Brain tren kotPak njerëz nuk kanë dëgjuar se truri duhet të trajnohet në të gjitha moshat dhe të gjitha mjetet në dispozicion për këtë - të luajë shah, zgjidh puzzles fjalëkryq, dhe lexoni sa më shpesh të jetë e mundur për të zgjidhur puzzles të ndryshme. Shkencëtarët kanë pohuar se hapat që kryejnë ka punuar për vite me rradhë pa trajnuese, shoqata dhe eksperiencave ne dislokimin e trurit minimal të reja, duke rezultuar në zvogëluar kujtim të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme dhe aftësinë për t'u përqëndruar. Programet e industrisë moderne janë dhënë shpesh në formën e një njeriu lojra inteligjente kompjuterike, llogaritet në qindra mijëra dollarë.

Megjithatë, sipas Jessica Grand, një akademik Kembrixhit, çdo stërvitje për të trurit, duke përfshirë programet kompjuterike të njohura për të përmirësuar aftësitë mendore dhe kërkojnë vëmendje ekstreme, vetëm për të zhvilluar kapacitetin njerëzor për të luajtur një lojë ose zgjidh një të veçantë shkruani puzzles, por nuk kontribuon në përmirësimin e aftësisë së përgjithshme mentale.


Në mbështetje të kësaj teorie ishte një eksperiment me disa mijëra vullnetarë për gjashtë javë kishte një 10 minuta në ditë për të kushtojnë ushtrime duke bërë me një grup të përgatitur posaçërisht dispozicion mbi internet.

Pas përfundimit të këtij programi dhe duke kaluar testet zbuluan se pjesëmarrësit studimore në reagimet e tyre praktikisht i padallueshëm nga kafshët të cilat nataskuvaty ekipet pajtim - në mënyrë ideale ata mësuan për të kryer veprime të caktuara që janë të kërkuara sipas kushteve të detyrave, por jo të zhvilluara mendor i tyre aftësi.
Lajme përgatitur Svetlana Khomenko.