Mycoplasmosis, diagnoza dhe trajtimi


 • Çfarë mycoplasmosis
 • Si është diagnoza e mycoplasmosis
 • Si është trajtimi i mycoplasmosis


  Çfarë mycoplasmosis

  Mycoplasmosis – një infeksion kronik që më shpesh ndikon në sistemin urinar që shkaktojnë Mycoplasma.

  Mycoplasma – bakteret e vogël që jetojnë në bimë dhe orhanizmezhivotnyh dhe njerëzve. Në njerëz mund të jetojnë 16 vidovmikoplazm. 6 lloje të tyre jetojnë në organet gjenitale mukozës së traktit urinar; 10 specie të tjera – në gojë dhe fyt.

  Nga 6 lloje të mykoplazmat që jetojnë në mukozës së gjenitale dhe të traktit urinar:

 • Mycoplasma primatum, Mycoplasma spermatophilum, penetrans Mycoplasma kuptuar sa duhet dhe ende paraqesin vetëm interes akademik.
 • Ureaplasma urealyticum është ureaplasmosis.
 • Hominis Mycoplasma dhe Mycoplasma genitalium studiuar në detaje. Ata janë subjekt i këtij neni. Më tej, nën mikoplazmave qëllim vetëm dy prej këtyre specieve.

  Mycoplasma hominisvyyavlyayut gjenital rreth 25% të djemve të porsalindura devochek.U kjo shifër është shumë më e ulët. Shpesh fëmijët e infektuar me lindje, me kalimin e kohës, është Mycoplasma samoizlechenieot.
  Kjo është veçanërisht e vërtetë për djemtë.


 • Si rezultat, vajzat e shkollës që nuk janë seksualisht aktive, hominis Mycoplasma zbulojë vetëm 8-17% të rasteve.

  Njerëzit që bëjnë seks, prevalenca e rritjes Mycoplasma hominis, fl’infeksion aggrievedly gjatë marrëdhënieve seksuale. Transportuesit Mycoplasma hominis është 20-50% e grave. Në burra, ata janë më pak të samovylikuvannya mundur.

  Mycoplasma genitalium është shumë më pak e zakonshme se Mycoplasma hominis.

  Zarazheniemikoplazmami mundur nga nëna gjatë lindjes. Vajzat në rodovzarazhayutsya më shpesh se djemtë. Të rriturit e infektuar me polovyhkontaktah.

  Infeksion i brendshëm nuk ka gjasa.

  Cilat janë format e mycoplasmosis:

 • Uretriti (inflamacion të uretrës) tek meshkujt. Me mikoplazmave rol të madh në zhvillimin e urethritis luan Mycoplasma genitalium.
 • Vaginosis bakteriale.
 • Sëmundjet inflamatore të mitrës dhe shtojca.
 • Pyelonephritis (për zhvillimin e tre sëmundjeve të fundit «përgjegjës» zakonisht Mycoplasma hominis).

  Roli i mikoplazmave në zhvillimin e prostatës aktualisht nuk provohet.


  Si është diagnoza e mycoplasmosis

  Diagnoza dhe trajtimi i involvuara mycoplasmosis veneriane sëmundjet, gjinekologët dhe urologists. Për të zbuluar Mycoplasma përdorur mbjellëse dhe PCR (reagimit zinxhir polimeraza).

  ELISA (enzimë Immunoassay) dhe fondet e përbashkëta (Imunofluoreshenca i drejtpërdrejtë) është përdorur gjerësisht në vendin tonë, por janë karakterizuar nga saktësinë e ulët (rreth 50-70%). Zbulimi i antitrupave ndaj Mycoplasma është me vlerë të kufizuar në diagnozën e mycoplasmosis.


  Si është trajtimi i mycoplasmosis

  Zbulimi i hominis Mycoplasma dhe Mycoplasma genitalium jo një tregues për trajtim.

  Posovremennyeye koncepte qasje të trajtimit duhet të ndiqet. Patogjene Privyyavlenii sëmundje që mund të shkaktojnë një Mycoplasma (uretritin vaginosis bakteriale, sëmundjet inflamatore të shtojca mitrës, pielonefrit), mjeku duhet të qytetit’preferuarat e rolit të tyre të mundshme.

  Stoitotmetit që patogjenët e sëmundjeve të përmendura nuk është e nuk tolkoo si mikoplazma, por shumë mikroorganizmave tjerë. Mikoplazmystanovyatsya shkaku i këtyre sëmundjeve në disa raste.

  Kujtim’Vini re se trajtimi i mycoplasmosis nevojë të njëjtën kohë për të dy partnerët, ose do të ri-infeksionit.

  Informacion nga neni «Mycoplasmosis».