Metodat e trajtimit të otitis


 • Shkaqet e otitis
 • Metodat e trajtimit të otitis

 • Otitis është një sëmundje cila është bazuar në inflamacion membranën mukoze së veshit mesit.

  Quajtur qelbëzuese otitis media virale, bakteriale dhe infeksionet fungale. Në mënyrë tipike, procesi infektive shtrihet në veshin e mesëm nga zgavrën e hundës dhe nasopharynx, si një komplikacion i ftohjet, sëmundje respiratore akute, sinusit, fyt i lënduar dhe sëmundjeve të tjera respiratore, gjithashtu mund të inflamacion post-traumatik i zgavrën e veshit të mesëm.

  Simptomet e otitis media:

 • dhimbje të forta në vesh, zakonisht i përhershëm, e cila gradualisht rritet dhe të rritet sidomos në mbrëmje;
 • temperaturë të lartë;
 • dobësi, humbje e oreksit;
 • nëse procesi purulent shkrihet me daulle e veshit, atëherë pacienti fillon të "shpëtuar" nga veshi.

 • Varësisht nga shkalla e inflamacionit te kanalit të veshit mund të prodhojë mukozë, qelb ose ujth shkarkesë të përzier. Në këtë fazë, diagnoza kompetent - akut mediave qelbëzuese otitis. Megjithatë, një zbulim i madh plehu nuk është gjithmonë jashtë. Në disa situata, procesi inflamator lëviz në rajonin e përkohshme e eshtrave dhe procesin mastoid e kockave të përkohshme. Ne zhvilluar sëmundje - mastoidit. Në këtë rast ju duhet kirurgji emergjente.


  Shkaqet e otitis

  Shkaku i infeksionit është otitis media me Otolaryngology fqinj:

 • Sëmundjet e hundës, sinuseve, nasopharynx.


  Këto përfshijnë rinitit akut dhe kronik, lakim hundës mur ndarës në fëmijët - adenoidnye vegjetacionit.
 • Një faktor që shkakton e akute mediave qelbëzues otitis është hipotermi.
 • Trauma si familje të rastit dhe zbatohet nga vetë pacienti.

 • Metodat e trajtimit të otitis

  Për të shmangur ndërlikimet e trajtimit duhet të emërojë një mjek specialist.

  Trajtim Konservatore e otitis

 • Në orët e hershme të sëmundjes, para qelbëzim e veshit - ngrohja deri të procedurave.
 • Kryerja tualet kanalin e veshit duke përdorur thithje vakum. Kjo procedurë duhet të kryhet vetëm nga mjeku të kualifikuar.

 • Larja zgjidhje antiseptik.
 • Në trajtimin e otitis kërkohet komponenti është përdorimi i vasoconstrictor pika (naftizin ose analoge të saj) në hundë, për të lehtësuar ënjtje e mukozën e zgavrën e hundës dhe nasopharynx.
 • Trajtimi kirurgjik i otitis

  Paracentesis - shpuar daulle e veshit, të cilat, për të shmangur komplikime, duhet të bëhet sa më shpejt që të jetë e mundur nën anestezi lokale. Kjo lejon lirimin e veshit të mesëm qelb jashtë, duke parandaluar zhvillimin e komplikimeve pleh organik zbulim i madh në fusha të tjera të kokës. Pas kësaj procedure, gjendja e pacientit përmirësuar me shpejtësi.

  E gjithë periudha e sëmundjes për pacientin që të jetë trajtim konservator që përfshin antibacterial, terapi lokale, fizike dhe trajtime të tjera.
  E gjithë periudha e akute mediave qelbëzues otitis me trajtimin e duhur zgjat 5 deri në 10 ditë. Pas shërim duhet të kryhet terapinë e zëvendësimit dhe vendosmërinë, mjek i emëruar.