Metodat e trajtimit të kancerit të mushkërive


 • Trajtimi kirurgjik i kancerit të mushkërive
 • Terapia Rrezatimi për mushkërive Kanceri
 • Kimioterapia në trajtimin e kancerit të mushkërive

 • Në mushkërive pacientët e kancerit përdorur të gjitha tre trajtimet kryesore për pacientët me kancer - kirurgji, terapi rrezatimi të kancerit të mushkërive,
  Kimioterapia dhe kombinimet e tyre të ndryshme. Set terapeutik qasje
  në bazë të strukturës histologjike dhe shkallën e përhapjes tumorit, dhe
  si mosha dhe statusi funksional të pacientit, mundësitë dhe
  klinikë instalimit.

  Trajtimi kryesor për kancerin e mushkërive, cila mundëson trajtim të qëndrueshëm është operacion në kohë. Historia e trajtimit kirurgjik të kancerit të mushkërive

  ka më shumë se 70 vjet, kur në 1933 SHBA Kirurg Grehem
  ka përfunduar me sukses pneumonectomy parë kombinuar.

  Megjithë përmirësimin e vazhdueshëm të rezultateve kirurgjike teknika gjatë të operacioneve për kancerin e mushkërive
  nuk kanë ndryshuar në botë për 30 vjet dhe e la
  varfër. Vetëm 30-40% e pacientëve me kancer të mushkërive operuar radikale
  përjeton mandat 5-vjeçar të kontrollit. Shumica e tyre gjatë
  2-3 vjet pas operacionit është duke përparuar tumor
  me lezionet e nyjave limfatike intrathoracic, mushkërive apo mbetje
  Organet e largët. Kjo është për shkak të veçantitë e biologjisë së tumorit,


  e cila është e dukshme në operacion radikal është shpesh tashmë
  sëmundje përgjithësuar.

  Duke pasur parasysh faktin se pacientët operabelnost diagnostikuar me kancer të mushkërive është mesatarisht 20-25%, është e qartë se vetëm një përqindje të vogël të pacientëve me një shans të rimëkëmbjes. Diagnoza vonë e kancerit të mushkërive
  përcakton një përqindje të madhe të operacioneve paliativ - kur në lidhje me
  Procesi i madh Prevalenca natyrisht që nuk mund të hequr tërësisht
  ind tumor. Në raste të tilla, operacioni është shpesh
  për qëllim eliminimin e të rrezikshme për jetën komplikime - gjakderdhje,
  qelbëzim, tumor zbulim i madh në zgavrën e kraharorit, etj


  Trajtimi kirurgjik i kancerit të mushkërive

  Trajtimi kirurgjik i pacientëve me resectable (potencialisht vydalymyh) forma të kancerit të mushkërive
  është radikal dhe metoda më premtues që lejon reale
  perspektivat për një kurë.
  Pas operacioneve të para të suksesshme në
  Largimi i mushkërive në 30 vjet të metodës së shekullit të njëzetë gjithmonë
  përmirësuar, me është bërë përparim i madh në dy të fundit
  dekadë. Deri më sot, metodike dhe
  Aspektet teknike të kirurgjisë, indikacionet e përcaktuara për
  kirurgji dhe mushkërive kancer
  duke zgjedhur madhësinë e saj, çështjet kryesore studiuar anesthesiology, intensiv
  terapi para dhe pas kirurgjisë, parandalimin dhe trajtimin e postoperative

  komplikime.

  Në format resectable (potencialisht vydalymyh) të jo-të vogla të kancerit të mushkërive qelizë (faza I-III) kirurgji është trajtimi i zgjedhur. Në qartësimin e indikacione për kirurgji për kancer të mushkërive
  këto faza janë duke iu referuar jo aq shumë për të përcaktuar realizueshmërinë e tij,
  si mundësi kryesore të krijimit të
  kujdes kirurgjikale, arrihet duke vlerësuar contraindications.
  Gjatë dy dekadave të fundit ngushtuar ndjeshëm contraindications
  plan onkologjik dhe funksional për kirurgji
  pacientët me kancer të mushkërive.


  Një numër i konsiderueshëm i pacientëve me kancer të mushkërive
  ka contraindications për kirurgji

  lloj funksional. Këto përfshijnë potencial të ulët kompensues
  frymëmarrje dhe qarkullim, comorbidities rënda
  (Dështimi Zemra II dhe III, të rënda organike
  ndryshim i zemrës; hipertensioni i III.;
  veshkave ose mëlçisë dështim, etj). Vlerësimi
  Kundërindikimet me kancer të mushkërive është gjithmonë një element subjektiv.

  Në të refuzimit të pajustifikuar të pacientëve të kirurgjisë me kancer të mushkërive
  të ndikojë në mundësitë dhe përvojën e institucionit mjekësor.
  Mundësitë moderne të Anesthesiology dhe leje Kujdesit Intensiv
  shpesh të parandaluar mosfunksionim të organeve dhe sistemeve, veçanërisht në

  përgatitje adekuate paraoperative. Operacionet Disclaimer
  Pozicionet kancer duhet gjithashtu të jenë të motivuar seriozisht. Kjo
  Pyetjet duhet të adresohen në mënyrë kolektive me pjesëmarrjen e detyrueshëm
  Kirurg kraharorit i cili ka përvojë në trajtimin kirurgjik të kancerit të mushkërive.

  Operacionet Standard kancerit të mushkërive
  është një pneumonectomy (heqja e një mushkërive të tërë) dhe lobectomy (heqja
  një lob), dhe variantet e tyre (zgjeruar
  Kirurgji kombinuar, lobectomy me heqje rrethore
  bronke, etj). Operacionet Bronhoplasticheskie zgjasë
  Metodat kirurgjike dhe për të rritur resectability

  20% e pacientëve me kancer të mushkërive të reja të diagnostikuara
  kjo lokalizimi. Shtrirja dhe natyra e operacionit kirurg përcakton një
  Në varësi të vendndodhjes dhe përhapjen e tumorit primar dhe e saj
  Marrëdhënia në organet përreth dhe strukturave, të shtetit të intrathoracic
  limfatike nyjet.

  Arritja më e madhe e viteve të fundit është mundësia e një diagnozë të vërtetë të formave të hershme të kancerit të mushkërive qendrore
  (Carcinoma in situ, мікроінвазивний рак), який може бути вилікуваний
  jo vetëm metodë funksionale, por rrezatimi (intracavitary), ose terapi Photodynamic. Në mushkëri fundit pacientët e kancerit injektuar
  photosensitizer që akumulon kryesisht në kancer

  Qelizat, pastaj duke përdorur një bronchoscope kryer rrezatimit trarëve
  lazer specifik gjatësi vale. Rezultatet e justifikon përdorimin e
  Metoda - trajtimi arrihet më shumë se 90% të pacientëve.

  Operacionet me kancer të mushkërive
  paraqesin shumë rreziqe, që nganjëherë çon në intraoperative dhe / ose
  Komplikimet postoperative dhe vdekshmëria postoperative
  (Vdekshmëria). Përmirësimi i teknikave operative dhe
  udhëzues anestezi dhe një të plotë
  terapi intensive para operacionit dhe në periudhën e hershme pas
  në vitet e fundit kanë kontribuar në një rënie të mprehtë në frekuencë
  komplikimet postoperative.

  Postoperative vdekshmërisë - tregues kryesor në vlerësimin e rezultateve të menjëhershme të trajtimit kirurgjik për kancer të mushkërive.
  Në vitet e para, kur ata filluan të kryejnë kirurgji,
  Vdekshmëria postoperative ishte jashtëzakonisht i lartë - deri në 25%. Në
  dy dekadat e fundit, përparimet në kirurgji çoi në domethënës i saj
  reduktim - rreth 3-4%.

  Në fazën e I kancerit të mushkërive
  Metodë trajtimi kirurgjik mund të arrijë 70-80% të pacientëve, II
  fazë, dmth me metastases në limfatike nyjet afërt - gati
  40% në fazën III, që është lezione metastatic shume
  Grupet e largëta të nyjeve limfatike - vetëm 15-20%.

  Shumica e rasteve
  vdekje nga rishfaqja dhe metastazë e kancerit të mushkërive
  llogaritë për 2-3 vitet e para pas operacionit. Nëse pacientët sigurtë
  duke kaluar nëpër këtë periudhë kritike në kontrollin dhe dinamik
  Vëzhgimi ata nuk tregojnë progresion, prognozë
  është e favorshme.

  Për fat të keq, shumica e pacientëve janë të diagnostikuar me këtë sëmundje
  shumë vonë, në faza III-IV, shumë kanë të ndryshme
  contraindications plan funksional, dhe të njohin ata paoperueshëm.
  Eliminimi i gabimeve në zbulimin e hershëm të formave aktive
  sëmundje në fazën primare dhe sqarimin diagnoza e kancerit të mushkërive
  Përdorimi i metodave më efektive të hetimit dhe

  Zgjedhja racionale e strategjisë së trajtimit me përparimet e tanishme
  Onkologji klinike, mbikëqyrjen afër klinik pas
  trajtim me siguri do të përmirësojë trajtimin e kjo e tmerrshme
  sëmundje.


  Terapia Rrezatimi për mushkërive Kanceri

  I dytë për efektivitetin e trajtimit të kancerit të mushkërive është terapi rrezatimi. Në jo-të vogla të kancerit të mushkërive qeliza
  trajtim rrezatimi kryhet nga programi radikal ose
  Qëllimet paliativ. Radioterapi Radikale ofron
  marrjen e një ndikim të qëndrueshme dhe të qëndrueshme, si rezultat i vdekjes
  Qelizat e tumorit primar dhe metastases intrathoracic.

  Terapi Rrezatimi për kancerin e mushkërive
  kryer nga cilësimet e largëta gama dhe betatron
  përshpejtuesit lineare gjenerimin e frenimit dhe rrezatimi elektronike
  energjitë 4-35 MeV. Ka shumë zgjedhje metodologjike radioterapi e kancerit të mushkërive.
  Terapi Rrezatimi për programin radikal të mundshme në pacientët me lokal
  Procesi tumor i lehtë (faza e I-II), e cila marrëveshje
  kundërindikuar apo ata hequr dorë. Kurë këtyre pacientëve
  arritur në 5-10% të rasteve. Radioterapia paliativ
  Planifikimi program në kancer të mushkërive
  Faza III. Në një formë të moderuar të pacientëve operuar dhe

  progresion të kancerit pas terapisë rrezatuese kirurgji është e kombinuar shpesh me
  kimioterapi.

  Efekti i drejtpërdrejtë i terapisë rrezatuese për kancer të mushkërive
  varet nga prevalenca e, strukturën histologjike
  Madhësia tumor doza totale fokale. Gjysma e pacientëve mund
  të arritur rezorbimit plotë të tumorit primar dhe metastases rajonale,
  dhe 40% - reduktim në tumor intrathoracic.


  Kimioterapia në trajtimin e kancerit të mushkërive

  Kimioterapia e kancerit të mushkërive në dekadat e fundit është bërë më efikas përmes sintezën e barnave të reja. Në vogla qelizave të kancerit të mushkërive
  ajo është metoda kryesore e trajtimit dhe efektiviteti i saj është

  60-80%, nganjëherë me resorption i plotë (resorption) tumoreve që në të vërtetë zgjaten
  jetës rreth 50% e pacientëve. Në fazat e hershme (I) e histologjike
  Kanceri i mushkërive është trajtimi kirurgjik i zgjedhjes, por me mnohokursovost postoperative (4-6) kimioterapia.

  Në jo-të vogla të kancerit të mushkërive qeliza
  përmirësim i menjëhershëm objektiv (resorption pjesshme (resorption) fillor
  tumor, rajonal dhe metastases largët) kimioterapia
  arritur në 10-30% të pacientëve, por resorption i plotë ndodh rrallë.
  Kjo është kryer me contraindications për kirurgji dhe trajtim rrezatimi,
  si një trajtim plotësues për kirurgji në

  në vend të procesit përparimin e tumoreve pas
  trajtim kirurgjik.

  Kimioterapia sjellje afatgjatë (6-8 kurse) pas
  droga në kombinime të ndryshme: doksorubicinë, Prokarbazinë,
  cisplatin, vinkristine, etoposid, cyclophosphamide, methotrexate,
  bleomicin, ifosfamide, irinotekan, Taksoter, Taxol, vinorelbin,
  gemcitabine, etj Intervalet midis kurseve të kimioterapia - 3-4 javë.


  Rezultatet më të mira janë arritur me një kombinim të kimioterapi dhe radioterapi e kancerit të mushkërive (chemoradiation), me aplikime të njëkohshme ose vijues.

  Toksiciteti i mundshëm gjatë kimioterapia përfshijnë të përzier,

  të vjella, çrregullime të zorrëve, phlebitis, cystitis, pezmatim i lëkurës, alergjik
  Reagimet, etj ndërlikim më e zakonshme vonë është depresioni
  hematopoiesis. Sepse gjaku është përsëritur të paktën 2 herë në javë
  brenda dy javëve pas përfundimit të kimioterapi.

  Përmirësimin e efektivitetit të trajtimit kirurgjik të pacientëve me jo të vogël fazë të kancerit të mushkërive qelizë III të lidhur me zhvillimin e metodave të terapisë së kombinuar që përfshin një kombinim të kirurgjisë radikale dhe radioterapi për kancer të mushkërive
  dhe / ose trajtim drogës anticancer. Metodat shtesë
  përdoret para ose pas kirurgjisë, gjatë tij, si dhe para-and

  periudha postoperative. Shumë i trajtimit të kombinuar të kancerit të mushkërive
  mbeten të diskutueshme dhe të paqarta. Por është e qartë se në fazën e III
  Rezultatet e trajtimit të kombinuar është më e mirë se një kirurgji.

  Shumica e pacientëve me kancer të mushkërive në nivel lokal
  që vijnë në spital me dështim të rëndë të frymëmarrjes në sfond
  pengim (bllokim) tumor i trake dhe bronke i madh kur atë
  po, mbi të gjitha, ndihmë urgjente për të eliminuar të rrezikshme
  Frymëmarrjes Jeta dhe dështimi kardiopulmonar. I projektuar
  trajtim algorithm për këto kancer të mushkërive pacientët duke përdorur metoda të teknologjisë së lartë moderne.

  Duke përmbledhur sa më sipër, ne mund të konkludojmë se trajtimi efektiv i kancerit të mushkërive është e mundur vetëm kur ajo është zbuluar në fillim të mjaftueshme para fillimit të simptomave klinike. Zbulimi aktiv i kancerit të mushkërive
  në periudhën e preclinical është Priority
  Masa shëndetësor që përmirëson rezultatet afatgjata.
  Kryerja në një fazë të hershme të kirurgjisë ose organi
  trajtim endoskopike jo vetëm ofron shpresë për trajtimin e një pacienti
  por gjithashtu ofron të njëjtën kohë mbajtjen e efikasitetit dhe më mirë
  cilësia e jetës.

  Shpresohet që në njërën anë të punës si i koordinuar

  mjekësor, dhe social dhe qeveritar strukturat, dhe të tjera -
  Ndërgjegjësimi dhe qëndrim serioz për shëndetin e tonë
  Popullsia në drejtim të arritjeve të shekullit të XXI-st në të vërtetë do të rritet
  Efikasiteti i luftës kundër kësaj sëmundjeje të keqe.

  Informacion nga artikullin "Lung Cancer".