Metodat e trajtimit të hyperprolactinemia


 • Terapia e barnave hiper?%
  BFrolaktinemii
 • Trajtimi kirurgjik i hyperprolactinemia
 • Hyperprolactinemia Radioterapia

 • Trajtimi i hyperprolactinemia është për qëllim kryesisht në
  Restaurimi i funksionit të shqetësuar gjendrave seksuale dhe pjellorisë (aftësinë për të prodhuar pasardhësit organizmin e pjekur) si gratë
  dhe njerëzit, dhe nëse prolactinoma - reduktimi i mases tumorit.

  Në të gjitha format e trajtimit hyperprolactinemia kryesor është
  mjekim, e cila në prani të konkurojnë me prolactinoma
  teknikat kirurgjike dhe rrezatimit.


  Terapia e barnave hyperprolactinemia

  Droga mund të zvogëlojë sekretimit të PRL (Hormoni), ju mund të

  ndarë në 2 grupe - derivateve të ergot - dhe erholinovyh
  përgatitjet nuk kanë të bëjnë me derivate ergot -
  neerholinovye. Së pari përfshijnë droga të shkurtër me veprim
  2-bromo-aerho-kriptina dhe 2-bromo-a dhe (3 erhokriptin dhe erholinovyh
  rrjedh nga nje veprim të gjatë dhe selektiv (cabergoline). Dytë -
  benzohuanolinov derivat triciklik, sintetizuara posaçërisht
  për të reduktuar PRL (hvinaholid).


  Bramokriptin - së pari alkaloid semisynthetic ergot,
  përdorur gjerësisht në klinikën nga 1972 Bromocriptine është një e vijës së parë droga, me
  emërimi i të cilit fillon terapi hiperprolaktynemichnyh
  kushtet që kërkojnë trajtim mjekësor.


  Bromocriptine pas administrimit oral përthithet mirë.
  Reduktimi i PRL (prolaktin) fillon 1-2 orë pas gëlltitje,
  arrin një maksimum, dmth duke ulur përqendrimin e PRL nga më shumë se 80%
  5-10 orë dhe i ruajtur në afër nivelit maksimal për
  8-12 h. Trajtim Bromocriptine të fillojë, zakonisht me dozë të ulët
  (0,625, 1,25 mg zakonisht në kohën e gjumit me ushqim të parandalimit të përzier dhe
  hipotension ortostatik), rritjen e tyre për të 0,625-1,25 mg çdo 3-4
  ditë deri një dozë totale prej 2,5-7,5 mg
  (pranuar pjesshëm 2-3 herë në ditë me ushqim).

  Doza perzgjedhur
  Nivelet e kontrolluara në mënyrë individuale e PRL (prolaktin) dhe nëse është e nevojshme
  rritur çdo dy javë.

  Ajo është treguar se duke marrë bromocriptine rimëkëmbet
  Nivelet normale të PRL (Hormoni). Në
  Niveli makroprolaktinomy i PRL (Hormoni) normalizuar nga më shumë se 60% të rasteve. Terapi
  bromocriptine shkakton ndryshime degjenerative dhe nekrozë (vdekje) në tumor
  qelizat, duke reduktuar kështu makroprolaktinom permasa të arritur në 70%
  raste.

  Mbi efektet anësore të drogës gjatë ditëve të para
  trajtim në disa pacientë prania e përzier butë ose
  rrallë, marramendje, dobësi, apo të vjella, të cilat, megjithatë, nuk është aq e

  mjaft e fortë për të kërkuar ndërprerjen e terapisë.


  Kirurgji hyperprolactinemia

  Aktualisht adenomectomy (heqja dobrakachestvennoy i tumorit) nuk është metoda e zgjedhur për
  Trajtimi i pacientëve me PRL-secreting tumorit. Në pacientët me
  mikroadenomami i paaftë për të kryer transsphenoidal selektive
  adenomectomy, por një numër i konsiderueshëm i pacientëve (20-50%) për 5
  vjet pas kirurgjisë zhvilluar përsëritje (ri-shprehje) hyperprolactinemia.

  Suksesi i operacionit është përcaktuar kryesisht nga madhësia e tumorit (saj
  përhap) dhe të përjetojnë një neurokirurgu. Të adenomas vogla
  e përshtatshme për t'u trajtim kirurgjik vend se tumoreve të mëdha hipofizë

  madhësive. Një tregues i efektit afatgjatë të transaksionit është
  Nivelet postoperative e PRL (prolaktin) në serum. Nëse pas 10-15 ditësh
  pas reduktimin e kirurgjisë apo normalizimin e PRL (Hormoni) nuk e bën,
  Ju mund të mendoj për largimin jo të plotë të adenomas. Në raste të tilla tregon
  terapi kombinim.


  Radioterapia hyperprolactinemia

  Që efektet pozitive pas ekspozimit prolactinoma
  të zhvilluar gradualisht dhe për të zhvilluar efekt të plotë shkon në 12-18
  muaj, dhe komplikimet e mundshme (nekrozë e dëmtimit të indeve të trurit
  nervore optike në periudhën e vonë - hypopituitarism), rrezatimi

  terapi Hormoni përdorur në raste të jashtëzakonshme dhe jo gjithmonë
  efektive. Indikacionet për terapi rrezatimi Hormoni është
  joefikasiteti dhe intoleranca e terapi të drogës, një pjesë të madhe
  vëllimi mbetur tumor pas operacionit, dhe prania
  contraindications për trajtim kirurgjik ose refuzimin e pacientit të
  trajtim kirurgjik.

  Kështu, trajtimi i hyperprolactinemia nevojshme
  diferencuara (zgjedhje) qasja e bazuar në klinike dhe biokimike,
  Të dhëna X-ray dhe përfshin agonistët si monoterapi
  dopamine, kirurgji ose rrezatimi, dhe kombinim i tyre
  mënyra të ndryshme.

  Para trajtimit duhet të trajtohen në mënyrë rigoroze individual. Që të dy
  terapi të drogës, dhe adenomectomy mënyrë efektive të zvogëluar nivelin e PRL
  (Hormoni) në serum, të dyja këto metoda mund të përdoret për të
  Trajtimi i gjenezën hyperprolactinemia tumorit.

  Droga që PRL gjak më të ulët (prolaktina) do të kandidojë
  të shpejtë, dhe qëllimi i tyre është e preferuar për të përdorur si
  Trajtimet fillestare.

  Transaksion, nëse përfunduar me sukses, ka avantazhin
  një procedurë një herë, mund të ndërhyjnë në funksionimin e përparme dhe
  pasmë hipofizës, duke rezultuar në pacientët të cilët kanë vuajtur më parë

  vetëm hyperprolactinemia mund të zhvillohet i rastit ose
  hypopituitarism i përhershëm dhe diabeti insipidus.

  Ilaçet dhe kirurgjia nuk janë domosdoshmërisht përjashtojnë
  njëri tjetrin. Në raste të vështira ku pacienti ka një tumor më të mëdha
  madhësive mund të kenë nevojë për të përdorur dopaminomimetikov si para
  dhe pas adenomectomy.

  Informacion nga artikullin "Trajtimi i hyperprolactinemia."