Metodat e trajtimit të këmbës diabetike


 • Drejtimet kryesore në trajtimin e këmbë diabetike
 • Masat për të normalizuar metabolizmin dhe imunitetin
 • Metodat për të rivendosur rrjedhën e gjakut
 • Trajtimi i duhur i ulcerat diabetik dhe gangrenë

 • Drejtimet kryesore në trajtimin e këmbë diabetike

  Këmbë diabetik quhet nekroza ose qelbëzim i indeve të buta të këmbë dhe të këmbëve kundër sfondit të vaskulare dhe nervore lezione të lidhura me diabetin. Diabeti është një sëmundje specifike arterial dhe nervat periferike. Përveç sfondin e diabetit shpesh përshpejtuar zhvillimin e lezioneve aterosklerotike.

  Problemi kryesor në diabet - një shërim i keq plagë dhe ulur imunitetin.

  Pëlhura për diabet janë shumë të ndjeshëm ndaj lëndimit, duhet të trajtohet si një marrëdhënie të dashur.

  Objektivat e trajtimit të këmbës diabetike:

 • për të?% B
  Diabet Empensatsiya dhe çrregullime imunitetit
 • eliminimi i dështimit të qarkullimit të gjakut
 • trajtim korrekt e ulcerat diabetik dhe gangrenë

 • Masat për të normalizuar metabolizmin dhe imunitetin

  Normalizimi i diabetit dhe imune çrregullime të administrohet insulinë, pavarësisht sëmundjes themelore. Përshkruesit që nxisin thithjen e glukozës (BERLITHION, Tioktatsid), B vitamina A korrigjimin e të gjitha çrregullimeve metabolike (ure, albumina, etj.) Rrjedhshmëri të kërkuar korrigjim të koagulimit të gjakut.


  Një studim i infeksionit në ulcerat deje, lezionet fungale janë të përjashtuara. Një stimulim i imunomodulatoreve të forta të sistemit imunitar, antibiotikët shënjestër emëruar.


  Metodat për të rivendosur rrjedhën e gjakut

  Restaurimi i rrjedhës së gjakut në lezioneve vaskulare diabetik është e detyrueshme. Për këtë qëllim, e përdorur droga të fuqishme kardiovaskulare. Në këmbë ishemike diabetik duhet të formojnë një trajtim të plotë të ishemi kritike. Nëse sëmundje arterial është shumë i rëndësishëm, dhe duhet teknikat kirurgjike restaurimin microsurgical e rrjedhjes së gjakut. Metodat kirurgji "i vogël", të tilla si stenting dhe këmbë angioplasty balonnaya arteriet për fat të keq nuk ishte i justifikuar, pavarësisht popullaritetit të saj në vitet e fundit.

  Stent metalike në lumenin e arterieve të prekura shpesh thrombosing diabetin në 2-5 ditët e ardhshme pas instalimit. Çmimet e larta për këto procedura dhe rezultatin e keqe nuk i lejon ata që të rekomandojë për pacientët me këmbë diabetik. Metoda kryesore dhe efektive e korrigjimit rrjedhjen e gjakut arterial është mikroshuntirovanie autovenous në të cilën anashkalojë arterie prekur kryhet anije të reja të krijuara me venë e tyre e pacientit.


  Trajtimi i duhur i ulcerat diabetik dhe gangrenë

  Trajtimi lokal i ulcerat diabetik dhe gangrenë është një problem kompleks. Fabrics angiopatin diabetik shumë të ndjeshëm ndaj lëndimit.

  Në qelbëzim dhe nekroza e gishtat dhe këmbët janë hequr vetëm indet e vdekur. Pastaj, pas pastrimit plagët duke metodat e kirurgjisë plastike për mbylljen e defekteve të lëkurës. Sot, kirurge plastike zhvilluar metoda unike kursyer mbylljen e plagëve diabetik. Varësisht nga vendndodhja e tyre duke përdorur operim ekonomik, marrje ryshfeti plastike lëkurës të lirë, heqjen microsurgical ose transplantim të grafts lëkurës.

  Një qasje e integruar për trajtimin e këmbë diabetike ju lejon të ruani dhe të shëruar ulcerat këmbë në shumicën e pacientëve.

  Informacion nga artikullin "trajtimet zgjuar për këmbë diabetik"