Rrjeti varur


 • Drogës i ri
 • Si është e varësisë Internet
 • Ndihma e parë

 • Drogës i ri

  Mjekët e zhvilluara Vendet janë fryrë alarmi. Rinj shpenzon më shumë kohë në kompjuter, duke preferuar e vërtetë virtuale botërore. Psikiatërve perëndimore madje shpiku një afat i posaçëm "varësisë Internet", por shumica e mjekëve rusë në lidhje me këtë sëmundje të rrezikshme dhe nuk dëgjohet.

  Termi "varësisë Internet" është propozuar së pari nga mjeku amerikan Goldberg shtatë vjet më parë. Sipas këtij koncepti, ai e kuptoi një tërheqje i papërmbajtshëm në internet, e cila është karakterizuar nga "efekt shkatërrues në familje, arsimore punën, familjen, fushëveprimi, sociale, financiare".

  Si shkalla e largimit nga realiteti i varësisë në internet është shumë e ngjashme me tërheqje drogës, alkoolit, kumar.

  Sipas një studimi nga shkencëtarët amerikanë, 6-8% e përdoruesve të internetit tashmë kanë këtë patologji, pasi shumë njerëz e përdorin atë jo vetëm për punë apo studime, por janë korrespondencë, duke përdorur faqen e janë dhënë për argëtim, që ka marrëdhënie seksuale në internet. Si pasojë, dialogu normal me të tjerët zëvendësohen rrjetit të komunikimit zëvendësues.


  Si është e varësisë Internet

  Interesante, edhe faza formuese e varësisë Internet ngjashëm në skenë "yazky pryv`" për të drogës.


  Mjekët e specializuar në klinika mësuar tashmë në pacientët e tyre - shumica e tyre të rinj të cilët janë duke u trajtuar për varësinë e internetit me këmbënguljen e prindërve. A e dini se si "thyer" i përkrahësve në internet? Ashtu si një të droguar! Kjo është një pamje e tmerrshme. Pas trajtimit, pacientët duhet të kërkojë rehabilitimin dhe risocializimin.

  FRAZA.com.ua iu referuar "lajme të ri" argumenton se ekziston një tendencë e lindur për të rrjetit varësinë. Sigurisht, fëmija nuk është i rrënuar kompjuter në barkun e nënës. Por tipare të tilla si fshehtësi, izolimi, dobësi fizike, me të dy sociale dhe gjenetike në origjinë.

  Zakonisht njeri kyberzavysymosty - është introvert pambrojtur vuajnë nga phobias, vetë-dyshim dhe i kërkojnë komunikim të sigurt. Tipar kryesor tërheqës i miqësisë me kompjuter - kjo mundëson arratisjen e çastit nga realiteti, nga probleme emocionale, madje edhe me vështirësitë serioze të jetës (mjaft e punës, vështirësitë e mësimit, papunësia e papritur, probleme familjare). Të gjitha të varura dallon një personalitet të ndarë. Ne mund të themi të gjithë ka një homologu virtuale. Dhe gjithkush vuan humbjen në botën e vërtetë.

  Faza e parë është çrregullim më shumë ose më pak të lehtë. Pas kapjes së "lodër e re" person pushon për të bërë biznes.

  Gradualisht, njerëzit duke u larguar nga familja dhe miqtë, duke lënë një prioritet për "World Wide Web". Në mënyrë tipike, përdoruesi fsheh nga shtëpia (ose të stafit të zyrës), sa herë që ai shpenzon në vend.

  Në fazën e dytë simptoma të rritet si një mbledhje. Nëse një person i ndarë nga rrjeti pushtet, ajo perezhyvatyme ndjenja si droguar miellit, i cili nuk ka dhënë një tjetër dozë. User shqetësuar vëmendje, ul performancën, ai u shfaq mendimet e ngulët, pagjumësi, deri në refuzimin e plotë të gjumit, në mënyrë dramatike rritur dëshirën për "stimuluesve" si kafe, cigare, alkool, droga, dhe nganjëherë "gjilpërë "ulen dhe ata që kurrë në jetën time nuk e kanë provuar drogë.

  Ne prandaj mund të supozojmë se në disa raste, varësia e drogës është rezultat i sekuestrimit të komunikimit në rrjet. Çrregullimet mendore shoqëruese dhimbje koke, pika presion, dhimbje në sy, dhemb kockat.

  Faza e tretë - përjashtimi social. Përdoruesi nuk ka më të përballojë kënaqësinë e të komunikimit në Internet, por vazhdimisht "varur" në faqet. Depresioni çon në konflikte serioze në punë dhe në shtëpi. I fortë, njeri i fortë, dashur ende mund të përpiqet për ta kthyer vëmendjen e tyre për diçka tjetër, për shembull, bie në dashuri, të gjejnë një punë tjetër. Dobët nuk kanë zgjidhje, por për të kërkuar ndihmë nga profesionistët.


  Ndihma e parë

  Në trajtimin e varësisë Internet gjë kryesore - për të sjellë njerëzit që jetojnë komunikim më tërheqëse virtuale. Rrëmbej njeriun nga web, bashkangjitur me interesa të tjera - një problem mjaft që mund të bëhet. Por në qoftë se ju nuk merremi me shkaqet e korrigjimin e sjelljes së tij, mund të jetë se në vend të rrëzuar ndyrë vijnë shtatë të re dhe më të fshehtë. Arratis nga web mund, për shembull, bumping në pirje, të merrni tëri "në gjilpërë" ose të hyjë në një sekt totalitar.

  Në SHBA, nga rruga, varësia Internet gjetur një diagnozë zyrtare dhe trajtojnë psikologët dhe psikiatërve. Në Rusi, këto programe të ndihmojë abuzuesit e internetit ende duke u zhvilluar.

  Informacion nga artikullin "Çfarë është varësia e internetit dhe nëse keni nevojë për të trajtuar atë?"