Mitet për humbjen e flokëveMitet për humbjen e flokëve

Edhe pse ilaç në vitet e fundit dispelled shumë mite të lidhura me humbjen e flokëve dhe baldness në meshkuj, disa prej tyre janë ende mjaft të popullarizuara. Dhe për fat të keq, këto mite ende besoj. Megjithatë, edhe legjendat më të pagjasë të ketë disa justifikim shkencor.


Mitet Shkencore

Mit më të shpeshta në lidhje me humbjen e flokëve në humbje burrat e flokëve për burrat, shpjegon se predispozicion gjenetik për të është i trashëguar nga nëna. Megjithatë, ky pohim është absolutisht e rreme. Baldness Mashkull model manifestohet si rezultat i trashëgimisë gjenetike, por gjen përgjegjës për humbjen e flokëve, mund të transmetohet nga secili prind, dhe jo vetëm ato.

Ai mund të paraqitet nga ndonjë prej të afërmve të brezit të vjetër, përveç kësaj, ajo mund të jetë në gjumë për disa breza para se zbulon veten përsëri.

Një tjetër mit popullor për humbjen e flokëve tregon se humbja e përditshme e flokëve një shumë të caktuar (zakonisht rreth 100) është një shenjë e drejtpërdrejtë e humbjes së flokëve trashëguar. Kjo deklaratë është gjithashtu i rremë, si më parë. Humbja e përditshme e 20-100 flokëve nuk flet për ndonjë parregullsi në trup. Humbje e flokëve është shkaktuar kryesisht nga intensiteti i rritjes së tyre. Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me sasinë e rënies së flokëve, shikoni për shkallën e rritjes mund të duhet të shqetësohen asnjë arsye.
Dhe miti i tretë bindur njerëzit se me përpunimin dhe trajtim të veçantë mund të rritur numrin e flokëve në rritje mbi kokën e tij. Ashtu si në të dy rastet e mëparshme, kjo nuk është e vërtetë. Çdo njeri është i lindur me numrin e saktë të qimeve që mbeten të njëjta gjatë gjithë jetës së tij. Përjashtim nga ky rregull është e mundur vetëm në rastin e kirurgjisë, të tilla si një transplantin e flokeve.


Mitet për kujdesin e tepruar e flokëve

Një fushë tjetër për mitet rreth humbjes së flokëve - është kujdes i tepruar i tyre lidhur me përdorimin e shampoos të ndryshme dhe kozmetikës. Shumica e këtyre miteve nuk është e argumentuar.


Fiction më i famshëm në këtë kategori argumenton se përdorimi i mjeteve të ndryshme për produktet e kujdesit të flokëve mund të shkaktojë humbjen e flokëve parakohshme. Në kundërshtim me këtë besimit, humbje e flokëve mund të shkaktohet nga sëmundje, disa lloje të trajtimit dhe trashëgim gjenetik. Por asnjëherë kjo nuk ndodh nga përdorimi i shampoos dhe kozmetike të tjera.

Ju nuk mund të dëmtojë flokët tuaj të përditshme krehje ato periodikisht ose për të bërë një hairstyle ri. Për sa kohë që ju jeni të kujdesshëm në metodat e të kujdeseni për flokët e tyre, flokët tuaj nuk do të ketë ndonjë dëm. Opsioni i vetëm në të cilin është e mundur të dëmtojnë flokët, ajo liston duke përdorur mjete dhe teknika të kujdeseni për flokët e dëmtuar ose sëmundje progresive në krye të flokëve.

Në rastin e përdorimit të tepruar të kozmetikës apo krehje të shpeshtë mund të përkeqësojnë humbjen e flokëve, por ajo kurrë nuk do të jetë shkaku rrënjë.

Një nga mitet më të zakonshme rreth kujdesit të flokëve thotë se në qoftë se ju të shkurtojë flokët, kur ata përsëri peshkimit, rritjet diametër. Sigurisht, kjo deklaratë ka të bëjë asgjë me të vërtetën, por është e lehtë për të kuptuar shkaqet e këtij opinioni. Kur një njeri rruan flokët në fytyrë ose këmbët, pastaj të rritet përsëri, ata bëhen më të trasha dhe të trashë. Kjo është për shkak se flokët që rritet në trupin tuaj dhe flokët që rritet në kokë, kanë origjinën ndryshme dhe me prona të ndryshme.

Prerje vetëm në gjendje për të bërë flokët tuaj të shkurtër, por të rritur diametrin e flokëve dhe normën e rritjes ajo nuk mund, pa marrë parasysh se sa herë ju prerë ose rruaj kokën tuaj.


Mitet e tjera për humbjen e flokëve

Edhe pse shumica nga mitet rreth humbjes së flokëve ka disa studime shkencore, ka edhe të tjerë që nuk mund të shpjegohet disi.

Një prej këtyre miteve pretendon se kapele vazhdueshme veshur çon në baldness parakohshme.
Në fakt, në qoftë se ju i vishni hat nuk është aq i vogël që mund të shkaktojë qarkullim të dobët, edhe në qoftë se ju nuk e gjuaj atë 24 orë në ditë të gjitha 7 ditë në javë, ajo nuk do të ndikojë në rritjen e flokëve humbjen.A ka rritje të qarkullimit dhe humbjen e flokëve? Çrregullime të qarkullimit të gjakut në kokë të vërtetë mund të ndikojë në rritjen e flokëve humbjen. Flokeve, si agjenci të tjera duhet rrjedhje të vazhdueshme dhe adekuat të gjakut në rrënjët që furnizojnë ushqyesve dhe oksigjenit të nevojshme për rritjen e tyre. Megjithatë, qarkullimi i dobët nuk do të shkaktojë humbjen e flokëve apo rritje, në qoftë se nuk i bllokuar plotësisht. Për shembull, ideja se portier kokë nxit rritjen e flokëve, si ajo rrit rrjedhjen e gjakut krejtësisht të pabazuar.

Në fund, ne do të përqëndrohet në një nga gabimet më interesante që rri pezull rreth temën e humbjes së flokëve.

Ajo thekson se çdo mjet për të parandaluar humbjen e flokëve, nuk ekziston. Për fat të mirë, shumë ekspertë janë krejtësisht të kundërta. Ata argumentojnë se aktualisht treg një përzgjedhje të madhe të mjeteve efektive për kujdesin e flokëve. Me ndihmën e tyre, ju mund të trajtoni flokët e dëmtuar dhe për të parandaluar humbjen e flokëve. Nëse ju njoftim rrit humbjen e flokëve, ju duhet të gjejnë një mënyrë të përshtatshme për të ndihmuar të zgjidhur problemin para se të bëhet shumë serioze.

Për artikullin matirialam "Mitet rreth humbjes së flokëve"