Atlet


 • Atlet
 • Koktsydioyidoz
 • Histoplazmoza
 • Bllastomikoza
 • Cryptococcosis

 • Atlet

  Atlet - një sëmundje e shkaktuar nga fungi, infekton njerëzit, kafshët dhe bimët. Infeksion mikotik i këmbës zhvillon gradualisht, recurs (shërimin e sëmundjes pas zhdukjes së tyre të përkohshëm) më shpesh sesa infeksioni bakterial, dhe lë pas një imunitet të qëndrueshme (të imunitetit të trupit). Ndonjëherë infeksionet fungale shoqëruar vetëm nga një inflamacion të lehtë, por shpesh shkaktojnë formimin e ulcerat kronike, plagë ose granuloma tumorale (nyjë inflamator i ngushtë). Atlet mund të shkaktojë edhe vdekjen. Nuk janë mjete të ngadalësojnë riprodhimin e kërpudhave, por ende ata që do të shkatërrojë ata krejtësisht.

  Ka infeksion mikotik i këmbës sistematike që mbulon tërë trupin, dhe dermatomycosis në të cilën ndikon në lëkurën, flokët apo thonjtë.


  Koktsydioyidoz

  Koktsydioyidoz (Koksidioidomikoza, ose ethe California) është shkaktuar nga fijëzor Coccidioides immitis maja. Më e zakonshme në Kaliforni jugore, por është gjetur në të gjithë jugperëndimor Shtetet e Bashkuara. Transmetimit nga personi në person nuk ndodh.
  Kërpudhat hyn në trup kryesisht nga inhalimi i pluhurit që përmban argumentet e saj, por mund të depërtojnë përmes lëkurës në kontakt me tokën e kontaminuar. Transportuesit infeksione janë konsideruar brejtësve të egra (p.sh., minjtë).


  Koktsydioyidoz - sëmundje akute respiratore, e cila zakonisht shërohen spontanisht (pa trajtim të veçantë); por nganjëherë sëmundja bëhet i përhapur me shpejtësi në të gjithë formën e trupit, të cilat mund të jenë fatale.

  Së pari koktsidioidoz asimptomatike ose ngjan gripit. Nuk janë ethe, kollë, dhe dhimbje në gjoks e ndjekur nga skuqje të lëkurës. Nëse infeksioni mori në trup nëpërmjet lëkurës, në vend të depërtimit të saj janë abscese të vogla të lëkurës. Në shumicën e rasteve, këto shenja zhduken pa ndonjë trajtim. Ndonjëherë infeksion depërton në më të thellë indeve, kockat, kyçet, truri dhe meninges, të cilat formuan nodules dendura inflamator), më vonë u transformua në abscese (abscese) ose ulcerat.

  Kjo e rrit temperaturën e trupit, ul oreksin, humbje peshe është i shpejtë dhe përpjekje. Tretmane efektive për këtë formë të sëmundjes ekziston. Përhapja e infeksionit të drogës amfotericinës disa vonesa.


  Histoplazmoza

  Histoplazmoza është shkaktuar nga një Histoplasma capsulatum kërpudhat drozhzhepodobnym, të cilat rriten në bajgë e pëllumba, shkop dhe pula. Kjo ndodh kudo në SHBA - kryesisht në luginat e Misisipit dhe Ohajo. Infeksioni ndodh nga inhalimi i pluhurit që përmbajnë glasë të infektuar, të hahet ushqim të kontaminuar ose përmes lëkurës. Në trupin e kërpudhave ngjitet në disa indeve dhe qelizat e gjakut.

  Çdo dëmtim të gojës, fytit apo veshët është formimi i ulcerat dhe për të rritur nyjet limfatike përreth. Sëmundja përfundon në mënyrë spontane, shanset e shërimit janë shumë të larta.

  Me formë progresiv të histoplazmozës kërpudhat penetron organet e brendshme, duke shkaktuar mëlçisë dhe shpretkë u zgjeruar dhe formoi ulcerat në zorrë. Shpesh infeksioni përhapet në palcën e kockave; në këtë rast, ndonjëherë ethe, një person humb peshë, bie në përmbajtje të gjakut të eritrociteve dhe leukociteve. Forma progresiv i sëmundjes shpesh çon në vdekje të shpejtë. Amfotericina ngadalëson përhapjen e infeksionit.


  Bllastomikoza

  Bllastomikoza (Bllastomikoza të Amerikës së Veriut, Gilchrist ose sëmundje) shkaktohet nga një kërpudhat drozhzhepodobnym Blastomyces dermatitidis. Kjo është një sëmundje e rrallë që është kronik, mund të ndodhë në formën e ndryshimeve kryesore të lëkurës të kufizuar ose të mushkërive, apo gradualisht ndikon në gjithë trupin. Rezervuari natyror i kërpudhat-patogjen dhe mënyra e transmetimit është i panjohur. Së pari në fytyrë, qafë, ose gjymtyrë ka nodules vogla të kuqërremta ose pustules. Rritja në madhësi, ata janë të mbuluara nga një kore me plagë të vogla rreth edges; disa më vonë kthehet në ulcerat.

  Dëmtimi në bllastomikozë pulmonar ngjajnë tuberkulozit të mushkërive ose kanceri. Kërpudhat mund të depërtojnë në të kockave, mëlçi, shpretkë, veshkat dhe sistemin nervor qendror, duke çuar në shfaqjen atje e formimin e tumoreve, që më vonë kthehet në ulcerat apo abscese. Ndryshimeve patologjike në sistemin nervor qendror të shkaktojë paralizë. Me përhapjen e infeksionit nga kockat ose organet e brendshme të mushkërive në të cilat shpesh ka ndryshime të mëdha që çojnë në vdekje. Bllastomikoza Cutaneous ekspozuar në terapinë rrezatuese dhe trajtimin e jodur kaliumi. Edhe pse shumica e rasteve të bllastomikozë trajtohen me sukses me antibiotikë antifungal shpesh rikthim (shërim të sëmundjes) dhe gjasat e shërimit të plotë është i vogël.


  Cryptococcosis

  Cryptococcosis (torulez ose Bllastomikoza Europian) - një sëmundje kronike infektive që shkaktohet nga një kërpudhat maja gjinisë Cryptococcus neoformans, e cila është gjetur në të gjithë botën dhe të izoluara nga lëngje frutash, qumësht dhe bajga të derrave. Në kërpudhave trupit njerëzor hyn nëpërmjet traktit respirator ose tretjes. Infeksioni ushqen kryesisht në tru dhe meninges, por mund të merrni në çdo pjesë të trupit, duke shkaktuar formimin e tumoreve dhe ulcerat të mbuluara me abscese thellë (abscese) ose shkatërrimin e indeve nervore. Simptomat fillestare të trurit dhe meninges janë dhimbje koke, marramendje dhe ngurtësi (tensioni) e muskujt e qafës.

  Më vonë shkelur vizionin dhe koordinim, zhvillim paralizë (humbje e lëvizjes apo çrregullim në një ose më shumë pjesëve të trupit). Progressive (zhvillimin) paralizë që çon në vdekje. Çdo dëmtim të mushkërive disa temperatura ngrihet, ka një kollë e dobët. Me infeksion të lehtë përhapet në tru apo meninges. Probabiliteti i shërimit është dëmtimi i vogël, truri dhe membranat e saj gjithmonë është fatale.