Mycoplasmosis ureaplasmosis


 • Manifestimet e mikoplazmave ose ureaplasma infeksionit
 • Diagnoza e mikoplazmave ose ureaplasma infeksionit
 • Mycoplasma trajtim apo infeksion ureaplasma


 • Mycoplasma dhe ureaplasma janë shpesh shkaku i sëmundjeve inflamatore të organeve gjenitale të femrave. Megjithatë, këto mikroorganizmave mund të ekzistojnë në numër të vogël në vaginë e grave të shëndetshme. Ureaplasma zbuluar në 70-80% të grave dhe Mycoplasma - 30%. Mycoplasma dhe ureaplasma mund të transmetohet nga kontakti, nga një partner gjatë raportit seksual të pambrojtur. Pas transferimit të një kohë të gjatë që të jetë Vagina, nuk ka vetë manifestimit.

  Në rast të një mjedisi të favorshëm për rritjen dhe zhvillimin e këtyre mikroorganizmave në gratë mund të zhvillojnë sëmundje të tilla si mycoplasmosis dhe ureaplazmoz organet gjenitale. Hipotermia, stresi, ul imunitetin, duke rezultuar në infeksionet akute dhe kronike, duke u bashkuar sëmundje të tjera, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, mund të nxisë mycoplasmosis dhe ureaplasmosis.


  Manifestimet e mikoplazmave ose ureaplasma infeksionit

  Periudha e inkubacionit mikoplazoza dhe ureaplasmosis një mesatare prej 5-7 ditësh. Gjatë kësaj periudhe ka pasur rritje të fortë dhe riprodhim i infeksionit patogjen dhe manifestimeve të sëmundjes ende.


  Pas periudhës së inkubacionit zhvillon inflamacion. Ajo mund të kapur uretrës (uretrës), Eve kancerin bartolinievoy vagina, kanalit cervikal të mitrës, tubave fallopiane dhe mukozën e mitrës (endometrium). Më të zhvilluar uretritin vaginitis dhe endocervicitis.

  Një grua mund të festuar kruarje të butë, ndjesi djegie në vulvë, rrit pas urinimit apo mospërputhje me rregullat e higjienës personale, urinim të shpeshtë. Lengjet vaginale është zakonisht i rrallë dhe pak i theksuar. E bardhë janë karakter shurdhër baltak. Nëse Mycoplasma ose ureaplasma zhvilluar endometritis dhe adnexitis, ka ankesa të vogla dhimbje e shurdhër, duke tërhequr në bark të ulët që i japin në bel.

  Një grua mund të festuar ndryshimin e natyrës së menstruacioneve. Ata janë të dhimbshme dhe të rënda. Ndonjëherë ka diktim në mes periudhave. Për mykoplazmat kronike ose ureaplasma inflamacion gjenital karakteristike natyrisht undulating me periudhat e acarimit dhe fikje.

  Çfarë është infeksion Mycoplasma rrezik dhe ureaplasma? Sipas hulumtimit 30% e grave vuajnë nga mycoplasmosis dhe ureaplasmosis, abortet spontane ndodhin në fazat e hershme, 15-20% - Shtatzënia nuk do të zhvillohet. Nëse sëmundja zhvillohet gjatë shtatzënisë rrit rrezikun e shtatzënisë, komplikime "ngrira" lindjeve parakohe dhe periudhën pas lindjes.

  Në rastin e infeksionit të fëmijës gjatë kalimit nëpër kanalin e lindjes nënën e sëmurë, ajo mund të zhvillohet Mycoplasma vonë apo infeksion ureaplasma e sistemit të frymëmarrjes, organet riprodhuese.


  Diagnoza e mikoplazmave ose ureaplasma infeksionit

  Diagnoza "mycoplasmosis" ose "ureaplasmosis" është bazuar në analizën e ankesat e pacientit të grave të dhëna gjinekologjike provimit dhe laboratorike rezultatet. Për të identifikuar patogjen mbajtur në media lëndë ushqyese kulture. Kjo metodë hulumtim është mjaft i saktë. Në mënyrë për të zbuluar praninë e mykoplazmat ose ureaplasma në trup dhe për të përcaktuar llojin e saj, metodat e mëposhtme të diagnozës laboratorike si ELISA ose PCR.


  Mycoplasma trajtim apo infeksion ureaplasma

  Mycoplasma trajtim apo infeksion ureaplasma organet gjenitale femra zakonisht kryhet agjentë antibacterial që janë të caktuara nga mjeku. Një kusht i rëndësishëm për një përfundim të suksesshëm është trajtimi i njëkohshëm i të dy partnerët. Shans ndryshe i mirë i ri-infeksionit.