Ataksia


 • Ataksi Static cerebellar
 • Ataksi dinamik cerebellar
 • Trajtimi i ataksia

 • Ataksia ndodh në lezionet e pjesë të ndryshme të tru i vogël (hemisferat rra apo këmbët). Ajo është vënë re shpesh në tumoret, sëmundjet vaskulare e tru i vogël, encefalit, sklerozë të shumëfishtë, helmimi, si dhe një numër i sëmundjeve të trashëguar.


  Ataksi Static cerebellar

  Humbjen krimb ataksia duket statike kundër forcës rënie të muskujve. Kjo është e vështirë për të ruajtur të njëjtën sjellje, koordinim shqetësuar të lëvizjeve të caktuara. Një burrë ecën këmbët më tej veç e veç dhe të shkallëzuar ("dehur" ecje).

  Në raste të rënda, pacienti nuk mund të rri dhe qëndroj, në këmbë bie përpara ose prapa, duke mbajtur kokën e tij keq. Personalisht rënda ataksi nuk mund të mbajë ekuilibrin. Kjo humbje e koordinimit nuk varet nga fakti nëse ai hapi sytë apo të mbyllura.


  Ataksi dinamik cerebellar

  Çdo dëmtim i hemisferës cerebellar ataxia dinamik ndodh kur çrregullim koordinimi të muskujve manifestohet kryesisht në lëvizje. Kryesisht prek duart dhe këmbët. Lëvizjet e tyre janë të ngathët, gjithëpërfshirës humbur saktësinë dhe rrjedhshmëri e tyre.

  Çrregullime të koordinimit të shfaqet tepërta, lëvizjet pabarazi "mimopopadanie" ose promahivanie, vështirësi alternuara lëvizjet e kundërta, shtrëngojnë duart në fund të trafikut në shënjestër që rrit kur afrohet qëllimin e çrregullim gjuhësor.


  Ajo humbet personi i saj smoothness bëhet i ngadalshëm, skandovanoyu, segmentuar në rrokjeve.

  Kur në këmbë dhe në këmbë i durueshëm refuzuar ose ul në drejtimin që korrespondon me hemisferën e prekur e tru i vogël.
  Tipik "i dehur" Ritmi ataksycheskye. Ndryshimi shkrimin bëhet i pabarabartë, letra zvarrisës - i madh. Shpesh ka një sy konstante twitching.

  Një tipar karakteristik i ataksia është një shkelje e lëvizjeve të kombinuara në një person normal gjithmonë shkojnë së bashku. Për shembull, duke hedhur poshtë trungu prapa njerëzit zakonisht bëj gjunjët, dhe kur ju të përpiqen për të parë deri, duke hedhur e tij ballin namorschivaetsya kokë. Ataksi pacient këto lëvizje të kombinuara në dispozicion.


  Trajtimi i ataksia

  Si ataksia shpesh rezultat i ndonjë sëmundje, veçanërisht trajtimi ka për qëllim eliminimin e tyre. Ilaçe gjithashtu përshkruara që përmirësojnë furnizimin e trurit me gjak dhe vitamina. Efekt shumë të mirë ofron masazh dhe fizioterapi. Shpesh duke përdorur klasa të rregullta nuk mund të përballen me manifestimet të habitshme të ataxia, por ka raste ku koordinimi nuk mund të restauruara.

  Informacione nga artikullin "ataksi"