Muzikë heq dhimbjenNë mjekësinë moderne më shpesh e përdorin muzikën si një mjet për menaxhimin e dhimbjes. Në shumicën e rasteve, kjo teknikë ndihmon për të qetësuar foshnjat, stabilizimin disa nga funksionet më të rëndësishme të jetës.

Për të bërë një vlerësim të drejtë të efektit analgjezik të muzikës, shkencëtarët nga Universiteti Kanadeze të Alberta, bëri një shqyrtim të hollësishëm të disa studimeve në këtë fushë, e kryer midis 1989 dhe 2006. Në një seri eksperimentesh paraprake iu nënshtruan ndikimit të muzikës anestezi dhe foshnjat premature lindur në detyrë gjatë.

Shkencëtarët kanë qenë e vështirë për të riprodhuar pasqyrë reale dhe të vijnë në një konsensus, sepse për 17 vite janë hetuar njerëz të kombësive të ndryshme, me të ndryshme statusin social.

Përveç testet mjekësore të kryera në kushte të ndryshme dhe jo gjithmonë në mirëbesim.

Megjithatë, shkencëtarët ende arriti të bëjë një konkluzion të përgjithshëm, duke treguar se muzika gjatë procedurave të tilla si rrethprerja dhe marrjen e mostrave të gjakut në foshnjat - ajo është efekt i dobishëm.

Një studim, shkencëtarët shqyrtuar në Universitetin kanadez e Alberta, është dhënë vlerësim më të lartë. Ky eksperiment u demonstrua qartë lullabies analgjezik efekt dhe motivet qetësues gjatë procedurës së rrethprerjes dhe marrjen e mostrave të gjakut.

Rezultatet kanë treguar se muzika redukton dhimbje dhe stres në zemër, dhe sjellja e fëmijës në shumicën e rasteve mbetet i qetë.
Ajo ishte gjithashtu vuri në dukje se muzika ndihmon për të përmirësuar oreksin në foshnjat parakohe.

Shkencëtarët kanë shprehur, për të konfirmuar se të dhënat në dispozicion, nevoja për kërkime të reja shkencore. Në këtë fazë, foshnjat - vetëm grupmosha që tregoi reagimin më pozitiv në "muzikë" e anestezi.

Megjithatë, eksperimentet e fundit të plotësojë versionin bazë: muzikë, mund të përdoret për të ulur dozen e barnave qetësues para operacionit, përmirëson imunitetin. Ndihmon pacientët me goditje, të rivendosur lëvizshmëri. Redukton ankthi dhe stresi në atletët, duke lejuar ekipi të mundë.

Lajme përgatitur në www.livescience.com