Meteozalezhnist


 • Koncepti i meteozalezhnosti
 • Manifestimi meteozalezhnosti

 • Moti, me vagaries saj e natyrshme dhe peripecive, gjithmonë prek njerëzit. Pa marrë parasysh se si njeriu modern u përpoq të shkëputet dhe të jetë plotësisht i pavarur nga kushtet e ndryshme natyrore, trupi i tij është shumë i ndjeshëm ndaj erës, të ngrohjes, të ftohtë, etj Sa serioze mund të jetë kjo marrëdhënie?


  Koncepti i meteozalezhnosti

  Meteozalezhnist karakteristike për shumë shumë njerëz. Simptoma të vogla e Sëmundjet që ndodhin nën ndikimin e faktorëve të mjedisit, meteosensitivity dallohen nga manifestimet më të rënda të trupit të përjashtimit - meteozalezhnosti.

  Për fat të keq, në disa raste, reagimi i organizmit të njeriut ndaj ndryshimit të kushteve të motit mund të jetë mjaft i ashpër, i shoqëruar nga një përkeqësim të mprehtë në të shëndetit dhe swings humor.

  Në raste të tilla, është fjala meteozalezhnosti ose meteopatiy.
  Sipas studimeve të ndryshme shkencore meteopatam vuan 8-35% të popullsisë (numrat ndryshojnë kështu për shkak se vija delikat që ndan normal nga përgjigje patologjike në trup, për shumë e vështirë, dhe ende ajo e bëri, dhe nuk definohet).

  Meteozalezhnist - është ndjeshmëri e tepruar në përgjigje të ndryshimeve në të motit, duke shkaktuar një përkeqësim të mprehtë e shëndetit dhe rëndim të sëmundjeve të tjera. Kjo është një nga shkeljet e trupit të njeriut të përshtaten me kushtet e mjedisit.


  Manifestimi meteozalezhnosti

  Më shpesh i varur nga moti ndryshon koke njerëz përvojë, çrregullime të gjumit, ose, marramendje, dobësi, lodhje, ndryshimet humor.


  Pacientët me sëmundje kardiovaskulare janë të periudhave të shkurtra më të shpeshta të dhimbjes në zemër, shënuar "hedhje" tensioni i gjakut. Përkeqësuar shumë sëmundje kronike e sistemit të frymëmarrjes, traktin gastrointestinal, joints. Mund të shqetësojnë dëmtimi të vjetër.

  Moti i keq sot është me të vërtetë "në modë". Bisedoni rreth motit për shumë shekuj - një nga më të popullarizuar. Të jetosh në një qytet të madh kështu që shtrembëron dhe begati shumë ngjarje motit natyror dhe simptomat peshat meteozalezhnosti disa herë. Smog mbi qytetet përkeqësohet ndriçim natyral zvogëlon sasinë e rrezatimit ultravjollcë. Avullimi aktiv i ujit në Stone qese xhungël urbane dhe, rrjedhimisht, lagështia e lartë, një numër i madh i ndotesve, gazrat në atmosferë të dëmtojnë ndjeshëm shëndetin e qytetarëve.

  Ndjeshmëria për të motit të lidhura me seksin, moshën, predispozitë trashëgimore gjendjen e përgjithshme shëndetësore. Meteozalezhnosti më e mundshme një grua natyra emocionalisht të pambrojtur, fëmijë me moshë mesatare dhe të vjetër dhe shumë të rinj, pacientët që vuajnë nga sëmundje të ndryshme kronike të kardiovaskulare, të frymëmarrjes, nervor dhe sistemet e ndihmon tretjen e ushqimit. Ndryshimet në nivelet e hormoneve, si gjatë shtatzënisë, në ndryshim zonat kohore dhe zonave klimatike gjithashtu dobëson rezistencën tonë ndaj vagaries e motit.

  Informacion nga artikullin "Nuk ka asnjë moti i keq?"