Ne kemi kapërcyer përvojën stuttering personale


 • Komunikimi me njerëz
 • Kufizimi komunikim
 • Ne fituar

 • Komunikimi me njerëz

  E tërë jeta jonë është ndërtuar në që kanë të bëjnë me njerëzit. Pa gjuha e saktë është e vështirë për të mësuar, punën, aty komplekset. Është e rëndësishme të mos humbasë në momentin kur çdo gjë është ndreqshëm. Në këtë artikull unë do të diskutojë se si ne të shërohet stuttering tonë në fëmijët.

  Fëmijët janë shumë të lëvizshëm dhe i shqetësuar. Kjo është fëmijë tonë 3-vjeçar nuk rri një minutë të vetme. I gatshëm për të veshur vazhdimisht ditën dhe natën. Sigurisht, ka ngritje, por ato perceptohen djalin qetësisht, pa gjendje histerike. Por një rënie të mbahet mend për një kohë të gjatë.

  Oleg ra off karrige. Ra sukses pa lëndime.

  Por që ishte crashing! Fëmija është shumë i frikësuar dhe një kohë e gjatë për të zgjidhur poshtë. Disa ditë ishin pasojat: djali filloi të mbahet goja. Në fillim ajo ishte mjaft i parrezikshëm, por përparuar në mënyrë të shpejtë se në një javë ai nuk do të mund të shprehin mendimet e tyre. Duhet të theksohet se ai filloi duke folur shumë herët për të folur me tre vjet janë shumë më mirë se kolegët e tyre.

  Nga injoranca kemi filluar të "kuruar" stuttering. I kushtoj vëmendje të gjuhës, kërkohet që të përsërisin fjalët përsëri. Fëmijë dhe dëgjuar vetëm: "Oleg, flasin normalisht!". Por ishte më keq. Kec ishte nervoz, duke u përpjekur për të kënaqur, por dështoi. Pastaj unë u ul në internet.


  Kthyer të gjithë rrjetin, rilexuar shumë artikuj dhe realizuar një gjë: ne ishim të gabuar. Gjëja më e rëndësishme - ju duhet për të qetësuar fëmijën tuaj.


  Kufizimi komunikim

  Që nga ajo ditë kemi bërë rregullime në jetën tonë.

  Para së gjithash i kufizuar komunikimin e saj. Shmangni të gjitha festat masat. Në sandbox për djemtë nuk ka shkuar duke ecur në pyll pranë shtëpisë. Shtëpia e bërë të heshtjes: braktisen radio, TV. Me vetëm lexuar poezi të librave për fëmijë.

  Ndërmjet tyre, duke folur shumë e qetë, duke u përpjekur për të folur në një pëshpëritje. A nuk e teproj dhe, më e rëndësishmja, nuk e abuzimit të birin. Në tregimet horror të fëmijëve të tilla si "Baba Yaga" dhe "Grey Wolf" harrohet.


  Tani ne nuk e kishte korrigjuar fjalimin e tij. Ne kemi kuptuar se fëmija nuk duhet nga komplekset rreth kësaj dhe merak edhe më shumë.

  Për përfundim të suksesshëm të nevojshme edhe një rutinë të rreptë të përditshme. Oleg ne zgjohem, flinin, hanin, luajtur, të gjithë në një kohë të caktuar. Evening - qetësues dush.
  Nga produktet ushqimore të përjashtuara i bezdisshëm. Moved për të korrigjuar një furnizim të veçantë pushtet.

  Ishte udhëtim i detyrueshëm te mjeku. Vetëm një specialist mund të vlerësojë gjendjen e fëmijës dhe të japë rekomandimet e nevojshme. Ne shkuam në një neurolog. Mjeku konfirmoi saktësinë e sjelljes sonë me djalin e tij dhe urdhëroi një ilaç që redukton stresin dhe ankthin e përgjithshëm.

  Por trajtimi kryesor - qetësojë fëmijën që të kryejë të kaluarën e tij emocionale.


  Ne fituar

  Tre javë më vonë, kemi harruar për stuttering tonë. Ne fituar. Fëmija përsëri na kënaq me gjuhën e saktë.

  Prindërit e qetë, durim dhe dashuri ishin ilaç më të mirë.

  Edhe një herë, vizita e një mjeku në një fazë të hershme është shumë e rëndësishme dhe e nevojshme.

  Shëndeti dhe të ardhmen e fëmijëve tanë është në duart tona.

  Informacion nga Helen artikull Vershinin "Si nuk kemi shpëtoj e stuttering"