Kur mieloma sjell mbrojtje


 • Mekanizmi i mielomës së shumëfishtë
 • Shkaqet e mundshme mieloma

 • Mekanizmi i mielomës së shumëfishtë
  Mieloma Multiple - një lloj kanceri që zhvillohet nga plazma e gjakut.

  Në shtetin normal të qelizave të plazmës të luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen e sistemit imunitar. Sistemi mbrojtës i trupit për të luftuar infeksionet përmban lloje të shumta celularë, ato kryesore të qenit limfocitet.

  Ata, nga ana tjetër, janë të ndarë në qelizat T dhe B. Funksioni i qelizave T - luftën kundër viruseve; Qelizat B - mbrojtjes nga bakteret e dëmshme. Nëse një infeksion ngjitëse e trupit është shumë i fortë, qelizat B kthehet në plazmën dhe të fillojnë të prodhojnë antitrupa specifike që ndihmojnë bakteret luftën.  Në rast të dështimit, kur numri i qelizave të plazmës rastësisht fillon të rritet, formimin e tumoreve mieloma.

  Tumoret mund të lindin në shumë vende të ndryshme dhe të shoqërohet nga një plagë e palcën e eshtrave. Ajo është në këto raste sëmundje quhet mieloma e shumëfishtë.

  Gradualisht zëvendësuar qelizat mieloma qelizë në palcës kockore. Kjo çon në një rënie në të kuqe numërimin e qelizave të gjakut, anemi dhe reduktimin e trombocitet, që e bën trupi i dobët dhe i paaftë për të luftuar infeksionet.

  Nuk ka rëndim të sëmundjeve kronike, duke zvogëluar efektivitetin e barnave (veçanërisht për trajtimin e toksicitetit në një numër të shkeljeve), ngadalësuar procesin e shërimit dhe efekte të tjera të shkatërrimit të sistemit imunitar.
  Pavarësisht nga fakti se qelizat mieloma prodhojnë të njëjtat të antitrupave dhe plazma shëndetshme, funksionet mbrojtëse të trupit që ata kryejnë.


  Shkaqet e mundshme mieloma

  Shkaku i mielomës nuk është e sigurt, sepse nuk ka mundësi dhe për parandalimin e tij.

  Në bazë të statistikave Kërkime Mjekësore identifikuar një numër faktorësh të ngjarë të ndikojë në zhvillimin e mielomës së shumëfishtë:

 • Age. Grupet e rrezikut janë njerëz të moshës 40-70 vjet. Një moshë më herët i sëmundjes është vërejtur në vetëm 1% të rasteve.
 • Identiteti racor. Mieloma e shumëfishtë shpesh ndodh në anëtarët e afrikano-amerikan të kombit.

 • Tendenca e ekspozimit rrezatimit vlen edhe për faktorë të shumëfishtë mieloma rrezik, por për disa njerëz.
 • Trashëgim. Vuri në dukje disa familje me mielomës multiple korrente në brezave të ndryshëm.
 • Profesion Reed. Rritja e rrezikut janë punëtorët e industrisë së naftës dhe minierave.
 • Ndryshimet patologjike në ADN.
 • Informacion nga artikullin "myeloma shumëfishtë: Shkaku i sëmundjes është i panjohur."