Metodat e diagnozën e hyperplasia endometrial


 • Metodat histologjike e hyperplasia endometrial
 • Metodat tejzanor

 • Metodat histologjike e hyperplasia endometrial

  Metoda kryesore e diagnozës është i ndarë endometrial curettage diagnostikues ndjekur nga ekzaminim histologjik të materialit të përftuar.

  Curettage i uterusit është bërë ose para të menstruacioneve pretenduar ose fillimin e gjakderdhje. Në diagnozën e hyperplasia endometrial curettage endometrial duhet të bëhet me shumë kujdes, me heqjen e të gjithë mukozën plotësisht. Për këtë është fakti se adenomatosis zjarri dhe polyps shpesh janë të vendosura në mitër dhe fallopiane kënde tub.

  Hequr si rezultat i scraping rreshtim mitrës dërguar për ekzaminim histologjik, që indet mostër studim. Gjatë histologjike morphologists mjeku ekzaminim, të dhënat e dhëna për moshën e pacientit, ankesat e saj, simptomë kryesore, natyra e ciklit menstrual, kohëzgjatjen e sëmundjes, diagnozës klinike, të vlerësuar të dhënat e histologjike.

  Ekzaminim histologjik për momentin është metoda më e besueshme e diagnozës së hyperplasia endometrial dhe të përcaktojë e saj formë (hyperplasia gjëndrave cistike, hyperplasia atipike adenomatosis paraqitur përhapur, kontakti, polyps mund të jetë i gjëndrave, adenomatous, fijor).


  Për një diagnozë më të saktë të curettage endometrial mund të jetë nën kontrollin e hysteroscopy, dmth duke përdorur një instrument i veçantë zmadhues quajtur një hysteroscope.

  Përdorimi i hysteroscopy në diagnozën e hyperplasia endometrial ndihmon studim më të hollësishëm të gjendjes së endometrium dhe monitoruar rezultatet e trajtimit.

  Pas scraping prodhuar cilësinë e saj si vlerësohen duke përdorur studimin hysteroscopic, ajo mund të hiqni çdo polyps ose endometrium hyperplastic, për të identifikuar patologjinë shoqërues intrauterine.

  Hysteroscopy lëngshme, e cila është përdorur më shpesh ju lejon për të kryer një numër të operacioneve intrauterine, përdorimin e kirurgjisë elektrike dhe lazer.

  Në mënyrë për të kontrolluar trajtimin e hyperplasia endometrial dhe ekzaminimin klinik të femrave është aplikuar si një metodë për diagnostikimin e aspiratës (dmth thithje duke përdorur instrumente të veçanta) përmbajtjen e mitrës ndjekur nga Citologjia.

  Aspiratë është kryer në përputhje me rregullat e asepsis në gjysmën e dytë të ciklit menstrual. Ky test mund të përdoret për të përcaktuar natyrën e hyperplasia endometrial, kapacitetet e saj janë të kufizuara në përcaktimin e prania ose mungesa e patologjisë.


  Metodat tejzanor

  Një rol të rëndësishëm në diagnozën e hyperplasia endometrial tani duke luajtur me ultratinguj (SHBA) me sondë vaginale, i cili përcakton natyrën e hyperplasia endometrial sinjaleve jehonë.

  Në veçanti, prezenca e hiperplazisë endometrial mund tregojnë trashësinë e endometriumit, i cili është përcaktuar lehtësi nga ultratinguj. Sa për polyps endometrial, kur ata janë të dukshme në sonogram ultrazërit si struktura të rrumbullakosura apo zgjatur ovale me konturet të mprehtë dhe buzë të holla ehonehativnye përkundër sfondit të mitrës zgjeruar.

  Së fundi, tani gjithnjë e më i rëndësishëm, kjo metodë e diagnostikimit të hyperplasia endometrial si mitrës studimit radioisotope.

  Ky studim diagnostik mund të përcaktojë jo vetëm praninë e proceseve hyperplastic në endometrium, por shkallën e aktivitetit të tyre.

  Për studime radiometric zakonisht përdorin doza treguar të fosforit radioaktiv.

  Një ekzaminim i plotë diagnostike zakonisht përfshin një gamë të metodave diagnostike. Me zhvillimin e tashme e endometrial mjekësi hyperplasia diagnostikuar mjaft lehtë, dhe në këtë mënyrë rrit gjasat që pacienti do të jetë plotësisht dhe shpejt shëruar nga pasojat e pakëndshme të kësaj sëmundjeje.

  Informacion nga artikullin "hyperplasia endometrial"