Metodat e trajtimit të alkoolizmit dhe tërheqjes nga periudhave të shkurtra të pijshëm


 • Metodat e dy grupeve
 • Metodat Biomedical
 • Psikoterapia
 • Metodat e dy grupeve

  Metodat grupi i parë bazuar në faktin se baza e çdo problem me të abuzimit të alkoolit - shpërdorim të rajoneve të caktuara të trurit. Kështu, prioritet është mjekësor (, kimike biologjike) Efekti mbi aktivitetin e trurit. Metodat Grupi i dytë bazuar në ideja e alkoolizmit si deformimit individit. Prioritet i jepet trajtim psikologjik dhe trajtimin psikologjik të varësisë alkoolit. Parimet themelore të trajtimit të alkoolizmit në Rusi varësisë janë:

 • vullnetar
 • kompleksitet
 • individualizim maksimale
 • Nën vullnetar nënkupton një përfshirje të vetëdijshme patsientav të trajtimit dhe rehabilitimit programeve dispozitat përkatëse të "pëlqimin e informuar."

  Kundër dëshirat e pacientit mund të shërohet alkoholizmne, kërkon të drejtat aktive të pjesëmarrjes në luftën kundër varësisë. Praktika e trajtimit të detyrueshëm në BRSS tregoi se këtë masë më ndëshkuese se trajtimin dhe parandalimin.

  Terapi Kompleksiteti kërkon përdorim në trajtimin dhe rehabilitimin e diversitetit të metodave shkencore të trajtimit për alkoolizmit. Më - një kombinim i teknikave nga grupet e para dhe të dyta.

  Individualizim maksimal mendje krijuese e secilit rast individual të dhënat e të dhënave ekzaminim të mëtejshëm dhe histori (si sëmundje dhe jetës).


  Është e nevojshme për të zgjedhur pikërisht për çdo pacient "të synuar terapeutik" trajtim anti-alkool.

  Metodat Biomedical

  Ky grup, nga ana tjetër, mund të ndahen në dy: Rrethimit të drogës për varësisë alkoolit dhe drogës Mbështetëse (ndihmëse).

  Clamps varësinë - është, natyrisht, ilaçe themelore. Ata mund të veprojnë në dy mënyra të ndryshme.

  Path pari, një të moshuar, të arsimit alkool komponimet toksike në trup që shkaktojnë pakënaqësi të theksuar. Si përbërës aktiv vepron Disulfiram. Emrat komerciale të produkteve që përmbajnë Disulfiram, një shumë, por më i famshëm esperal, teturam, antabus, Lidevin.

  Këto barna kanë në mendje kur ata thonë se njerëzit të "dal" të alkoolit. "Paraqitjen" - një zgjidhje dysulfiramu injektimit intramuskular, e cila zgjidhë një kohë të gjatë, duke siguruar një përqendrim të vazhdueshëm të substancës aktive në gjak. Blloqe Disulfiram aldehyde - enzimë dytë në metabolizmin e etanol. Kjo çon në një akumulimin dramatik e gjakut ne produktin e parë në konvertimin e alkoolit - aldehidit. Substanca është disa herë etanol më shumë toksik shkakton rrjedhjen e gjakut në fytyrë, të përzier, të vjella, gjendje e sëmurë, takikardi, ndryshimet e papritur në presionin e gjakut.

  Pranimi i alkoolit në dysulfiramu sfond mund të shkaktojë komplikime shumë më të rënda - kolaps, aritmia kardiake, pectoris, infarkt miokardi, edemë cerebrale. Në këtë rast, drogës vepron në bazë të një refleks negativ të kushtëzuar, plus ka një komponent psikologjik - frika e vdekjes. Me të njëjtën parim të zbatohet pult, NIT, SIT dhe MST.

  Mënyra e dytë - një më moderne, të bazuar në të cilat droga janë të zakonshme në vitet e fundit. Përbërësit aktiv të këtyre barnave të ndikojë në të ashtuquajturin "sistem nxitje" të trurit, duke ndikuar neurotransmitters të sistemit që janë përgjegjës për formimin e emocioneve pozitive dhe reagime të tjera të 'inkurajoj' to alkoolit.

  Ilaçe të tilla çdo vit bëhet gjithnjë e më shumë. Këtu janë më të popullarizuara të autorizuar për përdorim në Federatën Ruse: afatmesme (zakonisht 1 vit) dhe aktopleks alhominal dhe gjatë vepruar droga vitamerts depo dhe akvilonh.

  Droga të mirëmbajtjes. Si një terapi e përdorur ilaqet kundër depresionit (amitriptyline, melipramina, leryvon, lyudiomil, coaxil), antipsikotikët (eglonil dhe karbydyn), Anticonvulsants (finlepsin dhe konvuleks), qetësues (hrandaksyn dhe mebikarb).

  Zgjedhja e barnave esenciale dhe terapi duhet të kryhet vetëm narcologists, e cila ka informacion të plotë në lidhje me këtë pacient të veçantë.

  Ndonjëherë pas fillimit të trajtimit duhet korrigjim i saj, sepse kontakti i rregullt me ​​mjekun tuaj - një parakusht për sukses.

  Psikoterapia

  Ka disa aspekte: fokusi është, së pari, në një (të familjes përfshirë) individuale apo grupore kënde, dhe së dyti, mënyra: e konsulencës, korrektues (trajnim) ose mendje ("encoding"). Objektivi kryesor i ndikimit psikologjik kur punojnë me pacientët me alkoolizmi është një varësi psychophysiological alkool, mall për pije.

  Një teknikë.
  Individual teknikat psikoterapi alkoolizmi është metoda më e zakonshme e ndikimit në mendje.

  Që i pacientëve të trajtuar për alkoolizmi me këtë metodë, shpesh e përdorur termin "koduar". Themelor formë - psikoterapi stresi emocional, hedhjen e nënndërgjegjeshëm "kodin" që ndalon alkoolin. "Kodi" mund të instalohen dy direkt dhe indirekt.

  Për shkak të alkoolit të saj në ballë ndërmjetësohet nga "kodim". Baza e metodës - një grup i masave kufizuese që kanë për qëllim bërjen frikën e pacientit të problemeve shëndetësore serioze pashmangshme në rast të kthimit të pijshëm.

  Themeluesi i terapisë stresit emocional në trajtimin e alkoolizmit konsiderohet A.

  Dovzhenko, të cilat, në radhë të parë dhe e lidhin fraza "kodim alkoolizmi" ose "kodimin për alkoolizmit." Narcology Modern shkoi edhe më tej, dhe tani është përdorur shumë më të përmirësuar dhe ndryshuar për herë teknikë A. Dovzhenko, dhe këto modifikime janë aq të ndryshme, duke i lejuar për të arritur nga pothuajse të gjithë, madje edhe pacienti më i vështirë.

  Ndonjëherë "kodim" zgjeruar nëpërmjet përdorimit të teknikave të fizioterapisë. Për shembull, fotostymulyatsiya trurit. Kjo teknikë është quajtur tserebrofotoprohrammyrovanyya (Tsfp).

  Psikoterapi grup që përdor fenomenin e presionit të grupit, konsiderohet si një nga qasjet më të zakonshme psikologjike mall për varësinë e alkoolit.

  Psikoterapi Grupi ka mundësi të mëdha për të kapërcyer kundërshtimet probleme me alkool (anosognosia alkoolit) leje ose dobësimin e konflikteve dhe vështirësitë e ndërveprimit ndërpersonale ndërpersonale.

  Besohet se efektiviteti i psikoterapisë në grup është përcaktuar kryesisht nga pozita e terapist personal dhe profesional. Sjellje dhe grup kryesor shprehje emocionale janë modeli mbi të cilat janë marrëdhëniet në grupin e pacientëve me alkoolizmit. Taktikë optimale është konsideruar të jetë jo-legjislative, sjellje mbështetëse me elemente të udhëheqjes. Mjeku mund të ofrojnë zgjidhje gardian për pacientët.

  Përdorimi më i famshëm i metodës grupore - një shoqëri e "alkolikët Anonim", e cila është e përfaqësuar shumë mirë në SHBA dhe Kanada, dhe është gradualisht duke fituar pasuesit e tij në Rusi.

  Psikoterapi Family për varësinë e alkoolit është i bazuar në një besim atij formimin e alkoolizmit - një problem familjar. Ajo synon të zhvillojë në familjarëve të alkoolistëve lidhje të duhur të sëmundjes dhe trajtimit, duke dobësuar atyre simptome neurotike, ndryshimet në ndërveprimin brenda sistemit. Një detyrë e rëndësishme e terapisë familjare në alkoolizmi është që të analizojë dhe shkatërrimi patologjik dhe manipulimi i marrëdhënieve me pacientët e tyre me alkoolizmi kushërinjtë më të afërt (eliminimi i codependency).

  Lexoni gjithashtu:

 • Trajtimi i alkoolizmit
 • Parimet e trajtimit dhe rehabilitimit të pacientëve me alkoolizmit
 • Fazat e trajtimit: alkoolizmi
 • Trajtimi i tërheqjes alkoolizmi nga qejf, kodim
 • Pini ndjeheni si ajo, ju nuk mund!