Mitet për Hepatitin C


 • Numri Miti 1: Hepatiti - drogës sëmundje
 • Numri Miti 2: Hepatiti mund të kontraktohen përmes objekteve të përditshme, kështu që ju duhet për të anuloj kontakt me pacientët
 • Numri Miti 3: Hepatiti C kurë
 • Numri Miti 4: Droga të shtrenjta lehtë të kuruar hepatitin C
 • Numri Miti 5: Nëse nuk përshkruan ndonjë ilaç, atëherë pacienti është i dënuar
 • Numri Miti 6: Më e keqe gjë - jo ndryshimet që ndodhin në mëlçi dhe niveli i virusit në gjak
 • Numri Miti 7: Sepse Hepatiti C është transmetuar nëpërmjet gjakut, virusi mund të "mbyste" rrezatim të gjakut
 • Miti numër 8: Përgatitjet i sëmurë ndihmojë Supplements më të mira të trajtimit të

  Numri Miti 1: Hepatiti - drogës sëmundje

  Jo. Trajtimi më i saktë bën jo 100% garanci që ju zarazytesya. Randomness mund zyrën kurth madje edhe nga dentisti. Edhe pse të varurit, natyrisht, në rrezik.

  Numri Miti 2: hepatitit mund të transmetohen përmes objekteve të përditshme, kështu që ju duhet për të anuloj kontakt me pacientët

  Jo. Nuk ka asnjë rrezik i infektimit nuk janë puthur, shtrëngimi i duarve, ndarjen vegla, veshje, madje edhe furçë të dhëmbëve. Virusi transmetohet nëpërmjet gjakut ose steril kur përdoret shiringa dhe sende të tjera të pret-prerja, ose seksualisht. Ndonjëherë C virusi i hepatitit mund të transmetohet nga nëna tek fëmija gjatë shtatzënisë dhe lindjes.


  Kjo ndodh kur një grua shtatzënë mbart sëmundje në formën akute ose në rëndim të tij të hepatitit C. kronike

  Numri Miti 3: Hepatiti C kurë

  Fakultative. Vetëm 80% ishin të infektuar me hepatit C janë kronike, të cilat eventualisht mund të çojë në formimin e cerozë mëlçisë dhe në disa raste deri në kancer të mëlçisë. Pjesa e mbetur prej 20% e rasteve sistemi imunitar nuk është i njohur të shkencës derisa ajo shkatërron shkaqet virus. Por sëmundja është drejtpërdrejt e varur në dietë të përshtatshme dhe të jetesës - që do të thotë duke shmangur alkoolit dhe duhanit, reduktimin e stresit fizik dhe psikologjik dhe, natyrisht, jo të gjitha emërimet mjekësore - deri në shtrimin në spital periodik.

  Nga rruga, alkooli stimulon riprodhim HCV dhe zvogëlon efektin terapeutik të drogës në hepatit kronik.

  Numri Miti 4: droga të shtrenjta lehtë të kuruar hepatitin C

  Unë do të doja të! Por në fakt, trajtimi i hepatitit - një proces kompleks. Kursi zgjat rreth një vit dhe mund të shoqërohet nga gripi-si kusht, temperatura dhe depresioni.

  Numri Miti 5: Nëse nuk përshkruan ndonjë ilaç, atëherë pacienti është i dënuar

  Jo. Çdo gjë është pikërisht e kundërta. Nëse pacienti është shuma e qëndrueshme e virusit në gjak dhe të rrezikshme ndryshimet nuk ndodhin në mëlçi, trajtim nuk keni për të filluar. Tregues për trajtim është riprodhimi i virusit.

  Numri Miti 6: më e keqe gjë - jo ndryshimet që ndodhin në mëlçi, dhe niveli i virusit në gjak

  Jo. Nuk është e lartë në pacientët pa virusin e sëmundjes së mëlçisë dhe pacientët të cilët kanë një numër të vogël të viruseve, por kanë në këtë mënyrë ndikohet fuqimisht të mëlçisë. Trajtimi i duhur mund të përmirësuar funksionin e mëlçisë edhe në praninë e virusit.

  Numri Miti 7: Sepse Hepatiti C është transmetuar nëpërmjet gjakut, virusi mund të "mbyste" me rrezatim të gjakut

  Jo, ajo nuk është metodë shumë efektive. Virus Blood dëgjuar vetëm të mëlçisë, ku ajo mbetet jetojnë dhe shkatërron atë.

  Numri Miti 8: Droga ndihmojë keq, Supplements më të mirë të trajtimit

  Jo.

  Supplements shpesh ndihmojnë, por ata nuk mund të konsiderohet si metodë kryesore. Ato plotësojnë trajtimin kryesore.