Fibroids mitrës, shkaqet e


 • Fibroids mitrës
 • Shkaqet e
 • Ankesat
 • Trajtim
 • Parandalim

 • Fibroids mitrës

  Ka shumë arsye për rritjen e rrezikut të fibroids mitrës,
  dhe simptomat e sëmundjes nuk mund të quhet e theksuar. Për këtë
  Arsyeja, me ultratinguj i rregullt gjinekologjik dhe kryerjen e kërkimit -
  mënyra më e mirë për të zbuluar dhe trajtuar sëmundjen. Teknikat tejzanor mund të zbulojë fibroids mitrës, edhe në fazat më të hershme, duke shmangur komplikime të rënda dhe të fillojnë trajtimin e hershëm.

  Shkaqet kryesore të fibroids mitrës
  dishormonal abuzimi, aborti, trashëgim, mjedisi i varfër,

  adenomyosis. Gjithashtu, i rëndësishëm në zhvillimin e kësaj sëmundjeje
  luaj sëmundjet gjenitale inflamatore të origjinave të ndryshme,
  IUDs veshur (pajisje intrauterine), ofrimit të komplikuar.

  Fibroids mitrës - proces dashamirës
  cila zakonisht zhvillohet në shtresën muskulare të mitrës. Sipas statistikave
  më shumë se 28% e grave vuajnë nga kjo sëmundje.

  Klasifikim

 • intersticial
 • subseroznaya
 • intralihamentarnaya
 • submucous
 • Fibroids mitrës, sëmundje e tmerrshme gjinekologjik
  të cilat mund edhe të rilindur në arsim malinje.
  Shpesh shkaku i shfaqjes së saj është shkelje e ndryshme
  balanca hormonal në sistemin e rregullimit të ciklit seksual.


  Fibroids
  Kanceri ndodh në 25-30% e grave të moshës 30-56 vjet më.

  Shkaqet kryesore të fibroids mitrës:

 • giperestrogeniya
 • Shteti prohesterondefitsytnoho
 • hiperhonadotropizma

 • Fibroids mitrës janë të shoqëruara shpesh me të bollshme dhe
  menstruacioneve zgjatur me modelet e gjakosur dhe shkakut
  anemi shpesh dytësor. Rritja progresive e fibroids mitrës,
  zhvillimi i anemisë dhe veçanërisht paraqitja e gjakderdhje gjatë menopauzës
  simptoma të rënda të transformimit të mundshme malinje
  tumor.

  Zhvillimi i fibroids shpesh e lidhur me dyshormonal
  çrregullime që të çojnë në një rritje të një ose më shumë nga disa njësi
  një shtresë e myometrium.

  Gjinekologë Dimensions node vlerësuara në javë.

  Ultratinguj diagnoza e legenit zbulon
  madje më i vogël i ndryshimeve miomes që nuk kërkojnë
  trajtim, por që duhet të respektohen. Rritje të mprehtë në njësitë
  është për shkak të çrregullimeve të qarkullimit të gjakut progresive, të cilat
  shpesh çon në edemë dhe ndryshimet necrotic. Rritje
  nyjë miomes mund të ndodhë si rezultat i rritjes së qelizave
  në masë, por ky është rast jashtëzakonisht i rrallë.


  Shkaqet e fibroids mitrës

 • abort
 • mosfunksionim menstrual
 • adenomyosis
 • Abuzimi dishormonal
 • sëmundjet e ndryshme të sistemit kardiovaskular
 • anemi
 • predispozicion gjenetik
 • adiposity

 • Ankesat me miomes mitrës

  Diktim, menstruacionet parregullt, të rënda
  çdo muaj, dhimbje të forta, rritja e vazhdueshme tumor. Rreth 28% e grave me kancer të mitrës nuk do të bëjë asnjë ankesë dhe zbulim aksidental ekzaminimin me ultratinguj të organeve të legenit.

  Zakonisht prania e fibroids mitrës gjykatësi gjinekolog në
  Rishikimi i brendshëm. Mjeku kryen studime të organeve pelvike
  që do të përcaktojë nëse apo jo rritjen e mitrës. Prania e fibroids shpesh
  Konfirmohet vetëm nga ultrazërit të barkut. Fibroids mitrës
  është zbuluar gjithashtu duke përdorur tomography llogaritur (CT) ose

  Imazhe rezonancë magnetike (MRI). Të gjitha këto metoda nuk janë të
  lënduar. Trajtimi zakonisht varet nga madhësia dhe vendndodhja
  fibroids dhe ashpërsia e simptomave klinike.


  Trajtimi i fibroids mitrës

  Zakonisht trajtimi mjekësor e fibroids mitrës përfshijnë
  një aplikim i drogave të avancuara të hormoneve dhe të drogës
  rregullimin e punës së sistemit imunitar. Me mjafton
  efikasitetit, një madhësi rënie tumor. Nëse fibroids mitrës
  e ka bërë mjaft të rëndësishme, dhe më lart është
  simptomat, atëherë kirurgji, i cili është
  hiqni vetëm tumorin ose të gjithë mitrës.

  Është e mundur për të kryer
  kirurgji me një prerje apo laparoscopically qasje.


  Parandalimi i mitrës sime

  Masa kryesore e parandalimit të fibroids mitrës është
  Vizitat e rregullta tek gjinekologu për zbulim të hershëm të sëmundjes.
  Tashmë
  ka kohë që njihet se aborti gratë vuajnë këtë sëmundje
  më shpesh. Janë shumë të rëndësishme në parandalimin e kontraceptivëve hormonal
  e fibroids mitrës.