Hernie intervertebral


 • Shkaqet e hernie intervertebral
 • Simptomet e hernie intervertebral
 • Simptomet e diskale shpinë intervertebral qafës së mitrës
 • Simptomet e diskale shpinë intervertebral mesit
 • Diagnoza hernie intervertebral
 • Diagnoza diferenciale e hernie intervertebral
 • Komplikimet hernie intervertebral

 • Shkaqet
  i hernie intervertebral

 • Jetese fikse
 • Ashensor
 • Shkelja e punës rutinë dhe pjesa tjetër
 • Profesionet e sjellje të detyruar (kirurgët, parukier, shoferët,
  welders, etj).
 • Sëmundjet endokrinologjik me prodhimin e zvogëluar të hormoneve, të cilat
  çon në një rënie të përgjithshme të metabolizmit.

  Për shembull, hypothyroidism shkakton
  Përkeqësimi Fuqia e disqe intervertebral në shpinë e që
  nganjëherë provokon totale intervertebral formimin hernie dhe protrusions në
  Çdo disk intervertebral.
 • Lakim i ndryshëm i shtyllës kurrizore (scoliosis, kyphosis, kyphoscoliosis)
 • Sëmundjeve Sheyermana Mau
 • Shpinor
 • Pasojë e lindjes të rënda
 • Simptomat
  hernie intervertebral

  Për çdo departament
  Shpinë ka simptomat e saj. Për shembull, për
  herniation e shpinë qafës së mitrës intervertebral janë më të zakonshme në të largët
  Simptoma (dhimbje në shpatull, mpirje të gishtave), lokal
  simptomat, dhimbje në qafë. Kjo është për shkak të ngushticës relative të kanalit kurrizore


  në këtë nivel. Në anën tjetër, hernia intervertebral e shpinë kraharorit
  më shumë dhimbje tipike lokale në rajonin e kraharorit, në një pikë. Dhimbje mund
  i shoqëruar nga simptoma autonome: Ndjenja e ftohtë, ngrohje,
  djersitje. Dhimbje mund të rrezatojë në zemër, duke imituar simptomat e koronare
  sëmundje të zemrës. Në disa raste, hernia intervertebral e shpinë kraharorit
  mund të shoqërohet me ndër brinjëve nevralgji.

  Simptomat
  herniation e shpinë intervertebral qafës së mitrës

 • Dhimbje koke
 • Marramendje
 • Hedhur tensioni i gjakut
 • Dhimbje në shpatull
 • Dhimbje në teh shpatull
 • Dhimbje në dorën e tij
 • Mpirje të gishtave
 • Qafa Pain
 • Një simptomë e rëndësishme

  herniation e shpinë intervertebral qafës së mitrës është vështirësia për të gjetur
  pozitë të rehatshme për kokë në jastëk dhe pagjumësi lidhur.

  Simptomat
  herniation e shpinë mesit intervertebral

  Kur hernia intervertebral
  Shpinë mesit karakterizuar nga një kombinim i dhimbje të ulët mbrapa
  Simptoma të largëta.

 • Dhimbje shpine
 • Dhimbje dhe (ose) mpirje në mollaqe
 • Dhimbje dhe (ose) mpirje në ijë
 • Dhimbje dhe (ose) mpirje në mbrapa, para, kofshën lateral
 • Dhimbje dhe (ose) mpirje në këmbë
 • Dhimbje dhe (ose) mpirje në këmbë
 • Këpucë me majë mpirje
 • E rëndësishme!
  Hernie intervertebral mund të ndodhë pothuajse asimptomatik në saj

  pozicion qendror në kanalin kurrizor.

  Në raste të tilla, performanca
  Lëvizjet e pazakontë ose me aktivitet të pazakontë fizike mund të ndodhë
  hernie zhvendosje djathtas ose majtas e në rritje ortek e simptomave
  sëmundje.

  Diagnozë
  hernie intervertebral

  Vetëm metodë e besueshme për diagnostikimin e hernie intervertebral është
  Imazhe rezonancë magnetike (MRI).

  Ne e rekomandojmë lezione MRI në kraharorit dhe mesit shpinë
  mbi pajisjet me fushë magnetike paktën 1 Tesla, me lezioneve
  shpinë qafës së mitrës në pajisje me asnjë fushë magnetike
  më pak se 1,5 Tesla.
  Është e rëndësishme për të kuptuar se kryerjen e studimeve radiologjike të tilla si

  radiografi shpinë dhe tomography llogaritur në diagnozën dështon
  hernie intervertebral, si disk intervertebral nuk është e dukshme në X-ray
  rrezatim.
  Nëse pas konsultimit me mjekun kanë rekomanduar që mbajnë
  MRI dhe simptomat e kurrizor
  ju keni një hernie, ne ju sugjerojmë të marrë MRIs në
  sipas rekomandimeve tona.

 • Bëni MRI e qafës së mitrës
  shpinë, në qoftë se ju shihni këto simptoma:
 • Kombinimi i dhimbje koke, marramendje dhe presionin surges
 • Kombinimi i dhimbje koke dhe presionit surges
 • Dhimbje në shpatull, në qoftë se ju nuk e keni një lëndim shpatull
 • Mpirje të gishtave
 • Qafa Pain
 • Dhimbje në dorën e tij, e kombinuar me një nga simptomat e mësipërme
 • Dhimbje në teh shpatullën në kombinim me dhimbje në supet, qafën ose krah
 • A nuk e bëjnë MRI e vetë shpinë kraharorit, si

  hernie intervertebral në shpinë janë të rralla. Përjashtim
  up pacientëve me sëmundje Sheyermana Mau dhe scoliosis e shpinë.
 • Bëni një MRI e shpinë mesit, nëse ju shihni
  këto simptoma:
 • Dhimbje që zgjat më shumë se tre ditë
 • Dhimbje dhe mpirje në anën e pasme të kofshës
 • Këpucë me majë mpirje
 • Ftohjen në ijë në kombinim me një prej simptomave mësipërme
  (Shih.
  Simptomet e herniation intervertebral e shpinë mesit)
 • Dhimbje në para ose mbrapa i kofsha në kombinim me një prej
  Simptomat e përshkruara më lart (shih. simptomat hernie e intervertebral mesit

  shpinë)
 • Dhimbje në këmbë në kombinim me dhimbje të ulët mbrapa (e vërejtur më herët) ose
  dhimbje në hip
 • Këmbë parezë
 • Problemet me funksionin e legenit (mosmbajtjeje e urinës dhe feces apo abuzim
  ndjeshmëri gjatë urinimit dhe defekimit)
 • Nëse ju jetoni në Moskë,
  atëherë ju gjithmonë mund të merrni ndihmë profesionale neurologë tona. Në
  Për 16 vjet, ne kemi konsultimi i parë është falas.

  Diferencial
  Diagnoza intervertebral hernie

  Këto simptoma të njëjta si në
  hernia intervertebroreve, gjenden në sëmundjet e mëposhtme:

 • Tumor në lumen të kanalit kurrizore
 • Tuberkulozi e shpinë
 • Syringomyelia
 • Aneurysm aortic shtresuar
 • Metastases në shpinë
 • Shpinë Thyerje
 • Mieloma e shumëfishtë
 • Lidhjet hypertrophy verdhë
 • Kanali anatomically ngushtë kurrizore
 • Dysplasia kongjenitale e shpinë
 • Patologji të sistemit urogjenital
 • Ndërlikim

  hernie intervertebral
  Komplikimet më të shpeshta të hernia intervertebral
  shpinë qafës së mitrës është truri ishemike goditje.
  Incidenca aktualisht mprehtë në rritje e pash në të rriturit e rinj është i lidhur me
  një rritje të konsiderueshme në sëmundje degjenerative disk cervikal në këta pacientë.
  Komplikimi më i zakonshëm i hernie intervertebral dhe protrusions dashuri më i ulët scheynoho
  Shpinë është periarthritis sup-sup, kompleksiteti është
  zhvillim kotraktur.
  Për hernie intervertebral zhvillimin mesit tipik
  probleme të tilla si:

 • Impotencë
 • Këmbë parezë
 • Shkelja e funksioneve të legenit
 • Në raste të rënda, këto komplikime të bëhet i pakthyeshëm.


  Hernie intervertebral kraharorit shpinë përkeqësojë kurs
  dhe prognozën e sëmundjes koronare të zemrës.

 • Trajtimi shpinë telefon në Moskë: (495) 225-38-03 (multichannel)
 • Metro akademik Yangel Rruga Akademiku Yangel House 3: (495) 389-26-81,
  (495) 766-51-76
  Metro Shodnenskaya Rruga Freedom House 71: (499) 492-87-51, (495) 490-87-62
  Metro Nagatinskaya Rruga Nagatinskaya, 1, Building 21 (495) 764-35-12,
  (499) 611-62-90
 • Sales departamentit "stayers-Drive" në Moskë: (495) 745-18-03 dhe (495) 227-58-01