Metodat e diagnozës dhe mjekimin e trombozës venë të thellë


 • Diagnoza e trombozës venë të thellë
 • Mjekimi i sëmundjes
 • Parandalimi i trombozës venë të thellë

 • Diagnoza e trombozës venë të thellë

  Diagnoza e trombozë të thellë deje fillon me një pasqyrë të pacientit. Para se mjeku metodat instrumentale zakonisht kryen një numër të ashtuquajturat testet dzhhutovyh që janë të kryera me anë të këmbëve elastike lidhurit. Tjetra, mjeku vlerëson ndjenjën e pacientit të karakterit venat plotësojë, rrjedhjen e gjakut nëpërmjet tyre. Zakonisht për diagnozën e të qenët i qartë venë të thellë duke përdorur të ashtuquajturën testin marshimi. Kjo këmbën e pacientit byntuetsya fashë elastike nga majat e gishtave deri folds inguinale, atëherë pacienti duhet të shkoni për një kohë.

  Nëse një pacient me dhimbje të dukshme arching në këmbë dhe venat e nënlëkurës nuk spadayutsya, kjo tregon qenët i qartë dëmtuar e venave të thella, të shkaktuar nga trombozë.

  Diagnostifikimi moderne të anijeve, duke përfshirë venat e gjymtyrëve të ulët, të kryera duke përdorur metoda invazive dhe jo-invazive e hetimit:

 • phlebography
 • Ultratinguj Doppler
 • rezistencë e plotë plethysmography
 • Skanim radionukleide
 • Phlebography (rritëse skajor) - metoda më e saktë diagnostike për zbulimin e trombozës venë të thellë. Një nga venat e nënlëkurës e këmbë nën fashë për ndaljen e gjakut, ngjesh venat në kyçin e këmbës, kontrasti injektuar substancë për të drejtuar lëvizjen e kundërt në venat e thella.


  Më tej, studimi kryer X-ray e gjymtyrëve të ulëta. Prania e trombeve zbuluar në radiographs si një kontrast mbushje defekt.

  Ultratinguj Doppler dhe i dyfishtë skanimi - Metodat e bazuara në anije ultratingull. Këto metoda të lejojë për të përcaktuar ndryshimin në shpejtësinë e rrjedhjes, gjendjen e mureve të venave dhe valvulave, dhe gjaku mpiksjen veten e tyre.

  Plethysmography rezistencë e plotë - një metodë kërkimore, e cila përcakton normën e ndryshimit të vëllimit të gjakut mbushje venat e këmbë të ulët.

  Skanim radionukleide - është në venë e këmbë është futur drogë veçantë radioaktive që akumulon në mpiksjen e gjakut, atëherë kryhet scan, e cila tregon vendndodhjen e nivelit trombo.


  Mjekimi i sëmundjes

  Mjekimi i trombozës venë të thellë të ekstremiteteve të ulëta është terapi të drogës, minimalisht kirurgji invazive, më pak nevojë për kirurgji tradicionale. Është e rëndësishme të mbani mend se trajtimi duhet të kryhet në një spital, për shkak të rrezikut të mundshëm të komplikimeve të rrezikshme (emboli pulmonare).

  Pjesa tjetër e rreptë krevat në spital me pozitë të ngritur të nevojshme për të përmirësuar këmbët venoz daljeve, e cila shërben si një parandalimin e clots gjakut të mëtejshme.

  Perdorimi i heparin - antikoagulant - pengon formimin e mpiksjes gjakut tjera duke reduktuar koagulimit të gjakut.

  Heparin pengon rritjen e trombo tashmë të formuar, por ajo nuk mund të shpërndajë atë. Zakonisht treguar heparin për trombozë të thellë deje vena. Trajtim Heparin zakonisht zgjat rreth 7 ditë

  Anticoagulants direkte - droga që janë emëruar pas heparin, zakonisht brenda 6 muajve. Për shembull, warfarin. Ajo thins gjakun, e cila ndihmon të parandaluar formimin e mpiksjen e reja të gjakut. Në trajtimin e drogës që reduktojnë koagulimit, duhet vazhdimisht të monitoruar punën e koagulimit - koagulimit. Një mbidozë e terapi antikoagulant mund të çojë në gjakderdhje.

  Terapi trombolitik është efektive vetëm në një fazë shumë të hershme të formimit trombo.

  Në një datë të mëvonshme terapi trombolitik mund të shkaktojë një fragmentim ngjizur në gjak dhe të çojë në emboli pulmonare.

  Thrombectomy - ndërhyrje kirurgjikale për të hequr një mpiksje gjaku nga lumen të venë. Kjo procedurë është bërë në një trombozë të tillë të rëndë, si flehmaziya blu në të cilat vetëm trajtim efektiv kirurgjikale. Vonesat në trajtim mund të çojë në gangrenë - nekrozë e indeve.

  Trombozë thellë venë e ekstremiteteve të ulëta mund të ndodhë si një shtet flotiruyuschiy trombo. Kjo është një gjendje ku a mpiksje gjaku me një skaj bashkangjitur murin e venës dhe skajin tjetër që është i lirë.

  Në këtë lloj të mpiksje gjaku është mundësia veçanërisht i lartë i ndarjes dhe i emboli pulmonare. Prandaj, diagnoza e trombo treguar flotiruyuscheho vendosjen filtër kafe - një filtër të veçantë, nuk do të humbasë trombo në inferiore bisedë vena Cava, parandalimin e tromboembolise.
  Terapi trombolitik me mpiksjen e tilla pa instaluar filter kafeje nisjen jo e dhënë Thromboembolism.


  Parandalimi i trombozës venë të thellë

  Masa të thjeshta preventive që synojnë parandalimin e trombozës përfshijnë lëvizje të hershëm pas operacionit, përdorimin e FA SHAT elastike apo stockings (që squeezing venat sipërfaqësore të përshpejtojë rrjedhën e gjakut në venat e thella), përjashtimin e faktorëve të rrezikut.

  Në periudhën postoperative, shumë doktorë përshkruajnë doza të ulëta të heparin për pacientët dhe aspirina, e cila redukton koagulimit të gjakut.

  Informacion nga artikullin "Trajtimin dhe parandalimin e trombozës venë të thellë të ekstremiteteve të ulëta"