Në formën e pikut në çdo moshë


Kujdes Jeni duke e shfletuar faqen, janë vetëm për profesionistët.

Informacioni i mëposhtëm është menduar për profesionistët e shëndetit vetëm dhe nuk mund të përdoret për vetë-diagnozën ose vetë-trajtim!

 • Në çfarë moshe femrat veçanërisht nevojë kontracepsion efektiv?
 • Dëshiron zgjedhjen e mjekëve dhe grave
 • Shqetësimet: shëndoshë dhe false
 • Duke parandaluar mbrojtur


 • Në çfarë moshe femrat veçanërisht nevojë kontracepsion efektiv?

  Historikisht, thonë se shumë nga gjinekologët kontraceptive, kryesisht të rinj nga pacientët apo edhe mjaft të rinj - nxënës dhe nxënës të shkollës së mesme. Megjithatë, sipas studimeve të fundit, kulmin e aktivitetit seksual në femra të moshës 30-40 llogariten për rokiv1.

  Në të vërtetë - "këmbë" në një kuptim profesional familje obzavivshys dhe fëmijët, duke pasur tërësisht studiuar veçoritë e trupit të tij, duke thyer e përvojës dhe rinisë qendrat - pas tridhjetë vjetësh një grua mund të ndjehen të lirë dhe të sigurt në pothuajse të gjitha fushat.

  Por të mbrojtur në këtë moshë nuk është më pak e rëndësishme, sepse gjinekologë duhet të vendosni pyetjen e rëndësishme, "si për të parandaluar shtatzënitë e padëshiruara në gratë mbi 30?".


  Dëshiron zgjedhjen e mjekëve dhe grave

  Kontraceptive të kombinuara me gojë (COCs) ishin dhe janë një udhëheqës në drejtim të besueshmërisë, me indeksin Pearl më poshtë unitetit. Megjithatë, jo çdo grua "tridhjetë" rekomandoj këto barna.


  Gjatë Kongresin Ndërkombëtar "shtatzënisë në fillim" Prilepskaya Profesor VN, I nderuar Scientist të Federatës Ruse, Zëvendës. Drejtori NTsAHiP ato. Kulakov - u njoftua pas statistikor studim pan-evropiane për përdorimin e kontraceptivëve orale të kombinuara në Rusi:

 • Rreth 60% e grave ruse kanë përvojë të COC;
 • vetëm 9% - përdorin ato tani.
 • Arsyet kryesore për refuzimin e përdorimit të vazhdueshëm të drogave të kombinuara hormonale kontraceptive shpesh karakteristika janë injoranca dhe frika e veprimeve të tyre hormoneve "jo natyrore".


  Shqetësimet: shëndoshë dhe false

  Ruaj elegancën tuaj

  Nuk ka dyshim se kontrolli i peshës trupore për grua moderne jo më pak i rëndësishëm se kontrollin e presionit të gjakut apo të sheqerit në gjak. Të kontraceptive hormonale e para ishin larg nga të përsosur dhe të vërtetë mund të shkaktojë shtim në peshë, kryesisht për shkak të përqendrime të larta të përbërësve aktivë dhe strukturën e tyre të papërsosur.

  Për fat të mirë, përdorimi i drogës të reja veprimeve të tilla të rrezikut është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme.

  Kryer rishikim sistematik Cochrane (Gallo MF et al., Cochrane Database e Shqyrtime sistematike 2008, Issue 4.) konfirmoi mungesën e efekteve negative të peshës moderne COC.

  Zhvillimi i ri i shkencëtarëve të ishte krijimi i estrogjenit kontraceptive është identike me natyrore. Si rezultat i një tolerability hapur kërkimor evropian të drogës thotë peshën e trupit në gratë që kanë përdorur Klayru ® mbetur praktikisht i pandryshuar.

  Përveç kësaj, studimet kanë konfirmuar efekte minimale mbi të gjitha llojeve të shkëmbimit dhe efekt parëndësisht i vogël estradiol / dienogest, e përdorur për herë të parë në përgatitjen Klayra ®, Hemostaza kombinuar.

  Rrezikshme hormonet "panatyrshme"

  Në të kaluarën, vendit dhe mineralkortikoidy kortikosteroidet tanë (të quajtura zakonisht hormonet) janë emëruar si gjerësisht të jetë e mundur - dhe praktikës obscheterapevtycheskoy, dhe madje edhe në pediatri.

  Për fat të keq, efektet vonuar anësore të këtij hormoni ishin mjaft të pakëndshme. Natyrisht sepse pacientët shpesh kanë një paragjykim ndaj fjalës "hormonet" dhe gjinekologu specialist, ndonjëherë është e nevojshme për të justifikuar përdorimin e tyre. Edhe në qoftë se ajo është një drogë popullore kontraceptive.

  Megjithatë, me ardhjen ® Klayry ndonjë mjek mund të përkthyer shqetësimet rreth "shtirje" e kontracepsionit hormonal në kategorinë e rremë, si në dispozicion në përbërjen e tij është e estrogjenit identik sintetizohet estradiol në trupin e femrës. Komponenti i saj progestin - studiuar mirë dhe pozitivisht "provuar" veten dienogest - gjithashtu ka një strukturë si të afërta me progestins natyrore, dhe mezi fokus selektiv të ndikojnë drejtpërdrejt në endometrium.

  Përveç produktit inovative Klayra ®, së bashku me një efekt të besueshme kontraceptive, karakteristikë e ndryshimit më dinamike fiziologjik dozë e substancave aktive në një "dozë e duhur në kohën e duhur." Brenda 28 ditëve nga çdo tabletë përmban sasi të ndryshme të substancës aktive në përputhje me ndryshimet gjatë ciklit menstrual të grave të shëndetshme: estrogjenit - të japë dorëheqjen, progestins - hap deri. Ajo ofron kontraceptivë besueshme me ndikim minimal në trup, dhe si rezultat, treguesve horoshoe të tolerancës dhe një incidencë të ulët të efekteve anësore.


  Kontraceptive hormonale mbrojtur kundër zhvillimit të kancerit

  Frika Onkonastorozhenist shqetësuar punonjës shëndetësorë dhe pacientët e tyre për një kohë të gjatë. Hedhur poshtë apo konfirmojnë efektin e COCs mbi incidencën e kancerit nga forcat vetëm në shkallë të gjerë dhe kërkimore afatgjatë, që ndikojnë në efektet afatgjata të drogës. Por tani nuk ka të dhëna të besueshme mbi zvogëlimin e vdekshmërisë dhe disa lloje kanceresh në gratë që kanë përdorur kontraceptivë kombinuara me gojë.


  Duke parandaluar mbrojtur

  Është e mundur që disa gra kishin edhe i ditur në këtë aspekt të COC, si një mekanizëm për realizimin e veprimit të tyre kontraceptive. Në dallim nga gjinekologu, pacienti nuk është gjithmonë imagjinoni - sa drogës mbron nga shtatzënia e padëshiruar.

  Disa gra i shqetësuar veçanërisht për anën etike të çështjes.

  Në këtë mënyrë argumenti mjaft i fortë "në favor të" marrë drogë COC është fakti se ata pengojnë ovulacionit. Gjëndër në vezore nuk është formuar, predhë nuk ishte dëmtuar, një vezë pllenohet nuk është formuar, dhe anasjelltas - ". Për të ardhmen" është një lloj "rezervë" vezëve të qëndrueshme

  Gjatë "dëgjimit të parë publik" për të analizuar mundësitë që lidhen me daljen e kontraceptive të parë me estrogjenit, flavorings, shprehu mendimin se paraqitja e kontracepsionit me ndikim minimal mund të përmirësuar situatën me nivelin e përdorimit të kontraceptivëve në Rusi.


  Klayra ®, e themeluar në harmoni me natyrën femërore, mund të rekomandohet gjerësisht nga gjinekologët, duke përfshirë gratë pas tridhjetë vjet si një kontracepsioni të besueshëm me ndikim minimal në trup.