Metodat e trajtimin e plagët


 • Scars
 • Nëse la mbresë të patrajtuara
 • Mbresë korrigjim
 • Metoda e trajtimin e plagët
 • Dallimi në mes trajtimin e korrigjimit mbresë
 • Duke vizituar një mjek
 • Sqarimi i mbresë


 • Scars

  Sipas mendimit tonë, aspak i përkryer, bota është e vështirë një person i cili nuk ka në trupin e tij nuk ka mbresë.
  Scars ndryshojnë në ngjyra, madhësia, topografi dhe strukturës. Por ka diçka që i bashkon ata - ata janë të kujtoi vazhdimisht të lëndimit carryover ose inflamacion.


  Në varësi të paraqitjes së tyre dhe plagët histologjike strukturë të ndarë në normotroficheskaya (i skuqur me lëkurë përreth), atrofik (lavaman nën lëkurë), hypertrophy (rritje mbi lëkurë) dhe keloid (shumë më e lartë se shuma e lëndimit fillestare).
  Scars Normotroficheskaya, më "i pafajshëm". Ata janë formuar si rezultat i përgjigjes organi kompetent ndaj lëndimit. Me kalimin e kohës, ata bëhen të hollë, ngjyrë të bardha, nuk shkaktojnë pronarin siklet fizike. Këto scars zakonisht nuk kanë nevojë për korrigjim. Përjashtimet janë raste të përmirësimit estetike të shfaqjes së rrëpirë, zbutjen e sipërfaqes ose të përshpejtojë ritmin e normalizimit të ngjyrës.


  Scars atrophic janë shpesh rezultat i traumave dhe puçrra fytyre. Lëkurë të lirshme mbi mbresë ka striations tërthor (me plagët lineare) plagët janë shpesh të lirë të pigment dhe prandaj duken të bardhë. Një lloj tipik i dhëmbëza shkaktuar nga një defekt i indeve lidhës nën mbresë, mungesa e kolagjenit dhe elastin, proteinat e mëdha që formojnë skeletin e lëkurës.

  Scars Hypertrophic si dhe keloids tmerrshëm mbi lëkurën përreth, por ndryshe nga kjo e fundit mbetet në kuadër të dëmit. Nuk janë zakonisht pas kirurgjisë apo lëndim, si rezultat i inflamacionit të papërshtatshëm, bashkimin e një infeksion sekondar, reduktimin e përgjigjeve imune lokale, mosfunksionim endokrine, etj


  Keloids janë formuar në vend djegiet, trauma, proceset post-inflamatore dhe operacionet. Keloids mund të jetë aktiv (në rritje) dhe joaktiv (e stabilizuar), pa marrë parasysh se si shumë kohë më parë mbresë. Më shpesh ata janë të lokalizuara në veshit lob, décolleté dhe supet. Rritjet Active Rumen dhe shkakton dhimbje, kruarje, mpirje, çrregullime emocionale, duket si një mbresë të vështirë të kuqe, shpesh me një ngjyrë kaltërosh.

  Keloid joaktiv - nuk rritet, nuk e mërzit pacientin subjektive, e rozë mbresë ngjyra, apo afër ngjyra e lëkurës normale.


  Në fazën e formimit të lë mbresë të pamundur për të parashikuar paraprakisht nëse këtë njeri-mbresë ose hypertrophic ose keloid në ana e tij. Prandaj, të gjitha shenjat duhet të jenë nën mbikëqyrjen dhe kontrollin e specialistit.


  Më shpejt pacienti kthehet te mjeku, më mirë dhe më shpejt mund të korrigjohet.


  Në shumicën e rasteve ka një nevojë për një kombinim të dy ose më shumë metodat e korrigjimit, përdorin ato në fazat si maturimit mbresë. Për shembull, duke përdorur microdermabrasion ose peels hequr shtresa e lartë e lëkurës ndaj pastaj depozitohen në fushën e çështjes mbresë dhe terren artificial mund të ofrojnë një performancë më të mirë.

  Aplikoni si krem ​​dhe gels që përmbajnë përbërësit aktiv të ndryshme.  Nëse la mbresë të patrajtuara

  Në mungesë të kualifikuar apo trajtimin e vonuar fillimit të saj, mund të fillojë rritjen e pakontrolluar të lë mbresë apo të zhvillojnë një defekt të indeve lidhës. Nëse mbresë është në contracture të përbashkët mund të ndodhë me kufizimin e levizjes.


  Keloids pas heqje fillojnë të rriten edhe më të fortë.  Mbresë korrigjim

  Kur për të filluar korrigjimin mbresë?


  Filloni trajtim dhe korrigjim më të mirë menjëherë pas traumës, gjatë formimit mbresë. Trajtim më herët është filluar, mbresë më pak të dukshme mund të bëhet.  Metoda e trajtimin e plagët

  Si trajtim zgjedh?


  Zgjedhja e metodës varet nga faza e zhvillimit dhe lokalizimin e rrëpirë, si dhe mosha e pacientit, seksin e tij dhe llojin e lëkurës. Duke marrë në konsideratë karakteristikat individuale, mjeku zgjedh metodën më efikase.  Dallimi në mes trajtimin e korrigjimit mbresë

  Çfarë është trajtimi i ndryshëm i korrigjimit mbresë?


  Në fazën e kryerjes trajtim mbresë. Kjo redukton ënjtje, të normalizuar qarkullimin e gjakut dhe sintezën e kolagjenit, të sigurojë parandalimin e infeksionit sekondar. Nëse mbresë ka formuar - mbajtur korrigjimin e saj. Doktor zbut lartësi mbresë, normalizes ngjyra dhe cilësi e lëkurës.  Duke vizituar një mjek

  Sa shpesh pacienti duhet të vizitoni mjekun?


  Gjatë trajtimit mbresë 2-4 herë në javë, gjatë korrigjimit të tij një herë në 10-30 ditë.


  Sa kohë mund të marrin trajtim mbresë?


  Më i ri mbresë, më pak kohë mund të kërkohet për trajtim. Nga fillimi i terapisë për të marrë rezultatin përfundimtar, për shembull, në trajtimin e plagët hypertrophic mund të marrë 2-12 muaj, dhe restaurimi i lë mbresë atrophic mund të arrihet pas një procedure.  Ndriçimi mbresë

  A është e mundur që të ndriçohet mbresë formuar?


  Nëse mbresë kuqe - kjo është për shkak të pranisë në të të anijeve të tepërta vaskulare.

  Në këtë rast ajo mund të zbardhet trajtimin lazer enëve të gjakut. Kjo anije mbërthyer së bashku dhe mbresë gradualisht zbehet. Nëse njollë është shkaktuar nga pigmentim, atëherë mund të rekomandohet dermabrasion, peels, krem ​​zbardhues.

  Informacione nga artikullin "Scars"