Metodat e trajtimit jo-drogës të mosmbajtjeje urinar


 • Mënyrat për trajtim jo-drogës të mosmbajtjeje urinar
 • Trajnimi fshikëz
 • Ushtrime për muskujt e legenit

 • Mënyrat për trajtim jo-drogës të mosmbajtjeje urinar

  Njerëzit të cilët kurrë nuk e hasura me mosmbajtjeje mund të mendohet - çfarë ju mund të thoni dhe çdo gjë është e qartë. Megjithatë, për shumicën e pacientëve, ky problem duket aq e komplikuar që duket pothuajse e pamundur. Nga njëra anë, mosmbajtjeje urinar në të vërtetë nuk është një problem i thjeshtë, por nga ana tjetër - pothuajse gjithmonë e mundur për të gjetur një zgjidhje të pranueshme për çdo pacient.

  Mosmbajtjeje urinar ndikon në pothuajse të gjitha aspektet e jetës së pacientëve kompromentuar në mënyrë të konsiderueshme, të konsumit, profesionale dhe familjare përshtatjen e tyre social, kjo është ajo që është pėrcaktuara me termin "cilësi e jetës".

  Për trajtim jo-drogës e mosmbajtjeje urinar përfshijnë trajnimin e fshikëzës, ushtrime për muskujt e legenit.


  Trajnimi fshikëz

  Trajnimi Metodat fshikëz përfshin tre komponentë kryesore - trajnim, krijimin e planit të urinimit dhe zbatimin e saj.

  Qëllimi kryesor i trajnimit është që të nënshtrohen pacientët para-përcaktuara dhe të rënë dakord me planin mjeku urinimit, dmth të pacientit për të urinoj në intervale të rregullta. Pacientët sëmundje për disa vjet formuar një lloj urinim stereotip, që është dëshira për të zbrazët fshikëz në rast të edhe një thirrje të vogël.


  Kjo dëshirë e shkaktuar nga frika e mundshme mospagesës së urinës, të cilat mund të ndodhin në vendosjen e gabuar.

  Trajnimi fshikëz program synon në rritje progresive në intervalin midis urinimit. Ky pacient duhet të përpiqen për të urinoj kur nuk ka thirrje për të urinoj, dhe në përputhje me planet e tyre individuale për të ditës. Për ta bërë këtë, pacientët duhet të pengojë zhvillim kërkojnë për të urinoj duke përdorur një ulje drastike të muskul unazor anal.

  Trajtimi për programin e trajnimit të fshikëzës zakonisht zgjat disa muaj. Është e rekomanduar për të rritur intervalin midis urinimit për gjysmë ore çdo 2-3 javë për të arritur një periudhë 3-3,5 orë.

  Trajnimi fshikëz është kryer shpesh në bashkëpunim me ilaçeve. Deri në fund të kursit të terapisë drogës është vazhduar zakonisht 3 muaj duhet të formohet re urinim psikologjike stereotip. Ndërprerja për shkak të kjo nuk duhet të çojë në një rifillim të urinim i shpeshtë dhe mosmbajtjeje urinar.


  Ushtrime për muskujt e legenit

  Historia e përdorimit të ushtrimeve për muskujt e bazës së legenit për të trajtuar mosmbajtjeje urinar ka një histori të gjatë. Arsyetimi i parë shkencor për këtë metodë dha në 1948 te gjinekologu i famshëm amerikan Arnold Kegel.

  Pas ushtrimeve të tij të punës për muskujt e legenit janë të përhapura në trajtimin e mosmbajtjeje urinar, dhe shumica e ushtrime të tilla janë quajtur ndonjëherë trajtim nga këmbët.

  Trajtim më herët fillon, më mirë rezultatet do të arrihen. Në vitet e fundit, ushtron për muskujt e legenit mjaft të përdorura gjerësisht për parandalimin e mosmbajtjeje urinar, madje edhe para se simptomat e para.

  Gratë duhet të mësojnë në mënyrë të izoluar për të reduktuar muskujt perineal, squeezing vaginës dhe anusit ngritjen për 15-20 sekonda. Ju duhet të përpiqet për të mësuar se si për të reduktuar muskujt urethral muskul unazor të jashtme, për shembull, duke u përpjekur gjatë urinimit normale ndërprerë rrjedhë urina.

  Në një nevojë të mëtejshme për të siguruar që muskujt e legenit kat reduktuara reflexively në ndonjë rritur presioni intra-abdominale, të tilla si kollitjes, e cila aktivitetit fizik dhe kështu me radhë.

  Gjatë ditës, pacienti duhet të kryhet 5 sesionet e ushtrimeve për muskujt e legenit. Për çdo seancë duhet të plotësoni të paktën 15-20 kontraktimet çdo lloj - të ngadaltë dhe të shpejtë. Ne rekomandojmë që të alternoni këto shkurtime, që bëjnë ato një nga një gjatë një sesioni. Pas tkurrjes tonik për 1-5 sekonda dhe një periudhë pak pushim (5 sekonda) mbajti shkurtime të forta të shpejta të shkurtër, pasi që pjesa tjetër mund të rriten për 10 sekonda.

  Kështu, numri i cikleve të tilla në një kohë duhet të jetë rreth 15-20.

  Duke filluar ushtrim është më i mirë në një pozitë të ulur. Themelore për arritjen e rezultateve pozitive është rregullsia e trajnimit, pa asnjë ndërprerje. Sigurisht një muaj pas fillimit të klasave në ushtrime mund të kryhet në një pozicion në këmbë dhe pastaj në këmbë.

  Rezultatet e para të trajtimit të ofruara ushtrime të rregullta dhe korrektësinë e zbatimit të tyre, ka 2-3 javë pas fillimit. Ndryshimi më i zakonshëm kryesor pozitiv është zhdukja e rrjedhjeve të vogël të urinës gjatë aktiviteteve fizike, sidomos në mëngjes.

  Kohëzgjatja e trajtimit me këtë metodë nuk mund të përcaktohet paraprakisht. Trajnimi duhet të bëhet sa kohë që jo vetëm të ndaluar bedwetting, por formuar muskujt e legenit aftësinë për refleks tkurrje në përgjigje të rritjes së presionit intra-abdominale.

  Të mosmbajtjeje duhet të trajtohet njëjtë si çdo sëmundje tjetër. Nuk ka asgjë të qortueshme apo e turpshme. Shkaqet e saj janë të njohur anomalitë në strukturën dhe funksionin e disa sistemeve të trupit që në mënyrë efektive mund të eliminohet me trajtime të ndryshme.

  Informacion nga artikullin "rriturit Inkontynentsiya (mosmbajtjeje urinar në të rriturit)»