Dhimbje menstruale të ndryshojë strukturën e truritDysmenorrhea primar, i njohur më mirë si dhimbje menstruale, mund të shkaktojë ndryshime patologjike në strukturën e trurit.
Dysmenorrhea primar - çrregullim më të zakonshme gjinekologjik në gratë e moshës riprodhuese. Dhimbje më të barkut fillon pas menstruacioneve, dhe stimul konstante dhimbje mund të ndryshojë të gjithë sistemin nervor, shpjegojnë autorët.

Tridhjetë e dy gra me amenorrhea fillore e tridhjetë e dy pa tru MRI është bërë i cili tregoi se materia gri vazhdon të ndryshohet edhe në mungesë të dhimbjes në këtë moment.

Drejtori i shkencëtarëve të Universitetit Kombëtar Tajvan Yan-Min (Universiteti Kombëtar Yang-Ming) Profesor Zheng-Chuen Hsieh (Jen-Chuen Hsieh) tha: "Rezultatet e punës sonë sugjerojnë se këto ndryshime atipike në materies gri të trurit të paraqitet në pacientët me dysmenorrhea primar dhe në mungesë të dhimbjes.

Kjo dëshmon se jo vetëm zgjatur dhimbjen, por ciklikisht dhimbje e përsëritur mund të çojë në ndryshime kronike të sistemit nervor qendror. Edhe pse pasojat funksionale nuk janë krijuar ende, ajo tashmë është e qartë se trurin e vajzë adoleshente është jashtëzakonisht i ndjeshëm në dhimbje menstruale. Për të folur më konkretisht në lidhje me reagimin e trurit dhe se studimi i pakthyeshëm janë ndryshime të nevojshme afatgjatë të hormoneve dhe përshtatjes intramenstrualnoy. "