Music shëron zemrënStudimet kanë treguar se muzika ul presionin e gjakut, norma e zemrës dhe nivelet e ankthit në pacientët e zemrës.

Sëmundje të zemrës është një faktor i fuqishëm stres për njerëzit. Ankthi përreth pacientin nga diagnozës, duke i dhënë fund procedurat e sjelljes të ndryshme, rrit situatën edhe ashtu të vështirë. Për shembull, stresi mund të çojë në presion të lartë të gjakut, që kërcënon pacient me komplikacione të rënda. Duke dëgjuar muzikë mund të lehtësojë ndjenjat e pacientit dhe në këtë mënyrë të zvogëlojë rrezikun e mundshëm.

Dr. Jake Bright Qendra për Studimin e Cilësisë së Jetës (Filadelfia, SHBA) argumenton se muzika ka efekte të dobishme për pacientët.

Megjithatë, testet nuk ishin të gjera në aspektin e përdorimit të stileve të ndryshme muzikore dhe kohëzgjatjen e fragmenteve muzikore.

Hulumtuesit shqyrtuan të dhënat e 23 studimeve, të cilat së bashku përfshira 1.461 pacientë. Dy studime u përqendruan në pacientët të cilët kanë marrë trajtim si terapi muzikë, ku pacientët dëgjuar CD për të para-regjistruara për muzikën e ofruar nga personeli mjekësor.

Dëgjoni muzikë ndikuar në rrjedhën e sëmundjeve koronare të zemrës në pacientët me ankth, duke ulur normën e zemrës dhe presionin e gjakut. Ka pasur edhe disa indikacione se pacientët të cilët dëgjonin muzikë, përmirësuar disponimin, megjithëse zhdukja e plotë e simptomat e depresionit nuk është arritur.


"Ne të gjithë e dimë se muzika mund të ndikojë në emocionet tona, përgjigjet tona fiziologjike, opinionin tonë mbi jetën, dhe ky është studimi i parë që tregon se ne kemi nevojë për të mësuar më shumë për ndihmën e mundshme të muzikës për pacientët me sëmundje kardiovaskulare. Në veçanti, ajo do të jetë interesante të dini më shumë detaje në lidhje me përfitimet e mundshme të muzikës, duke ofruar trajnime për personelin mjekësor terapi muzikë, efektet e të cilat mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme nga të regjistruara më parë në CD muzikë - thotë Bright ".

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Hipertensionit
  • Sëmundje koronare të zemrës