Mitet rreth sëmundjeve ngjitëse seksuale


 • Miti i parë
 • Miti Dy
 • Miti Tre
 • Miti Katër
 • Miti pesë
 • Miti i gjashtë
 • Miti Shtatë
 • Miti i tetë

 • Miti i parë: nëse marrëdhënia seksuale me një partner të pacientit mbahen vetëm një herë, ju nuk mund të merrni infektuar.
  Po, ndonjëherë ndodh. Ka raste edhe kur disa vjet të martesës rregullt seksi nuk është i infektuar me infeksionin HIV. Por mos provokoj fatin, raste të tilla janë zakonisht jo si një përjashtim. Por trajtimi, i emëruar me qëllim të paralajmërimit, është e arsyeshme të vë në dukje vetëm një i cili thyen kurorën. Nëse njeriu i gabuar kthye te mjeku menjëherë pas komunikimit të dyshimta, trajtimi do të caktohet vetëm për të, për shkak se prej sëmundjeve ngjitëse seksuale periudha e inkubacionit zakonisht janë të mëdha, dhe partner tjetër thjesht nuk kanë kohë për t'u bërë i infektuar.


  Miti i dytë: Mos kini frikë nëse prezervativi thyen ose dhe jo në të gjitha - ka mënyra të tjera për parandalimin e infeksionit.
  Po, këto metoda janë, por këto medikamente nuk japin një garanci absolute. Në muajt e nevojshme për të monitoruar gjendjen e shëndetit. Dhe edhe më të mirë - e drejtë pas "të dyshimtë" marrëdhënieve të zbrazët fshikëz, organe gjenitale të jashtme larë duke përdorur sapun dhe kërkoni këshilla mjekësore menjëherë.


  Miti i tretë: shumë shpesh i infektuar me gonorre apo sifiliz nëpërmjet çdo ditë.
  Po, raste të tilla janë të mundshme, por vetëm në qoftë se ushtrimi i sigurisë i pafalshëm.


  Higjiena fillore personal do t'ju shpëtojë nga telashe. Jo dikush tjetër dokuryuyte cigare mos e përdorni furçë të dhëmbëve të tjera të njerëzve, kuq buzësh, peshqir, mos e kryejë gjërat e njerëzve të tjerë, duke përfshirë edhe një palë vathë.


  Miti Katër: mjekët shtetëror shkirvendyspanseru me punën që është i sëmurë sëmundje veneriane njoftohet menjëherë.
  Jo. Tani kjo praktikë ka mbetur në kohët sovjetike kaluarën. Shikojnë sekretet tuaja jo vetëm Betimit të Hipokratit, por kodi penal.


  Mit Pesë: të gjitha sëmundjet mund të përcaktohet nga një analizë e vetme.
  Kështu, një metodë moderne të diagnozës, si PTSTS (reaksion zinxhir polimeraza) është në të vërtetë në gjendje për të zbuluar patogjene të sëmundjeve të ndryshme.

  Megjithatë, saktësi absolute ajo është ende nuk e garantuar. Pra, nuk do të heqë dorë në ato teste që ju të caktojë një mjek. Secili prej studimeve (bakteriologjike, bacterioscopic, Serologjia, kulturor) mund të japë një tablo më të saktë dhe të plotë të sëmundjes.


  Mit Gjashtë: antibiotikët moderne do kurë ndonjë infeksion në tre ditë. Quite të konsultohet një udhëzues mjekësor.
  Ky është një gabim shumë i rrezikshëm. Droga universale ekzistojnë. Në çdo rast, jo vetëm që do të ndihmojë një ilaç, por një model të aplikimit. Dhe të vendosin se çfarë të marrë dhe se si, në një shtet të vetëm të diplomuar.


  Miti Shtatë: një sasi e vogël e alkoolit, ndërsa duke marrë antibiotikë nuk ka dëm.
  lënduar nga fakti se kjo është e nevojshme për të trajtuar trupi juaj bëhet i kotë. Edhe një dozë e vogël e pije alkoolik në kombinim me antibiotikut ka te njejtin efekt si kombinimit të alkali dhe acid; është a neutralizimi i plotë. Por kjo mund të reduktohet në zero të gjitha përpjekjet tuaja për të hequr qafe të sëmundjes.


  Miti Tetë: Chlamydia praktikisht untreatable.
  Sigurisht, nëse ju me ngut miratoi një kurs të antibiotikëve, askush nuk mund të ju garantojnë asnjë përsëritje. Pranimi i detyrueshëm si agjentë imunostimulues.