Metodat e diagnostikimit dhe trajtimit të udhëzimeve cardiomyopathy hypertrophic


 • Metodat e diagnozës së cardiomyopathy hypertrophic
 • Parimet e trajtimit të cardiomyopathy hypertrophic
 • Parandalimi i sëmundjes

 • Metodat e diagnozës së cardiomyopathy hypertrophic

  Dëgjim (të dëgjuarit) të zemrës në pacientët me formë obstruktive zakonisht dëgjoj systolic intensiteti i zhurmës është proporcionale me shkallën e pengesave. Sipas EKG tregon shenja të ventricular hypertrophy. Incizim EKG gjatë ditës (monitorimi Holter) ndihmon për të identifikuar arrhythmias ekzistuese kardiake. Testi EKG me ushtrimin dosed fizike duke përdorur një ergometer biçikletë (modifikime të veçanta biçikletë) ose punë rutine ("pista garash") për të vlerësuar simptomat e sëmundjes, prognozë e saj dhe të rekomandojë trajtimin e duhur.

  Echocardiography - Metoda kryesore e diagnozës së cardiomyopathy hypertrophic, e cila ju lejon të specifikoni karakteristikat anatomike e sëmundjes, ashpërsia e hypertrophy miokardi, shkallën e pengimin e daljes traktit të barkushe të majtë. Echocardiography është një hulumtim vendimtar në përcaktimin e trajtimit. Probing zemrën - një teknikë kirurgjikale që përdoret në rast të kontestit dhe në përgatitjen e pacientëve për kirurgji. Një zemër e ndjerë nën X-ray televizion kontrollit. Metodë teknikisht kryer nga shpuese (birë) një arterie e madhe nën anestezi lokale, e ndjekur nga futjen e një kateteri special në zgavrën e zemrës.


  Pastaj masë gradient (dallimi) ndërmjet presion barkushe të majtë dhe larg nga ajo arterie më i madh i trupit - aortës. Normalisht, ky gradient nuk duhet të jetë. Gjithashtu gjatë ndjerë e zemrës është administruar materialin kontrast në zgavrën e barkushe (ventriculography) për të studiuar karakteristikat e anatomisë së saj. Në disa pacientë, zakonisht mbi 40 vjet, para operacionit në zemër gjatë kryerjes angiography e arterieve koronare (Angiografia koronare) për të qartësuar arsyet për përjashtimin e angina shoqërues dhe sëmundje arterie koronare.


  Parimet e trajtimit të cardiomyopathy hypertrophic

  Baza e trajtimit mjekësor është droga që mund të përmirësojnë furnizimin me gjak të diastole ventricular.

  Këto barna kanë një grup? -Blockers (Inderal, Atenolol, metropolol, etj) dhe një grup kundërshtarët e joneve kalciumi (verapamil drogës). Përveç problemit të mësipërm, këto barna edhe të reduktuar normë zemra ka efekte antiarrhythmic. Trajtimi i hershëm është bërë obligim doza të ulëta të këtyre barnave, rritur gradualisht dozen ndaj pacientëve maksimale tolerohet. Doza përfundimtar nganjëherë mund të tejkalojnë origjinale disa herë. Beta-blockers përdoren me kujdes apo jo të përdoret në të gjitha në diabet, astma dhe shumë sëmundje të tjera. Nëse ka contraindications për përdorimin e beta-blockers përshkruara verapamil.

  Gjatë trajtimit, droga e mësipërme kërkojnë monitorim të vazhdueshëm të presionit të gjakut dhe të rrahjeve të zemrës.

  Është ulja e rrezikshme e tensionit të gjakut më poshtë 90/60 mm. Hg. c. dhe norma e zemrës nën 55 për minutë. Nëse pacienti janë arrhythmias rrezikshme që nuk mund të trajtohen beta-blockers ose kundërshtarët kalcium, pacientët e tilla gjithashtu përshkruajnë droga të tjera antiarrhythmic.

  Në praninë e trombeve në dhomat e zemrës në Përveç trajtimit të përshkruara anticoagulants kryesore - droga të parandaluar mpiksjen e gjakut (Warfarin, etj) Gjatë trajtimit me këto barna duhet të monitorojnë rregullisht një numër të treguesve të koagulimit të gjakut..

  Në anticoagulants mbidozë mundshme jashtme (nazale, mitrës, etj) dhe gjakderdhje të brendshme (hematoma, etj). Trajtimi kirurgjik është i durueshëm me formë obstruktive e sëmundjes në rast të dështimit të trajtimit mjekësor ose në nivel të gradient mes barkushe të majtë dhe të aortës sesa 30 mm Hg . (Sipas sensor të zemrës). Operacioni është prerje apo heqja e miokardit hypertrophied e barkushe të majtë. Ajo duhet gjithashtu të theksohet se të gjithë pacientët, veçanërisht formë pengues i sëmundjes, janë të kundërindikuar në ato klasa sportive ku rritja e mundur të rëndësishëm në aktivitet fizik në një periudhë të shkurtër kohe (atletikë, futboll, hokej, etj).


  Parandalimi i sëmundjes

  Parandalimi i sëmundjes është për të zbuluar atë në një fazë të hershme, duke e lejuar ju për të filluar trajtimin e hershme për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve dhe hypertrophy rënda të miokardit. Echocardiography duhet të bëhet i detyrueshëm në "gjakut" (gjenetike) të afërmit e pacientit.
  Të gjithë të tjerët të tregojnë një ekzaminim të hollësishëm në prani të manifestimeve të ngjashme të sëmundjes: fikët, pectoris, etj Gjithashtu shqyrtimit të dobishme (të gjitha në një rresht) EKG dhe echocardiogram gjatë shqyrtimit vjetor klinike. Në pacientët me obstruktive formë hypertrophic cardiomyopathy sa është e nevojshme për të parandaluar endokardit infektiv (antibiotik, etj), si dhe prania e pengesave krijon kushte për zhvillimin e sëmundjeve të rrezikshme.

  Informacion nga artikullin "cardiomyopathy"