Latente Multiple provë për të fjetur në diagnozën e narkolepsisë tek


 • Thelbi i hulumtimit
 • Testi kurs Mtls
 • Vlerësimi i rezultateve

 • Latente Multiple provë për të fjetur (Mtls) - episode Research (përpjekje) marr një sy gjumë, është përdorur për të vlerësuar se sa shpejt ju mund të fle në një atmosferë të relaksuar gjatë ditës. Mtls është mënyra standarde e matjes së nivelit tuaj të sleepiness ditës. Tepruar ditën sleepiness - një kusht ku ju ndiheni i përgjumur në kohën dhe në vendin ku ju duhet të shikojnë dhe të jenë në gjendje të mirë funksionale. Nga sleepiness tepruar prek rreth 5% të popullsisë së rritur. Kjo është një nga testet kryesore për narkolepsisë.


  Thelbi i hulumtimit

  Në zemër të këtij studimi është ideja që me nivelet në rritje të sleepiness redukton kohën gjatë së cilës ju mund të fle. Gjatë Mtls regjistruar sinjalet elektrike të trurit, lëvizjet e regjistruara sy, muskujve ton mjekër, shkalla e zemrës. Studim ju lejon të vendosur sa shpejt pasi bie në gjumë keni ndonjë fazë të gjumit REM të gjumit REM dhe episode siç është shënuar gjatë studimit.

  Gjatë testit, ju do të jetë i izoluar nga ndikimi i faktorëve të ndryshëm të jashtëm që mund të ndikojë në aftësinë tuaj për të fjetur të tilla si temperaturë (shumë të nxehtë ose të ftohtë), nivelet e të lehta, zhurmat, aktivitetit fizik.


  2 javë para testit ju do të duhet për të ndaluar duke marrë drogë të caktuara, psychostimulants. Specialist ndihmë somnoloh ju për të planifikuar për ilaçe rutinë.

  One testi Mtls mjaftueshme për diagnostikimin e narkolepsia dhe çrregullimet e tjera të gjumit. Rezultatet e tij mund të ndryshojnë materialisht nga njerëz të ndryshëm. Por, në kombinim me metodat e tjera të ekzaminimit rezultatet janë mjaft të besueshme.


  Testi kurs Mtls

  Para testit MTLC ju mund të kërkohet për të kryer një hetim për zbulimin e drogës. Kjo zakonisht ndodh në mëngjes para Mtls.

  Studimi do të tregojë se rezultatet e testimit janë të sakta. Plotësoni ditarin e gjumit për të paktën një javë para se testi mund të jetë shumë i dobishëm dhe do të lejojë mjeku për të përcaktuar modelet tuaja normale gjumi. Për 30 minuta çdo episod e gjumit gjatë ditës nuk është e lejuar për të pirë duhan.

  Gjatë studimit, ju nuk mund të pini ndonjë pije që përmbajnë kafeinë. Ju nuk mund të jetë në rrezet e diellit të ndritshme. Ndikimi i faktorëve të jashtëm që mund të ndikojnë në gjumin tuaj do të, ku është e mundur, minimizohet. Në dhomën ku hulumtimi do të jetë shumë e errët dhe të qetë.

  Temperatura do të vendosen në një nivel të rehatshme për ju.

  Hulumtimi i kryer episode marr një sy gjumë menjëherë pas shqyrtimit natë. Për rezultatet Mtls ishin të sakta, fle totale gjatë studimit të natës duhet të jetë të paktën 6 orë.

  Testi përbëhet nga pesë përpjekjet për të fjetur me një pushim dy-orësh mes tyre. Ndonjëherë përdorur një version të shkurtuar të testit, i cili përbëhet nga 4 përpjekjeve gjumit. Opsioni i përbërë nga 5 përpjekjet e gjumit është më e besueshme në identifikimin narcolepsy. Episodi i parë i regjistrimeve të gjumit bëhet përmes një 1,5-3 orë pas zgjimit tuaj pas studimit të fle një natë së.

  Ju do të ofrohet një mëngjes të lehtë të paktën 1 orë para testit.

  Në lëkurën e kokës dhe fytyrës janë bashkangjitur sensorë që transmetojnë në një kompjuter sinjale të vogla elektrike. Këto sinjale të bëjë të mundur për të përcaktuar se kur jeni në gjumë apo zgjuar gjatë testit. Sensore valët e trurit dhe lëvizjet e syrit tregojnë, ju do të keni një fazë kodin e gjumit me lëvizje të shpejta të syve. Gjatë kësaj faze të gjumit sytë tuaj të kryej lëvizje të shpejta, dhe aktiviteti i trurit valë rritur.

  Gjatë studimit, ju nuk do të ndjeni asnjë dhimbje. Sensorë janë të bashkangjitur në lëkurë të butë dhe telat janë të lidhura me kompjuterin.


  Tela kohë të mjaftueshme në mënyrë që ju mund të lëvizin lirshëm prapa dhe në shtrat.

  Para studimit, ju kërkohet që të marrin masa - lëvizin sytë tuaj, shtrëngoni dhëmbët tuaj, të kthehet kokën tuaj. Kjo do të konfirmojë se të gjitha sensorë janë duke punuar siç duhet. Një kamera video të punojnë në kushte të ndriçimit të zbehtë të lejojë në dhomë tjetër është një teknolog laborator gjumë për të parë ju.

  Gjatë çdo episod e regjistrimeve të gjumit, ju do të kërkohet që të qëndrojnë në heshtje në shtrat dhe të përpiqen për të fjetur. Atëherë drita në dhomë do të çaktivizohen. Pas turning off dritën do të jetë matja e kohës gjatë së cilës ju vijnë gjumë.

  Regjistrimi i sinjaleve fiziologjike do të vazhdojë gjatë gjumit.

  Pasi ju ave 15 minuta e shërimit. Çdo episod i gjumit do të përfundojë në 20 minuta në qoftë se ju jeni në gjendje për të fjetur. Midis episodeve të regjistrimeve të gjumit, ju nuk do të jetë në krevat, dhe të jetë në gjendje të bëjë diçka për të qëndruar zgjuar. Pas të dytë shënimeve (mesditë) episod gjumë ofron një drekë të lehta.

  Pas parametrat e regjistrimit episodin e fundit fle përsëri do të testohen sensor, pastaj sensorë do të hiqen. Studimi do të përfundojë, dhe ju mund të shkoni në shtëpi.


  Vlerësimi i rezultateve

  Polysomnography Teknolog së pari të shqyrtuar rezultatet.

  Në fillim, ai ose ajo do të shënojë të hyra ti fle dhe syçeltësi dhe fazën e gjumit. Vëmendje e veçantë do t'i kushtohet për të identifikuar dhe të numëruar numrin e episodeve kur ju fle ndodhur fazë të lëvizjeve të shpejta të syve. Atëherë rezultatet e hulumtimit do të transferohen me mjekun tuaj. Mtls nuk është një test që ju mund të "dështojnë". Mjeku do të shohim vetëm rezultatet e hulumtimit në mënyrë të përcaktuar që fle probleme që ju keni.

  Informacion nga artikullin "Përpjekjet e studimit (episode) marr një sy gjumë (Mtls)»