Në prag të baldness


 • Si të merren me humbjen e flokëve?
 • Rriten flokët i madh dhe i vogël

 • Si të merren me humbjen e flokëve?

  Mënyra më e thjeshtë, por për fat të keq nuk më radikal i ka hequr të tullac - veshin një parukë. Megjithatë, është shumë më tepër dëme sesa avantazhe, kështu që të lënë wigs artist dhe film.

  Një tjetër metodë - fshij disa në lëkurë e kokës me shpresë jo vetëm për të ruajtur atë që ka mbetur, por edhe të përmirësojë në mënyrë të ndjeshme shagginess përgjithshëm. Mjetet juridike popullore - jo një ilaç, dhe disa njerëz me mendje të shëndoshë dhe të kujtesës të qartë mund të bëhen për të imponuar në maskë kokë me llum kafeje ose vaj polyvatysya rodhe. Ju lutem vini re, kjo është receta më parrezikshëm.

  Ju mund të kërkoni ndihmë për agjentët farmakologjike. Por të jenë të kujdesshëm këtu. Në problemin e humbjes së flokëve është tepër e madhe nuk janë fare njerëz të ndershëm përpjekur për të ngrohur duart. Medikamente premtoj flokët harlisur pothuajse një muaj pas aplikimit - peshë dhe krahut - pak.

  Nëse kutia thotë se drogës bërë nga formula e lashtë Aztec zbulua rastësisht në cep të mjekut piramidale të tillë dhe të tillë, ju e dini - ju tradhtoj banal.

  Në çdo rast, zgjidhni trajtimi i tyre nuk duhet të jetë. Konsultimet me dermatolog, por më tepër për një trichologist specialist. Ai merret me flokë.


  Mjeku do të vlerësojë gjendjen dhe llojin e lëkurës tuaj dhe të rekomandojë një droge që me të vërtetë i përshtatet.

  Një mënyrë radikale për të luftuar baldness - transplantin e flokëve transplantin ().

  Flokët sintetike

  Edhe pse disa spitale ende transplantuar ato në vende të denja metodë e tillë nuk është përdorur. Për shumë komplikime pas implantimin e një trupi të huaj në lëkurë, e cila është e flokëve sintetike. Mbijeton keq, humbje e flokëve artificiale është deri në 30 për qind në vit.

  Opsioni i vetëm ku e justifikuar transplantim sintetike: një njeri në kokë nuk kishte asnjë bimësi e përshtatshme për transplantim.

  Natyrore flokët

  Autotransplantation (Transplantimi i flokëve tuaj) tani është konsideruar metodat më progresive e ka hequr të baldness. Ironikisht, kemi borxh ardhjen e teknologjive të reja nuk është shekulli XXI, si një do të mendojnë.

  Transplanti i parë flokët e përshkruar OKUD japonez dermatolog në 1939. Për fat të keq, mjeku u vra gjatë Luftës së Dytë Botërore, dhe u kthye në pyetjet mjekësore autografting vetëm në vitet 1950.

  Deri më sot, teknikë transplantimi i zhvilluar në atë masë sa që flokët mund të transplantuar copë. Në vend të ri ata rriten jo më keq se më parë.


  Rriten flokët i madh dhe i vogël

  Për autografting përdor shumë teknika, por në thelb të gjithë një: flokët nga zona e donatorëve (zakonisht në rolin e ushtrues detyre) transplantuar te problemit (tullac) zonë. Kjo nuk është fare e grafts e flokëve dhe të lëkurës - të përgatitur posaçërisht me follicles flokët (disa copë). Në mënyrë tipike, një seancë është transplantuar 200-2000 grafts.

  Faza më e vështirë e operacionit - jo transplantin dhe materiale trajnimi për të njëjtin transplantim. Nga sa mirë i përgatitur follicles flokët dhe se si ata janë të qëndrueshme varet nga rezultat i tërë trajtimit.

  Faza e parë e operacionit: nga ku një shumë e flokëve (zona e donatorëve), të prerë një përplasje e lëkurës. Gjatë dhe e ngushtë. Strips saj i hollë shinkuem 1500 deri 2000 follicles pastaj ndahet në copa nga 1-4 follicles. Lëkurës tepërt është hequr. Procesi i marrjen marrje ryshfeti është kryer nën një mikroskop.

  Faza e dytë - Bald mini-prerje janë bërë dhe ato janë pranuar grafts. Nëse bëhet si duhet, trauma dhe shenjat minimale në lëkurë janë të majtë. Vetëm në zonën e donatorëve do të jetë një shtresë të vogël.

  Është e rëndësishme për të kuptuar se sasia e flokëve para dhe pas operacionit mbetet e njëjtë.

  Efekti është arritur nëpërmjet rishpërndarjen e flokëve.

  Shpesh shtrohet pyetja: mund të përdoret për "mbjellëse" kreun e flokëve nga pjesë të tjera të trupit? Teorikisht, - të jetë e mundur.
  Kirurg, në përgjithësi, nuk ka rëndësi se ku në material.

  Ka vetëm një "por". Flokët në pjesë të tjera të trupit zakonisht ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme nga flokët. Ata janë më të shkurtër, të trashë dhe kanë tendencë për të rehatohem. Për disa njerëz, dallimet nuk janë aq dramatike - se për ta është nganjëherë një transplantimi opsion, me kusht që zona e donatorëve ka pilosity mjaftueshme.