave mund të përmirësohet duke përdorur sugjerim hipnozës me humor pozitive emocionale të personit.

  "Sigurisht, kjo nuk do të thotë se ne duhet të braktisim të gjitha ilaçet për Hypnotherapy - përmbledh Rashit Tukayev. - Hipnozë trajton jo mirë se terapitë e tjera, por shpesh më keq. Përparësia e saj është se trajtimi eliminuar efektet anësore që shoqërojnë ilaçe. "

  Gjëja kryesore në trajtimin e hipnozë - dëshirën e individit për të hipnotizuar. Vetëm atëherë mund një profesionist për të ndihmuar atë të zhvillojë një kusht për të kapërcyer frikën dhe paragjykimet.

  Kjo do të pushtetit hipnotizues dhe pacienti i tij pothuajse nuk ka luajtur një rol. Problem sensibilitet për hipnozë (hypnotizability) - është problemi i kontaktit të njeriut dhe besimit në hipnotizues. Së fundi, Hypnotherapy - është vetëm një metodë e psikoterapisë, ku efekti i trajtimit më shumë se gjysma varet nga idetë e njerëzve për atë që mund dhe nuk mund të bëhet duke përdorur presion psikologjik. Prandaj, fakti se 98% e njerëzve janë në gjendje për të hyrë në një shtet të hipnozës, nuk do të thotë se ata të gjithë për ndihmë dhe Hypnotherapy ndihmë në mënyrë të barabartë.
  Informacion nga nenet bordi Julia, Andrei Belyakov "Secili fle! Ose kush do kurë hipnozë. "