Metodat e trajtimin e osteoartritit


 • Trajtimi i osteoarthritis

 • Trajtimi i osteoarthritis

  Trajtimi i osteoarthritis dhe komplikimeve të saj kryhet duke përdorur metodat konservative kanë për qëllim eliminimin e dhimbjes, mosfunksionim të rrënjëve kurrizore dhe për të parandaluar përparimin e ndryshimeve degjenerative në strukturat e shpinë. Me dështimin e trajtimit konservativ dhe lexime të veçanta operative kryer trajtim (kirurgjikale), shuma e të cilave varet nga niveli i shkatërrimit dhe manifestimeve klinike të sëmundjes.

  Kohëzgjatja e trajtimit të sëmundjeve degjenerative disk dhe komplikimet e saj kryesisht varet nga ashpërsia e sëmundjes, moshës lidhur me ndryshimet aplikuar trajtime dhe emërimet besnik të zbatimit dhe rekomandimet e mjekut.

  Në praktikë, faza aktive e trajtimit në shumicën e rasteve 1-3 muaj kur duke përdorur metodat konservative, dhe periudha e rimëkëmbjes pas operacionit - rreth 1 vit. Në fillim të trajtimit, disa pacientë mund të rrisin dhimbjen lidhur me sistemin e reagimit të muskujve dhe të subjekteve të tjera në trup për efektet e pazakontë. Dhimbje qethur shkurt në një kohë të shkurtër duke përdorur terapi fizike, droga medicinale, dhe stërvitje të veçantë. Rezultat i trajtimit varet kryesisht nga sjellja e pacientëve nga të cilët ju nevojitet durim, këmbëngulje, këmbëngulje, disa fuqi vullnetin dhe dëshirën për të marrë të mirë.


  Efektiviteti më i madh i trajtimit konservativ dhe rehabilitimin pas operacionit mund të arrihet në drejtim të qendrave të specializuara mjekësore dhe të qendrave shëndetësore të pajisura me objekte moderne diagnostikuese dhe mjekësore dhe praktikuesit shumë të aftë që aplikojnë një trajtim të plotë të sistemit musculoskeletal.

  Kompleks trajtim konservator përfshin terapi fizike, fizioterapi, masazh, terapi manuale, që shtrihen (tërheqje) shtylla kurrizore, reflexology, terapi mjekësore.

  Ushtrim terapeutik (ushtrim) - Metoda kryesore për trajtimin konservativ të sëmundjeve të sistemit musculoskeletal, është për të krijuar një ngarkesa matura drejtohen decompression rrënjë nervore, korrigjim dhe forcimin korse muskujve, rritjen dhe zhvillimin e lëvizjeve të caktuara stereotipi dhe sjellje të duhur, duke siguruar ligament-muskujve sistem me fleksibilitet dhe për të parandaluar komplikimet.

  Kjo arrihet duke klasat e rregullta në pajisjet e rehabilitimit dhe ushtrimeve të përbashkëta. Si një rezultat i ushtrimit përmirëson qarkullimin e gjakut, metabolizmin dhe të ushqyerit e diskut intervertebral, intervertebral rritet hapësirë, formimin e sistemit muskulor dhe zvogëlon ngarkesën në shpinë.

  Fizioterapi - Trajtimi që përdor faktorët fizike: rrymat e frekuencës së ulët, fushat magnetike, ultratinguj, laser, etj Ajo është përdorur për lehtësimin e dhimbjeve, inflamacion, rehabilitimin pas lëndimeve dhe operacioneve. Kur duke përdorur metodat e fizioterapi shkurtuar trajtimin e shumë sëmundjeve, rrit efikasitetin e ilaçeve dhe të reduktuar dozen e tyre, nuk ka efekte anësore të qenësishme në trajtim mjekësor.

  Masazh - Nje set i teknikave dozimit veprimin mekanike në formën e fërkimit, presionit, dridhje kryera drejtpërdrejt në sipërfaqen e trupit me duar. Efektivisht heq tensionin e muskujve, dhimbje të muskujve, përmirëson qarkullimin e gjakut, ka një efekt tonik.

  Chiropractic - I zgjedhur individualisht efekte manipulative në sistemin musculoskeletal për lehtësimin e dhimbjeve akute dhe kronike në shpinë dhe nyjeve, dhe rritjen e varg e levizjes dhe korrigjim sjellje. Një aspekt i Chiropractic është manipulim i organeve të brendshme, e cila ndihmon për të rivendosur mobilitet normal, përmirëson qarkullimin e gjakut, limfotsirkulyatsiyu, normalizes metabolizmin, rikthen imunitetin, parandalon përkeqësimin e sëmundjeve kronike.

  Hood (tërheqje) shpinë - Trajtimi efektiv i syndromes dhimbje në shpinë dhe nyje duke përdorur ngarkesën zgjedhur individualisht duke përdorur pajisje të posaçme. Procedura ka për qëllim për të rritur hapësirën intervertebral, lehtësimin e dhimbjeve dhe të rivendosur formën anatomike e saktë e shpinë.

  Reflexology - Teknika të ndryshme terapeutike dhe metodat e ndikuar zonat refleks e trupit dhe akupunkturë pikat e njeriut. Përdorimi i akupunkturë në kombinim me metodat tjera terapeutike në masë të madhe rrit efektivitetin e tyre. Osteochondrosis më e përdorur shpesh reflexology, shoqërohet me dhimbje, sëmundje të sistemit nervor, çrregullime të gjumit, çekuilibër mendor, si dhe mbipeshë dhe tabakokureniya.

  Duke vepruar në pika të veçanta të trupit mund të çojë harmoninë dhe trajtimin e shumë sëmundjeve.

  Terapia e barnave treguar në sëmundje akute, që kanë për qëllim lehtësimin e dhimbjes, heqjen e inflamacionit dhe rritjen e metabolizmit nga marrja ose administrimi i barnave nëpërmjet intramuskulare ose injeksion intravenoz.

  Ndërsa secili nga metodat e mësipërme janë shumë të efektshme, efekt ende qëndrueshme terapeutik mund të merret vetëm kur kombinohet me studime në pajisje rehabilitimin e tyre, vol.
  dmth kur të krijuar korse plotë muskulare.

  Informacion nga neni "osteokondroza. Trajtimi i osteoarthritis. "