Metodat e diagnozës dhe trajtimit paraproctitis


 • Metodat për zbulimin paraproctitis akute
 • Trajtimi i paraproctitis akute

 • Metodat për zbulimin paraproctitis akute

  Identifikimi vrimë të brendshme abscesi në një lartësi prej inflamacionit mund të jetë e vështirë kur studim gisht përcaktohet vetëm e dhimbshme ("interes") muret e kanalit anal prapa shpesh, sa prapa e kanalit anal janë crypts më të thella dhe të gjerë zadnoprohidnoho dhe kjo është ku shumica e primar në zhvillim abscesi kriptohlandulyarnyy.

  Për identifikimi i saktë i brendshëm birë abscesi vrimë aplikojnë atë me futjen e abscesi zgavër bojë vitale (mundësisht me peroksid hidrogjeni), vend përcaktohet në një tupferom vogël garzë futur butësisht për të pirg rektum në mur përballë abscesit.

  Ajo është e mjaftueshme për të butë punktyrovat (zbulojnë) abscesi qelb evakuuar dhe, duke tërhequr gjilpërë, shkruani Misisauga në zgavër ulçerë bojë (jo i detyruar për të mos hequr inde përflakur dhe nuk formojnë një kthesë të gabuar). Përcaktimi i brendshëm abscesi vrimë domosdoshmëri për çdo rast - nëse janë apo jo ai do të jetë i pastruar - ju vetëm e di vendndodhjen e saj në skemën nëse gyp është formuar, ajo ishte më e lehtë për të kryer një operacion radikal planifikuar.

  Paraproctitis Vërtetë të mprehtë e lidhur fillimisht me lumen të rektumit - infeksion merr në inde adrectal nga abscesit brendshme vrimë (apo fistula më vonë), të vendosura në një nga crypts morhanievyh kanalit anal.


  Kirurgji radikal për paraproctitis akut është një abscesi i gjerë hapjen perianale dhe për të eleminuar vrimë e saj të brendshëm në kanalin anal.


  Trajtimi i paraproctitis akute

  Pacientët me akute absces primar paraproctitis fazë në pritjen e merr relativisht pak, abscesi zakonisht zbulojë (hyj mur front) në klinikë, ose absces shpallur në mënyrë spontane pas trajtimit tradicional në shtëpi - banja të ngrohta, fasha yhtyolom ose vaj Vishnevsky. Në raste të tilla, të jashtëm plagë ekzaminim ekzemë parë të vogël në afërsi të anusit, dhe gishti do të pothuajse gjithmonë të jetë e mundur në përkthimin e faqes vrimë e brendshme.

  Kur trajtimi spontan apo edhe kirurgjik pa hapjen e kurë abscesi abscesi vrimë brendshëm radikal është arritur dhe paraproctitis prandaj akute (duke përfshirë edhe hapjen spontan të abscesit) tregon ndërhyrjen radikal nën anestezi të përgjithshme.

  Çështja e zbatimit të një operacioni radikal për paraproctitis akute duhet të merret vetëm proctologist specialist, dhe kur ju merrni pacientët të tilla në spitalin kirurgjik duhet vetëm të gjerë të hapur dhe të thahet abscess në bigëzim dhe paralajmërojnë pacientin në lidhje me përsëritjen e mundshme të abscesit zorrës së trashë apo formimin gyp. Nëse kjo ndodh, pacienti duhet të referohet për kirurgji zgjedhore në departamentin proctology.

  Pas hapjes më mirë atëherë në mënyrë rutinore e absces në klinikë proctology të kualifikuar për të kryer një operacion për bilbilave komplekse adrectal sesa duke u përpjekur në çdo mënyrë që të veprojë në të njëjtën kohë paraproctitis rrënjësisht akut pa menduar për funksionin e ardhshëm të pajisjes mbyllje, e cila mund të preket.

  Informacion nga neni "paraproctitis"