Mëllenjë humbasin ose të japë dorëheqjenDjegia dhe kruarje e vulvë, shkarkesë të bardhë dobët vaginal, dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale, dhimbje gjatë urinimit - rreth tre të katërtat e popullsisë femërore të botës të paktën një herë në jetën e tyre me përvojë rezultat i riprodhimit të tepruar të kërpudhave vaginë e gjini Candida [1]. Kjo duket të jetë infeksion jo aq e tmerrshme maja, një kërcënim serioz për shëndetin nuk është, për më tepër, sigurimet e reklama, mëllenjë mund të llogaritet lehtë më - tri ditë dhe ajo "është zhdukur!" Një muaj prapa simptomat dhe marrjen e pilulës apo qirinj dhe ai sërish "është zhdukur!". Dhe pastaj jeta bëhet një ëndërr të keqe në të cilën ju jeni më shumë dhe më i zhytur në problemin e siklet nga zonat intime të trupit, për të shmangur seksin, ju filloni për të urrej trupin e tij si fara e keqe që nuk mund të përballojë një gjë e vogël të tillë.

Këtu për të ndihmuar zlitayetsya mori e healers tradicionale dhe këshilltarët e të gjitha mostrave, dhe ata thonë fjalët e duhura që duhet të rrisin mbrojtjen, dhe ofrojnë mënyrat e anti-inflamator bimor për komplotet dhe magjitë. Diçka një ndihmë, por pas disa javësh dhe rinisi kruhet me shkarkimin djathë njoftuar një tjetër fitore fitoi kërpudha.

Ndoshta thërrisni një mjek? Por si shpesh nga buzët gjinekologu dëgjuar të njëjtën këshillë ne e dimë për reklama, këshilla, miqtë, internet dhe burime të tjera të informacionit mjekësor dhe navkolomedychnyh. Ky zhgënjim i fundit në mëllenjë luftën shpesh na çon në një qëndrim.


Është ilaç është e pafuqishme edhe në trajtimin me një detyrë të tillë të thjeshtë?

Sigurisht, jo të gjitha gratë mëllenjë, apo siç quhet në qarqet mjekësore, candidiasis vulvovaginal, janë përshkruar rreth të ferrit. Megjithatë, 10-20% e candidiasis vulvovaginal është karakteri i ndërlikuar, dhe kërpudhave të gjinisë Candida, të cilat kanë për t'u futur si pjesë e florës normale të gojës, vaginë dhe zorrës së trashë ka riprodhuar vazhdimisht, duke çuar në simptome të përsëritura mëllenjë shfaqet. Nëse episodet simptomë e sëmundjes akute në vit rekrutuar të paktën katër, mjeku duhet të përcaktoj diagnozë "candidiasis kronike vulvovaginal."

Por kush do të marrë frekuencën e episode të mëllenjë? Durueshëm, të ndihmuar veten. Gjinekolog do të them se ai merret me kërpudha, të thekur mirë në betejat me patogjene të tjera dhe ilaçe, kështu që të trajtojë ata në mënyrë të zakonshme është e pamundur.

Ndërkohë, një mënyrë e gjetjes shpëtoj e kronike, korrente katër ose më shumë herë në vit, vulvovahinalnomukandydozu atje. Ai është përshkruar në literaturën shkencore të përfshira në udhëzimet klinike ndërkombëtare dhe provuar të jenë efektive në studime të shumta, si në Rusi dhe vende të tjera. Kjo nuk është e vështirë, por të përdorin atë, ju duhet të vërtetë duan të heqin qafe e infeksionit maja.

Nuk është një droge efektive që pengon rritjen e kërpudhave në dozë të vetme në të shumtën [2] gratë. Ajo është e njohur dhe flukonazoli mirë-emëruar (flukonazoli origjinal - "Diflucan ®»). Ndonjëherë (kur simptomat e mëllenjë) duhet të jetë më shumë "artileri të rëndë" - domethënë, për të rritur efektin terapeutik, të rritur kohëzgjatjen e rekomanduar e trajtimit për Fluconazole (droge Diflucan ®) - kjo do të thotë duke marrë kapsula e dytë 150 mg gojarisht 3 ditë pas i parë [3 ]. Nëse kemi të bëjmë me mëllenjë kronike të shkaktuara nga Candida albicans kërpudhat, pastaj kthimi i simptomave, ne rekomandojmë jo më shumë "goditur armikun", dhe drogës Diflucan ®, zakonisht metodë efektive 3 kapsula 150 mg gojarisht në intervale prej 3 ditësh (1 4 dhe 7 ditë) [4].

Por kjo nuk është e gjitha! Problemi është se heqja e plotë e kërpudhave nga trupi për të arritur ndonjë të drogës nuk mund, dhe nuk duhet, sepse ata janë - një pjesë integrale. Shuarje është rritja e tyre e tepruar, ndërsa duke marrë një ose edhe dy ose tre kapsula e Fluconazole arritur 1-2 javë pas fillimit të një rimëkëmbje graduale sesa popullsitë e kërpudhave, duke i dhënë fund mëllenjë periodik.
Por ju nuk mund të presim për këtë rikthim të ri dhe të mbajë të shtypur rritjen e kërpudhave marrjes javore të Fluconazole me shpresën se kërpudhave, në fund të fundit, kreu në shpatet e armikut më të fortë dhe i durueshëm.

Kohëzgjatja e këtij shtypës terminologjisë mjekësore "shtypës" terapisë, ka punuar jashtë kërkime afatgjatë, dhe aktualisht marrin kursin e rekomanduar e përjavshme e Fluconazole është 6 muaj. Rezultati kryesor i trajtimit është e njohur jo vetëm mungesa e episodeve vulvovahinalnomukandydozu në përdorimin e drogës për aq kohë për një vit ose më shumë, mungesa e rimëkëmbjes pas trajtimit të mëllenjë. Intrigës e situatës me KKPB korrente të shkaktuar nga C.albicans, është se simptomat e infeksionit maja në shumicën e rasteve tashmë të filluar të zbehet pas kapsulë të parë në ditën e dytë [5] dhe janë në shumicë pas miratimit të kapsula treta Diflucan 150 mg në ditën e 7 e trajtimit [4], ne e quajmë këtë hap terapi "Sulmi".

Por për të vazhduar "jeta pa rikthim" mëllenjë pas "Sulmi", është e rëndësishme të mos e hedhin trajtim dhe vazhdojnë të ashtuquajturën "terapi suppressive", ne e quajmë këtë fazë të fazës trajtim "Cruise" si përpjekjet e tjera mund të jenë në episodin e kotë dhe ri-ndërhyrëse Sëmundja nuk do të marrë kohë. Ajo duhet të kuptohet mirë, pasi secili prej nesh psikologjikisht e vështirë për të detyruar veten për të pirë rregullisht drogë për të parandaluar diçka kur ne të ndjehen mirë, por ky trajtim vetëm për të shmangur problemet në të ardhmen. Siç është përmendur tashmë, faza e "Cruise" zgjat 6 muaj për drogë Diflucan ® 150 mg konsum javore kërkuara gjatë kësaj periudhe [4].

Për të na ndihmojë si një kujtesë se ne jemi në sot e ndjekur ritmin e jetës e parashikuar me regjim tuaj mjeku, kompania ofron Pfizer dërgoni e-mail dhe / ose SMS-njoftimin. Për të marrë këto njoftime më tepër regjistroheni për sms-Assistant diflucan.ru Online.

Kjo, natyrisht, pa u kufizuar në hapat e nevojshëm për të frenuar kërpudhave gjendje Candida. Është e njohur se veçoritë e tyre patologjike të kontribuojë në rritjen e ushqimit (dashuri e ëmbël), antibiotikët, ndryshim i papritur i klimës, stresi emocional të rënda, diabeti, bakteriale dhe infeksioneve virale. Kështu, një mënyrë jetese, të ushqyerit, trajtimi i hershëm i sëmundjeve të shëndetshme edhe të ndihmojë të penguar kërpudha.

Por disa nga këto masa pa terapi shtypës nuk është e mjaftueshme. Së pari ju duhet të demonstrojnë kufijtë e tyre e lejueshme të rritjes kërpudhave, dhe pastaj të ruajtur këtë përpjekje.

Pra, të shpëtoj i kërpudhave është e pamundur, por për të hequr qafe e infeksionit maja në fuqinë tonë. Së fundi, ne të lejojë kërpudhave të vendosen në trupin e tij, por mund të kërkojnë ata që të respektojnë interesat tona, dhe jo për të transformuar trupin në një terren testimi për armiqësive periodike më mirë një herë dhe një kurs të terapisë shtypës për të mësuar kërpudhave të jetuar në mënyrë paqësore në hapësirën e tyre të dhënë.

Referencat

  • AV Mikhailov et al., barëra e farmakoepidemiolohii vulvovahinalnomukandydozu pozitës dhe dëshmi-pykë Mikrobiol antimikrob himioter, 2007. T9, № 1, fq 34-47.

  • B. Kaplan, hi-dozë flukonazoli sistemike oral për trajtimin e candidiasis vaginale, Journal Ndërkombëtare e Gjinekologjisë Obstetrike, 1997; 57: 281-286.
  • J.D. Sobel, Trajtimi i komplikuar vaginitis Candida: Krahasimi i doza të vetme dhe vijues të Fluconazole, Am J Obstet Gynecol 2001; 185: 363-69.
  • Jack D. Sobel, Mirëmbajtje Fluconazole terapisë për periodik Vulvovaginal candidiasis, N Engl J Med, 2004; 351: 876-83.
  • Fletëpalosje për mjekim Diflucan (RU School № 013.546,02 16.11.07).