Metodat e trajtimit të pleurit


 • Trajtimi kryesor i pleurit
 • Pleurit anti-inflamator terapi
 • Evakuimi i lëngjeve nga zgavrën pleural
 • Korrigjimi i proceseve metabolike

 • Pleurit - inflamacion i fletëve pleural të formuar në sipërfaqen e fibrinë (thatë, pleurit fibrinës) ose akumulimin e lëngut në rajonin pleural të llojeve të ndryshme (derdhura pleural).


  Trajtimi kryesor i pleurit

  Trajtimi i sëmundjes themelore, ndikimi nga shkaku i sëmundjes shpesh çon në eliminimin ose reduktimin e simptomave të pleurit. Ka pleurit etiologies infektive dhe joinfektive.

  Pleurit infektive që shkaktohet nga patogjene bakteriale (Pneumococcus, Staphylococcus, Streptococcus), viruset, rickettsia, mykoplazmat, kërpudhave, protozoa (amebiasis), parazitëve (ekinokokeve), tuberkulozi, sifilizi, brucelozës, agjent dëshirore e ethe tifoid.

  Vërehet më shpesh në pneumoni infektive pleurit dhe tuberkulozit etiologji të ndryshme, por mund të takohen dhe izolimi.

  Shkaqet e pleurit është natyra infektive e tumorit, sëmundjet e indeve lidhës, reumatizma, lëndimeve dhe operacioneve, emboli pulmonare dhe infarkt pulmonar.

  Nëse një origjinë pleurit TB, kryer terapi specifike antituberkulare; pneumoni?
  ? Rovoditsya terapi të përshtatshme antibiotik; nëse diagnostikuar sëmundje sistemike lidhës indeve, duke u trajtuar imunoshtypes (glukokortikoide dhe citotoksike).


  Nëse ju nuk mund të diagnostikojnë pleurit exudative, ajo është konsideruar si një sëmundje të dallueshme dhe të përshkruajnë terapi me antibiotikë, si në pneumoni akute.


  Pleurit anti-inflamator terapi

  Agjentët e anti-inflamator të lehtësuar pleurit lehtësim të shpejtë të japë efekt analgjezik. Cakto drogë anti-inflamator jo-steroidal (acid acetilsalicilik - 1 g 3-4 herë në ditë, ose indometacin voltaren - për 0,025 g 3 herë në ditë, etj).

  Si një mjet për të desensitizing përdorur zgjidhje të 10% të klorur kalciumi për 1 lugë gjelle 3 herë në ditë dhe droga të tjera.

  Kur pleurit thatë dhe kollë e dhimbshme agjentët e shprehura përshkruara antitussive (dyonyn, codeine 0,01 g 2-3 herë në ditë, etj).


  Evakuimi i lëngjeve nga zgavrën pleural

  Evakuimi i lëngjeve nëpërmjet pleurocentesis ka dy objektiva: që pengojnë zhvillimin e empyema dhe eliminimin e çrregullimeve funksionale të shoqëruara me ngjeshje të organeve vitale.

  Lëngu pleural duhet të evakuohen në lëngjeve të lartë, duke shkaktuar gulçim, zemrës apo kompensuar nëse afati i marrëzi vjen në buzë para II. Ajo në të njëjtën kohë të hequr jo më shumë se 1,5 litra për të shmangur kolapsin. Për indikacionet e mësipërme birë pleural prodhuar edhe në periudhën e hershme të pleurit exudative.

  Në raste të tjera, birë pleural me heqjen e lëngjeve është bërë e mirë në fazën e stabilizimit apo edhe resorption, si shfrim herët evakuimi çon në një rritje në presion negativ në zgavrën pleural, i cili promovon akumulimin e lëngjeve.

  Në exudative pleurit etiologji jospecifik infektive pas heqjes së lëngjeve duhet të futet në zgavrën pleural e agjentëve antibacterial.

  Me zhvillimin e empyema akute duhet të hiqni exudate purulent e ndjekur nga administrata e antibiotikëve në zgavrën pleural.

  Empiemu empyema kronike trajtohet me kirurgji.


  Korrigjimi i proceseve metabolike

  Këto veprimtari kryhen në pleurit exudative dhe empyema pleural. Me qëllim të detoxification caktuar gemodez infuzion intravenoz pikoj, zgjidhje Ringer, 5% tretësirë ​​glukoze.

  Për të korrigjuar mangësitë e proteinave është bërë transfuzionin e 150 ml 10% albumin zgjidhje 1 në çdo 2-3 ditë 3-4, 200-400 ml e lindjes dhe të freskët plazmës ngrirë 1 në çdo 2-3 ditë 2-3, injektuar intramuscularly 1 ml retabolil 1 çdo 2 javë, 2-3 injeksione.

  Informacion nga artikullin "Trajtimi i pleurit"