Në një shënim për gratë


 • Në një shënim për gratë

 • Në një shënim për gratë

  Femër trup - një sistem i ndërlikuar në të cilat gratë gjatë gjithë jetës po ndryshojnë. Shtëpi nga një pikë fiziologjik e pamje funksion të gruas - një riprodhim - pjellorisë.

  Menstruacioneve parë në vajzat janë gati moshen 12 - 15 vjet më. Që nga dalja e tyre kanë filluar të rritet dhe të pjekur organe gjenitale të jashtme dhe të brendshme nën ndikimin e hormoneve të lëshuar nga gjëndra endokrine. Gjëndra kryesore endokrine janë gjëndrra e hipofizës, e cila është e vendosur në tru. Në këtë moshë, të vezoreve të fillojnë të prodhojnë hormonet seksuale vajzë e re - estrogjenit.

  Mukoza vaginale është palosur fillojnë të shfaqen mukusit në sasi të vogla. Kur ndryshon ngjyra e tyre, cilësi, erë duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj. Në disa gra, vajzat kanë infeksion kronik gjenital trakt transmetohet përmes sendeve shtëpiake (peshqir, në shtrat, veshje, etj). Në një fazë të hershme të kurë e tyre të lehtë për kronike - është e vështirë! Organet e seksit të jashtme dhe të brendshme të rriten, arrijnë madhësinë korrespondon me moshën e rritur. Dallimi në mes të funksionimit të sistemeve riprodhuese meshkuj dhe femra, pas formimit të tyre qëndron në natyrën e procesit: sistemin riprodhues të rregullt, por në gratë kjo është ciklike.


  Kohëzgjatja e ciklit menstrual në femra normalisht varion prej 21 deri 35 ditë. Kohëzgjatja e menstruacioneve - 3 në 7 ditë. Cikli menstrual i qëndrueshëm tregon se ajo është e gatshme për të kryer funksionin riprodhues. Për të filluar menstruacionet e nevojshëm peshë kritike (rreth 50 kg) dhe një përqindje të caktuar të masë yndyrë. Vajzat që janë të varur në një dietë të rreptë, duke rrezikuar shëndetin e tyre, por më tepër mundësinë që të ketë një fëmijë të shëndetshëm në të ardhmen. Menstruacioneve zakonisht pa dhimbje ose butë dhimbshme. Ndjenjat e dhimbshme mund të shkaktohet nga papjekuri të përgjithshëm të organizmit, organe gjenitale të vogla madhësia, mungesa e niveleve hormonale, karakteristikat psikologjike, inflamacion shoqërues, kontraktimet muskulare të forta të mitrës.


  Me humbje të rritur të gjakut, stresi të lartë nervor dhe fizike, kequshqyerja, mangësi vitaminë është një humbje graduale e hekurit. Ajo mund të bëhet i zbehtë, ajo mund të jetë qarqet, dobësi të rënda dhe lodhje. Të gjitha këto shenja të anemisë, herë pas here shfaqet në pothuajse të gjitha gratë. Në këtë rast, ju duhet të marrë një multivitamin me përmbajtje të lartë hekuri.

  Masat higjienike gjatë menstruacioneve padallueshëm nga procedurat e higjienës në ditë të zakonshme. Agjenda nuk duhet të ndryshohet. Para menstruacioneve në disa gra mund të duket sindromi premenstrual (PMS).

  Sindromi Premenstrual (PMS) - një shtet ndryshim psikofizik në prag të vajzës hënor. Në mënyrë tipike, sindromi premenstrual përfshin një ndryshim të humorit, pamjen nervozizëm.

  Menstruacioneve - tregues kryesor i funksionit riprodhues të grave. Shëndetin e tyre duhet të monitorohet nga afër! Ajo duhet të mbajë një kalendar ciklit menstrual, festojnë ajo përmban menstruacionet, kohëzgjatjen, humbje të mjaftueshme të gjakut. Kjo pastaj i ndihmon diagnozë kalendarë gjinekolog kur aplikoni. Nëse keni probleme në lidhje me funksionin riprodhues dhe shfaqjen e sëmundjeve, të ndihmojë një grua vetëm mund gjinekolog kualifikuar!

  Për të vizituar gjinekologun duhet çdo gjashtë muaj për inspektim rutinë.

  Deri në 45 - 55 vjeç, të gjitha gratë në mënyrë të ndryshme, menopauza ndodh. Por kjo mund të ndodhë para. Menopauza - një zhdukja e ngadaltë e funksionit menstrual. 1-2 vjet është ndërprerja e ngadaltë e menstruacioneve. Ajo fillon të ndodhë më pak dhe më pak dhe një ditë përfundon.

  Aftësia për të vazhduar garën, kanë një fëmijë të shëndetshëm, të gëzojnë suksesin e tij dhe fitoret pak - është gjëja më e çmuar e një grua mund të jap natyrën! Shëndetin e tyre duhet të monitorohet nga afër. Që nga kohët e lashta, një grua që për disa arsye nuk mund të ketë pasardhës, jo si tërheqëse për burrat.

  Çdo njeri më shpejt ose më vonë do që të jetë një baba. Shumë familje të prishur për shkak të infertilitetit. Dhe se kjo çështje nuk i ka prekur ju më mirë shikoni një doktor edhe një herë!

  Qendra Kombëtare për Riprodhimi Njeriut dhe Planifikimit Familjar. Telefon në Moskë (495) 942-51-54