Metodat e trajtimit të pulpitis


 • Kleri
 • Metodat e trajtimit të pulpitis

 • Kleri

  Kleri
  - Ky inflamacion i tul e dhëmbëve (në shtëpi - "nervore")
  rezultuar nga depërtimit të baktereve, karakterizuar
  dhimbje të forta, dhimbje nga stimuj termike dhe shpesh
  acaruar gjatë natës.

  Shkaku më i zakonshëm i pulpitis është bakteret dhe toksinave të tyre
  thekshëm në pulpë zgavrën e një dhëmbi. Patogjen kleri - Streptokoku (hemolitik dhe Nehemolitychna) por kleri
  mund të shkaktohet nga Stafilokoket, lactobacilli. Inflamacioni në dhëmbit
  fillon me faqet e infeksionit të afërta me zgavrën.
  Mikrobet mëtejshme dhe toksina të depërtojnë në pulpë rrënjë.

  Gjithashtu minber
  mund të shkaktohet nga trauma dhëmbi - vidlamom e kurorave, thyerje e dhëmbëve.
  Kleri mund të shkaktohet nga temperatura ose kimike të faktorëve
  (Acid, alkali).

  Simptomet kryesore të pulpitis, dhimbje
  Ndryshimet e temperaturës, ndërprerë apo i vazhdueshëm jashtëzakonisht
  dhimbje të rënda dentare. Trajtimi i pulpitis është për të hequr tul nga
  Dhëmb Channel pasuar nga mbyllja e cilësisë së tyre. Aktualisht,
  koha ne përdorim teknologjinë më të avancuar për nënshkrimin
  kanalet rrënjë.


  Metodat e trajtimit të pulpitis

  Nga minber trajtimet duhet të theksohen:

 • konservative (biologjik), në të cilën qëndrueshmërinë e brumit të ruhet;
 • kirurgji, në të cilën pulpe përflakur është hequr dhe rrënjës dhëmb material kanali mbushja eshte. • Metoda biologjik përdoret në qarkulluese inflamatore
  Sëmundjet pulpë, pulpitis traumatik, hapja aksidentale
  zgavër dhëmb. Metodë është më efektive në njerëz të rinj të shëndetshëm.

  Disclosure, zgjerim, formimi zgavër ndodh
  ne trajtimin e karies dentar. Vëmendje e veçantë i kushtohet drogës
  Trajtimi i dëmtimit të dhëmbëve të përdorura antiseptics nerazdrazhayuschie, antibiotikët,
  enzimet proteolitike, me përjashtim të substancave të fuqishëm, dhe
  si alkool, eter.

  Kryesor trajtim fazë kleri - imponimi i mjekësor
  paste zgavrën fund. Pasta duhet të ketë anti-inflamator
  performancës, të rritur rigjenerimin e indeve.

  Pas aplikimit pads terapeutike zgavër mbyllur vulën e përkohshëm (fashë).

  Nënshkrimin përfundimtar i dhëmbit të prodhojnë 5-6 ditë në mungesë të ankesave të pacientit.

  Patrajtuar - tul nekrozë dhe shpërndarja proces
  ind okoloverhushechnyh. Kur trajtimi është zakonisht rezultat i favorshëm.

  Parandalimi kleri - trajtimi i hershëm i kariesit.

  Informacion nga artikullin "minber".

  Diskutoni në mesazhe% D
  0? Tion