Mice ishin të infektuar i parë me të ftohtë të përbashkët


Një grup i shkencëtarëve britanikë
e udhëhequr nga Profesor Sebastian virologists Johnson arriti të hyjë
brejtësve virus që shkakton ftohtë të përbashkët.

Më parë, ajo nuk ishte e mundur
bëjnë për shkak të mungesës së eksperimentale sepse sëmurë të ftohtë vetëm
njerëzit dhe shimpanzetë. Një eksperimentet e shpejta dhe efektive nevojshme
kafshë të vogla. Për të brejtësve ishin të ndjeshëm ndaj ftohjet, tyre
modifikuar gjenetikisht.

- Më parë, kemi gjetur se
Trupi brejtësit i përgjigjet virusit si dhe të njeriut -
Tha profesor Johnson. - Por infeksioni mund të merrni në qelitë e tyre.
Në brejtësve kanë receptorë të veçantë që nuk e kalojnë atë. Ne
Receptorët modifikuar minj mënyrë që ata janë të ngjashme tek

human.

Në një trup të shëndetshëm të njeriut lufton ftohjet
në disa ditë. Por në njerëzit me një sëmundje të dobësuar sistemin imunitar
mund të çojë në pneumoni dhe komplikime të tjera. Ekziston rreziku
rëndim i bronkit kronik, astma shkakton, dhe
ndonjëherë të çojë në vdekje.

Për disa dekada, shkencëtarët janë përpjekur
të gjejnë mënyra për të trajtuar të ftohtë të përbashkët. Në Britani, hulumtim i zbuluar
qendër, që vepron në 1946-1989 vjet. Stafi i tij ishte injektuar
Vullnetarët e infeksionit për të hetuar reagimin. Megjithatë
për shkak të mungesës së rezultateve të qendrës ishte e mbyllur.