Metodat e trajtimit të kancerit pankreatik


 • Kancer pankreatik: faktorët e rrezikut dhe pararendës sëmundje
 • Trajtimi i kancerit pankreatik

 • Kancer pankreatik: faktorët e rrezikut dhe pararendës sëmundje

  Kancer pankreatik referohet lokalyzatsyyam incidencën e kancerit dhe vdekshmërisë nga e gjithë bota janë në rritje në mënyrë të qëndrueshme. Ill kryesisht të moshuar, pas 60let. Burrat dhe gratë vuajnë po aq shpesh. Struktura e vdekshmërisë nga neoplazmat malinje në përqindjen e kancerit pankreatik është rreth 5%.

  Ndër faktorët e rrezikut duhet të përmendet duhanit, alkoolit, yndyra dhe ushqimet pikante, diabet, cholecystitis, cerozë mëlçisë, etj

  Ka disa sëmundje të pankreasit, të cilat i përkasin të para:

 • pancreatitis kronike, pancreatitis veçanërisht indurativny;
 • adenoma e pankreasit;
 • cysts të pankreasit (postpankreaticheskie, posttravmatikie).
 • Lokalizimi më i shpeshtë i kancerit pankreatik është kreu - në 50-60% të rasteve, shkatërrimi përgjithshme të pankreasit është vërejtur në 20-35% të rasteve, trupi është i prekur në bisht gati 10% - 5-8%.

  Kancer pankreatik macroscopically duket si një nyjë të shtrënguar të madhësive të ndryshme kodrinor, me kufinjë jo të qartë me indin përreth normale; në kontekstin e tumorit të bardhë ose të verdhë të zbehtë, me disa zona të kalbjes, qëndrueshmëri të trasha.  Trajtimi i kancerit pankreatik

  Trajtimi i kancerit pankreatik - një nga pjesët më të vështira të onkologjisë. Trajtim vështirësi, kryesisht për shkak të faktit se pacientët me kancer pankreatik - një person të moshuar me comorbidities peshë dhe procesin e tumorit me lezione të përhapura organet e afërta.

  Ka tre trajtimet kryesore për kancer pankreatik janë kirurgji, terapi rrezatimi dhe kimioterapia. Varësisht nga faza e sëmundjes mund të aplikohet një, dy apo të tre terapi.

  Me një tumor të vogël, kur ju mund të hiqni plotësisht tumorin, qëllimin e operacionit - trajtim.

  Nëse tumor nuk mund të hiqet plotësisht, atëherë qëllimi i ndërhyrjes kirurgjikale - lehtësim të simptomave dhe parandalimin e komplikimeve të mundshme në të ardhmen.
  Ky operacion është quajtur paliativ.

  Kirurgji paliativ për kancer pankreatik që synon eliminimin e dhimbjes, verdhëz obstruktive, pengim duodenale.

  Trajtimi kirurgjik në ditët e sotme është trajtimi kryesor për kancerin pankreatik. Kanceri pankreatik Operabelnost është 10 në 25%. Vdekshmëria postoperative duke arritur 25-40%, në varësi të fazën e tumorit.

  Jetëgjatësia mesatare e pacientëve me një diagnozë të kancerit pankreatik është:

 • pa kirurgji - rreth 6 muaj;
 • pas një operacioni radikal - 1,5-2 vjet (në varësi të fazën e tumorit);
 • pas një operacioni paliativ - 6-12 muaj.
 • Rrezatimi dhe terapi të drogës përdoren për të shkatërruar apo të reduktuar tumor. Terapi Rrezatimi kryhet 5 herë në javë për disa javë apo muaj.

  Terapi Rrezatimi është përdorur shpesh në kombinim me kimioterapi në rastet kur tumori nuk mund të hiqet kirurgjike.

  Në trajtimin e kancerit pankreatik, llojeve të mëposhtme të terapisë rrezatimi:

 • terapi gama distancë;
 • rrezatim bremsstrahlung;
 • rrezatim me elektronet shpejtë.

 • Janë kurse para operacionit, intraoperative dhe postoperative e rrezatimit. Jetëgjatësia mesatare e pacientëve që marrin terapi rrezatimi për kancerin e pankreasit është 12-13 muaj, dhe në kombinim me operacion paliativ - rreth 16 muaj.

  Vdekshmëria dhe kancer pozahospitalna brenda lidhura dehje, reagim lokal dhe të përgjithshëm rrezatimi. Kimioterapia është përdorur vetëm në rast të dështimit të trajtimeve tjera per procesin avancuar ose në kombinim me trajtimet e tjera. Efikasiteti Monochemotherapy është 15-30%, kimioterapia - 40%, ndërsa në gjendje të arrijë regres vetëm pjesshme tumorit.

  Pesë-vjeçar mbijetesën e pacientëve pas operacionit radikal sipas autorëve të ndryshëm është 8-35%.

  Informacion nga artikullin "Kancerit të pankreasit."