Mycoplasmosis, trajtimi dhe parandalimi


 • Mycoplasmosis
 • Si është trajtimi i mycoplasmosis
 • Si është parandalimi i mycoplasmosis

  Mycoplasmosis

  Mycoplasmosis - për shumë njerëz nuk është diagnozë e qartë. Dikush
  dëgjuar diçka, por ajo që është e kërcënuar, jo shumë mirë i njohur. Por ka mycoplasmosis dhe mund të sjellë shumë probleme si
  gratë dhe burrat. Sidomos frustruese që infeksioni mund të ndikojnë në fëmijën e palindur.
  Dhe si Mycoplasma shpesh transmetueshme seksualisht, është e rëndësishme të
  ndjekin seksualitetin higjienës dhe shfaqen në kohë për të dyshuar
  ndonjë infeksion.

  Mycoplasmosis është i mprehtë
  sëmundje infektive në të cilën i frymëmarrjes dhe mund të pyes veten

  Sistemi urogjenital.

  Quajtur mikoplazmave mycoplasmosis, e cila ekziston
  rreth 40 specie. Por më e rrezikshme për njerëzit janë të Mycoplasma,
  ndikojnë në frymëmarrjes dhe organet urinare. Mycoplasma mund të transmetohet
  seksual, e brendshme, ajrore, dhe intrauterine (nga nëna në fetus)
  mënyrë. Shpesh Mycoplasma përkryer bashkëjetojnë në trup nga mikroorganizmave të tjera, seksualisht të transmetueshme
  - Chlamydia, Trichomonas, gonokoku, etj


  Mycoplasmosis ajrore
  . Infeksioni zakonisht ndodh nëpër pikat ajrore nga
  Personi i sëmurë. Periudha e inkubacionit (koha nga infeksioni në krye


  sëmundja) - 1-4 javësh. Sëmundja zakonisht ndodh ose në formën
  sëmundja respiratore akute, ose në formën e pneumonia.


  Sëmundje akute respiratore është shpesh e lehtë, me një fillim gradual. Shfaqet
  fyt të thatë dhe të ashpër, kongjestion i hundës, rrufë. Kollitjes nuk është konstante, konvulsiv zgjat 1-2
  javë. Fever (deri në 38?) A mund të qëndrojnë disa ditë për të
  javë, ethe e butë në disa raste mbahet në 2-3 javë.

  Pneumonia gjithashtu fillon gradualisht me akute
  sëmundje e frymëmarrjes, por pas 3-4 ditësh temperatura ngrihet ashpër (për të

  39-40?), E cila është mbajtur disa ditë, atëherë reduktohet dhe të vogla
  përmirësim mund të mbahet për një kohë të gjatë. Kollë e thatë në fillim, pastaj me
  gëlbazë.


  Traktit urinar Mycoplasmosis.
  Infeksioni ndodh rrugë seksuale dhe vendas (shumë rrallë).
  Periudha e inkubacionit - nga tre ditë për pesë javë. Kushti zakonisht
  së pari shkon një kronike, shpesh - asimptomatike.

  Në burra duket një pamje të vogël në mëngjes
  Numri i shkarkimit nga uretrës apo dhimbje duke tërhequr në ijë
  rajoni dhe skuqje e lëkurës së scrotum në
  kalimit të infeksionit në epididymis. Kjo spermë mund të ndryshojë disa nga pronat e saj.

  Gratë Mycoplasmosis shpesh asimptomatike. Në rrjedhën akut të sëmundjes në femra
  ndarja mund të jetë i bardhë ose
  verdhe, dhimbje, djegie gjatë
  urinim dhe marrëdhënia seksuale, dhimbje barku në rajonin e mesit. Mycoplasmosis mund të shkaktojë parakohshme
  punës, shkarkimin e parakohshme e lëngut amniotik, ethe gjatë punës dhe
  Nënat Postpartum zhvillojnë edhe pneumoni dhe sulm në tru tek fëmijët.

  Infeksionet mycoplasmal Intrigue është se infeksioni nuk ka gjithmonë të çojë në sëmundje.
  Nuk është një bartës i infeksionit njerëz të shëndetshëm me sistem të mirë imunitar, dhe

  gjithashtu fshehur format e sëmundjes. E gjithë kjo kontribuon më tej
  përhapja e sëmundjes.

  Burrat mycoplasmosis kërcënon për të ndryshuar strukturën e spermës dhe
  infertilitetit.

  Gratë mycoplasmosis të rrezikshme që mund të barten
  fetusi gjatë shtatzënisë. Nëse infeksioni i fetusit ka ndodhur në fillim
  shtatzanisë, aborti spontan i mundur, në fund - intrauterine
  Infeksioni i fetusit me pneumoni dhe dëmtimit të trurit.


  Si është trajtimi i mycoplasmosis

  Trajtojnë Mycoplasmosis bukur. Por tipar
  ajo është se ajo shpesh te meshkujt dhe femrat me i paaftë mbrojtëse
  i organizmit (imunitetit).

  Prandaj, trajtimi nuk është si dhurata të thjeshta
  detyrë, ai detyrimisht duhet të kryhet në spital dhe të përfshijnë
  vetë:

 • Terapia me antibiotikë (antibiotikët emëruar
  vetëm pas një analize të ndjeshmërisë ndaj tyre mikoplazmave);
 • mjete që forcojnë sistemin imunitar dhe kanë
  efekt tonik;
 • me urogjenital
  micoplasm - një trajtim anti-inflamator lokale (banjo,
  ujitjes, qirinj, ointments, etj).
 • Mundësi që shërohem kriter në mycoplasmosis urogjenital është
  Mungesa e mykoplazmat në hulumtim laboratorik. Për ta bërë këtë në 10 ditë
  pas trajtimit janë analizuar për praninë e mikoplazma (material mbjellëse

  për mjedise të veçanta). Pastaj të njëjtat lashtat janë mbajtur tre herë nga
  interval prej një muaji menjëherë para menstruacioneve.


  Si është parandalimi i mycoplasmosis


  Parandalimi i mycoplasmosis urogjenital përfshin:

 • seksualiteti higjienën;
 • svoevremen?
  ? Inspektim oe i shfaqjes së simptomave dhe të refuzimit të plotë
  e vetë;
 • shqyrtimit për
  Infeksionet urogjenitale martohen, gratë shtatzëna dhe të sapolindur;
 • përputhja me profilin sanitare-epidemiologjike në
  pellgje (dezinfektim të ujit).
 • Informacion nga artikullin "Mycoplasmosis."