Distrofia muskulare shkakton, simptomat dhe trajtimi


 • Çfarë është distrofia muskulare
 • Shkaqet e Distrofi Muskulare
 • Simptomet e distrofia muskulare
 • Trajtimi i Distrofi Muskulare

 • Çfarë është distrofia muskulare

  Distrofi muskulare eshte nje grup i sëmundjeve trashëguara praktikisht karakterizuar nga atrofi progresive simetrik i muskulit skeletor që ndodh pa dhimbje dhe humbje e ndjesi në ekstremiteteve. Në mënyrë paradoksale, muskujt e prekur mund të rritet në madhësi për shkak të rritjes së indeve lidhës dhe yndyra, duke krijuar një përshtypje të rreme muskuj të fortë.

  Deri tani nuk ka asnjë produkt që shëron distrofi muskulare. Ka katër lloje kryesore të kësaj sëmundjeje.

  Më e zakonshme distrofia muskulare Duchenne (50% e të gjitha rasteve). Zakonisht sëmundja fillon në fëmijërinë e hershme dhe vdekje për 20 vjet. Becker Distrofi Muskulare zhvillohet ngadalë, pacientët të jetojnë më shumë se 40 vjet. Sup-teh front-dhe-rrip konechnostno distrofia zakonisht nuk ndikojnë jetëgjatësinë.

  Shkaqet e Distrofi Muskulare

  Zhvillimi i distrofi muskulare. shkaktuar nga gjenet ndryshme. Dyuschenna Distrofi Muskulare dhe Becker distrofia muskulare shkaktuar nga gjenet mbi kromozomeve të seksit, dhe ata vetëm të marrë njeri të sëmurë. Sup-teh front-dhe-konechnostno mesit degjenerim nuk është e lidhur me kromozomet e seksit; ata vuajnë nga të dy burrat dhe gratë.  Simptomet e distrofia muskulare

  Të gjitha llojet e distrofia muskulare shkaktojë atrofi progresive të muskujve, por ato ndryshojnë në shkallën e ashpërsisë së sëmundjes dhe kohën e paraqitjes së saj.

 • Duchenne distrofi manifestohet në moshë të re (në mes të 3 dhe 5 vjet). Fëmijët e sëmurë të shkojnë waddling, vështirë se ngjit shkallët, shpesh bien nuk mund të kandidojë. Kur ata ngrenë duart e tyre, lopatëzat ata "vonesë" e trupit - kjo simptomë është quajtur "blades Alar." Zakonisht një fëmijë me distrofi muskulare në 9-12 vjet duket i mbyllur në një karrocë. Dobësi progresive e vdekjes shkaqet e muskujve të zemrës ndodhur papritmas e dështimit të zemrës, dështim të frymëmarrjes apo infeksion.

 • Edhe pse Becker distrofi ka shumë të përbashkëta me Duchenne distrofia, ajo zhvillon shumë më ngadalë. Simptomat shfaqen rreth moshës 5 vjet, por pas 15 vitesh fëmijët e sëmurë janë zakonisht ende ruajnë aftësinë për të ecin, dhe nganjëherë shumë më vonë.
 • Sup-teh-ballafaqohet distrofi zhvillohet ngadalë me kalimin e saj relativisht dashamirës. Shumica sëmundje fillon para 10 viteve, por mund të shfaqet në adoleshencë e hershme. Fëmijët që më vonë rezulton këtë patologji në fëmijët thith keq; kur ata më të vjetër, ata nuk mund të jenë të dy buzët bilbil, ngrenë duart mbi kokën e tij.

  Pacientët fëmijë përballen ashpër ndryshojnë kur qesh apo qan, shprehjeve të fytyrës ndonjëherë të shënojë ndryshme nga normal.
 • Një mjek shqyrton një fëmijë pyet pyetje në lidhje me sëmundjet
  Anëtarët e familjes dhe të emërojë disa hulumtime. Nëse ndonjë nga të afërmit
  distrofi muskulare sëmurë, mjeku konstaton se si ai vazhdoi distrofi. Analizimin
  up, ne mund të parashikojnë se çfarë do të ndodhë me fëmijën. ECL%
  D0? jo në familje
  pacientët kishin distrofi muskulare, electromyography për të vlerësuar funksionimin e
  nerva në muskujt e prekura dhe të vendosur praninë e distrofia muskulare; hulumtim
  copë e indeve të muskujve (biopsi) mund të tregojnë ndryshime qelizore dhe disponueshmërinë

  yndyrë.

  Qendër mjekësore, e pajisur me moderne
  pajisje për studimet molekulare dhe imunologjike
  mund me siguri nëse fëmija vuajnë distrofi muskulare.
  Këto qendra mund të kryejë një studim të prindërve dhe të afërmve në
  Prania e gjeneve që përcaktojnë zhvillimin e Duchenne distrofia muskulare dhe muskujve
  Distrofi Becker.

  Trajtimi i Distrofi Muskulare

  Deri më tani, asnjë automjet që mund të ndalojë
  atrofi të muskujve gjatë progresion distrofi muskulare. Megjithatë, ortopedike
  pajisjet dhe fizioterapi, terapi fizike dhe kirurgji për korrigjim

  contractures mund të shpëtojë disa kohë mbi lëvizjen e fëmijëve dhe të rinjve.

  Anëtarët e familjeve në të cilat ka pasur raste të muskujve
  distrofia, ju duhet të kërkoni këshilla mjekësore dhe gjenetike në mënyrë që të
  gjeni nëse ekziston një rrezik i foshnjës së transmetimit sëmundje palindur.

  Informacion nga artikullin "distrofi muskulare".