Metodat e Qigong


 • Historia e Qigong
 • Koncepti i Qi Gong
 • Directions Qigong

 • Historia e Qigong

  Shfaqja e qigongut përfshijnë kohën gërmime neolitike arkeologjike tregojnë se cavemen kanë përdorur të thjeshtë të lëvizjes, valle dhe vetë-masazh. Megjithatë, ndërsa termi "qigong" nuk ka ekzistuar, këto lëvizje nuk kanë qenë emri i caktuar, ata e quajtën «dao yin» - gjë e kërkuar (apo në kërkim).

  Përmendja më e hershme e lëvizjeve shërimit gjendet në "Yellow perandorit traktat" Mbi brenda ". Në traktat të tij thotë: "Njerëzit e lashtë kanë jetuar në mesin e kafshëve të egra dhe zogjve, ata kishin për të lëvizur si kjo kafshë për t'i shpëtuar të nxehtit të verës dhe dimrit - të ftohtë."

  Lëvizja ndihmuar njerëzit të përballen me faktorët negative mjedisore, si dhe për të ruajtur shëndetin dhe trajtimin e sëmundjeve të ndryshme, të tilla si kur fle pas një shtrirje të mirë, gjë e mërzitshme, pat veten, ka një ndjenjë të paqes e mendjes dhe gëzim; nëse prapa dhemb, ju mund të masazh të butë poudaryat të dhe dhimbje shkon; Nëse gjoks ndjeva i zënë ngushtë, ju duhet të pat veten dhe të gjerë nxjerr frymë tij gojë, pastaj ndjenja ngurtësi shkon larg. Rezultati ishte i pari, prototip primitiv i gjimnastikës sotme "qigong".


  Koncepti i Qi Gong

  Termi "qigong" u gjet i parë në traktatet Taoist, më e hershme e tyre është quajtur "Gjurmë fetare e pastër dhe të ndritshme" të shkruara Taoist Xu Xuan gjatë Dinastisë Jin.


  Në rus «qi gong» e përkthyer si duke punuar me "Qi". "Qi" - është një lloj substance e energjisë, "Gong" - nënkupton veprimin, aftësinë për të menaxhuar.

  Gjimnastikës "qigong" si një fenomen social dhe kulturor, është një pasqyrim i filozofisë tradicionale kineze, fesë dhe mjekësisë tradicionale. Gjimnastikës "qigong" - një sistem unik Kineze e shërimin e trupit, bazuar në aftësinë për të kontrolluar energji jetësore "Qi" (ose burimin e jetës).

  Mastering teknikat e gjimnastikës "Qigong", mbani mend dhe t'i përmbahen parimeve themelore:

 • gjatë ushtrimit të qëndrojnë vetëm, duke hapur zemrën dhe mendjen qetësues
 • gjatë trajnimit të ndiqni ritmin e frymëmarrjes dhe uniformitetit
 • Të gjitha ushtrimet duhet të jetë, natyra i qartë i vazhdueshëm

 • Directions Qigong

  Ka shumë fusha dhe shkolla "qigong". Aktualisht në Kinë janë budiste, Taoist, konfuciane, gjimnastikë shkollore Tibetan "Qigong", secila prej të cilave përcakton qëllimet dhe objektivat e veta. Ndër zonat dallohen gjimnastikë mjekësore dhe rekreative "qigong"; ushtarake dhe sportive; e vështirë dhe të butë. Sidomos dallojmë dy lloje të gjimnastikës "qigong" - dinamikë (ose i jashtëm) dhe statik (ose meditim, e brendshme).

  Lloj statike - është, mbi të gjitha, një frymëmarrje të thellë dhe ritmike përmes hundës, lëvizjet qetë qetë për qëllim të përqendrimit të energjisë vitale "chi". Ky lloj i "qigong" efektet positive në sistemet kryesore të trupit (CNS, kardiovaskulare, ndihmon tretjen e ushqimit).

  Për llojin dinamik karakterizohet me stërvitje intensive, të cilat lejojnë për të rritur tonin e gjithë trupit dhe zakonisht është përdorur shpesh si një mënyrë për të forcuar shëndetin tuaj të përgjithshëm.

  Megjithatë, shumë studiues pajtohen se ndarja modern të shkollës dhe një drejtime pak arbitrare, për shembull, artistët marciale studiuar gjimnastikë mjekësore "qigong" për të trajtuar një shumëllojshmëri të lëndimeve, dhe kur ata të arrijnë një nivel të lartë në drejtimin e tij, pastaj të fillojë dhe kuptuar ushtrime shpirtërore "qigongu".

  Për aftësitë e mjekësisë gjimnastikës kineze "Qigong" është pothuajse e pafund. Mjekët kinezë thonë se ajo është efektive për trajtimin dhe ruajtjen e shëndetit, veçanërisht si një metodë shtesë të trajtimit.

  Kinezët besojnë se njohuri se si të veprojnë këtë energji, dhe aftësinë për të ndikuar ajo do të jetojnë një jetë të gjatë dhe të shëndetshme.

  Informacion nga artikullin "gjimnastikës kineze" qigongu ""