Muscovites kishin më shumë gjasa për të marrë të sëmurë me gripSipas Zyrës Rajonale të Rospotrebnadzor në Moskë, me
14-20 janar 2008 Rritja e numrit të rasteve ka qenë 31,8%.
. Total i sëmurë 56 mijë 160 persona, duke përfshirë 28 mijë 966 -. Fëmijë.

Incidenca në qytet si një e tërë
të rriturit dhe fëmijët në 40,6% nën nivelin e vlerësuar të epidemisë.
Hospitalizuar 641 persona. Përqindja e gripit për klinik
diagnoza ishte 0,3%.

Sipas parashikimit Rospotrebnadzor,
bërë në nëntor të vitit 2007, rritja e rasteve të gripit dhe i mprehtë
Infeksionet e rrugëve të frymëmarrjes (ARI) është i mundur në Moskë në shkurt
2008

Sipas kreut të mbikëqyrjes epidemiologjike

Zyra e Shërbimit Federal për Mbikëqyrjen në sferën e njeriut
konsumatorët dhe mirëqenien (Rospotrebnadzor) në Moskë Irina
Lytkina në vitet e fundit, me incidencën e pikut zhvendosur
vjeshtë dhe dimër të sezonit dimër-pranverë.

Në lidhje me këtë rritje
sëmundshmëria në pritej pasi ekipet do të takohen përsëri në punët e tyre
Vende përfunduar
Pushime Krishtlindjeve. I. Lytkina tha se në kulmin e diagnozës së sëmundjes "gripit"
vënë në 15-25% të rasteve të SARS-it.

Ajo gjithashtu shtoi se
për shkak të të shtënë gripit në vitet e fundit në Moskë menaxhohet
të reduktojë ndjeshëm numrin e pacientëve. "Në vitet 1990 në kryeqytet


regjistruar dy herë më shumë raste të SARS-it dhe gripit sesa tani.
Imunizimi mund të reduktojnë ndjeshëm incidencën e përgjithshëm "-
përfundoi ajo.

Rezultatet e metodës kërkimore laboratorike
Immunofluorescence tregoi se incidenca e SARS këtë dimër
Qarkullimi i përcaktuar patogjenët lloj parainfluenza 2 dhe
infeksion adenovirusi. Si në 18 dhjetor 2007, në
ishin vaksinuar kundër gripit 1 milion. 337,000. 290 njerëz.

Sipas
Rospotrebnadzor, tani norma e rritjes së morbiditetit
Pragjet epidemike të gripit tejkaluar në Kaliningrad nga 23,6% dhe
Chelyabinsk 14.1%. Në këtë drejtim, menaxhim Rospotrebnadzor

Rajoni Kaliningrad futur monitorimin e përditshme të pacientëve
duke përfshirë edhe numrin e përditshme ndjekja e studentëve në
institucionet arsimore.

Rising Incidenca e gripit dhe SARS-it
javën e kaluar është vërejtur në Arkhangelsk, Belgorod,
Volgograd, Izhevsk, Krasnoyarsk, Kursk, Novgorod, Orel,
Penza, Tver, Tula, Ufa, Yuzhno-Sakhalinsk. Përveç kësaj, ka
rrit incidenca e ARI ndër fëmijët. Incidenca e rritur
Popullsia në tërë është në nivele jo-epidemike. Në
lidhje të qenë Incidenca e gripit dhe SARS-it
konsiderohet si neepidemicheskaya.