Mish çdo vit duke rezultuar në vdekjen e mijëra njerëzveMegjithë rritjen e popullaritetit të vegetarianism, ngrënësit e mishit nuk janë duke shkuar për të marrë pozitën dhe të mbeten mbështetësit besnik steaks lëng, kebabs dhe shtëpi aromatik nxehtë me një kore crispy. Rrallë një drekë ose darkë plotë pa mish, pini shumë mish si gjatë një drekë të biznesit dhe darkë në shtëpi.

Por shkencëtarët britanikë të shihni në këtë dëm të ushqimit të madh - sipas mendimit të tyre, përdorimi i pakontrolluar i sasive të mëdha të mishit çdo vit shkakton 45 000 vdekje në vetëm Britani të Madhe. Sipas rezultateve të hulumtimit, kalimi në një të ulët dietë në mish do të ndihmojë të kurseni 31.000 njerëz nga vdekja e parakohshme nga sëmundjet e zemrës, 9000 - Kanceri dhe 5000 - nga një goditje në tru.

Më parë ajo u vu re se përdorimi i vetëm dy feta proshutë dhe dy suxhuk në ditë rrit rrezikun e kancerit të zorrëve me 63%. Ekspertët theksuan se ky kërcënim është i nënshtruar vetëm përpunimin industrial të mishit. Ajo u gjet gjithashtu se njerëzit me të ardhura të larta, arsimit të lartë dhe suksesin e arritur në karrierë, konsumojnë rreth 20% më pak mish e prodhime mishi se sa ato nga shtresat e ulëta.

Reduktim të ndjeshëm në konsumin e mishit do të zvogëlojmë ndryshimet klimatike dhe shpyllëzimin në Amerikën e Jugut, ku rainforests vranë për nevojat e kafshëve të fermës.


Përkundër fakteve të mësipërme, autorët nuk e mbrojnë një refuzim të plotë të mishit.
Përdorimi më i mirë se jo më shumë se dy ose tre herë në javë, çdo pjesë duhet të mos tejkalojë 210 gramë.