Cikli menstrual


Menstruacioneve - një gjakderdhje të përsëritur nga vajzat vaginë që normalisht zgjat 3 në 7 ditë me intervale prej 1 herë në muaj.

Menstruacioneve parë (menarche) - një ngjarje e rëndësishme për një vajzë e re. Kjo është tipar kryesor i kalimit nga fëmijëria në adoleshencë.

Menstruacioneve - një proces i natyrshëm që shënon fillimin e rrugës për një vajzë për të përfunduar kulm e saj si një grua dhe nënë; ajo nuk duhet të pengojnë rrjedhën normale të jetës. Mbani në mend se mendimet e trishtuar apo shqetësuese që zakonisht vizitojnë vajzën në atë kohë, shpejt të kalojë.
Menstruacioneve parë
Menstruacioneve parë - tipar kryesor i pubertetit trupit femër, e cila tregon aftësinë e trupit për të shtatzënisë.


Shumica e vajzave menarche vërehet në 11-13 vjet. Në varësi të zhvillimit fizik të trupit, trashëgim, kushtetutën, të ushqyerit, sëmundje, kushtet sociale menarche mund të jetë pak më herët ose më vonë. Për shembull, për banorët dhe latitudes mesme të popujve veriore dhe jugore Mosha e menarche është e ndryshme. Menarche shenjë paralajmëruese mund të jenë të pamotivuar shëndetësor ndryshim, dhimbje koke, marramendje, dhimbje në fund të barkut, vjellje, etj
Cikël të rregullt menstrual në shumicën e vajzave është vendosur menjëherë pas periudhës së parë të humbur, por ndonjëherë në themelimin e menstruacioneve të rregullt është 1,5-2 vjet.


Kohëzgjatja e ciklit menstrual llogaritet nga dita e parë e periudhës tuaj në ditën e parë të periudhës tuaj të ardhshëm. Ajo mund të jetë variacione individuale prej 21 deri 35 ditë (zakonisht 28-30 ditë).

Për të gjetur gjatësinë e ciklit tuaj menstrual dhe të kontrolluar ritmin e saj, vajzat duhet të saktë të regjistruar ditët e menstruacioneve, por më mirë - të sjellë ditë të muajit menstrual kalendarik pas muaji, vit pas viti.

Cikli menstrual përbëhet nga disa faza dhe faza. Në fazën e parë të ciklit ndajë 3 faza. Faza e parë është quajtur folikulare, ajo fillon në ditën e parë të menstruacioneve (gjakderdhje menstrual) dhe përfundon në një kohë kur ndodh ovulacioni.

Ajo zë rreth gjysma e të gjithë ciklin, por mund të jetë pak më i shkurtër apo më të gjatë brenda pak ditësh.

Faza 1. Menstruacion
Faza 1. Menstruacioneve. Dita e parë e menstruacioneve - dita e parë e ciklit. Zakonisht, kjo fazë zgjat nga 3 në 7 ditë. Rreshtim mitrës - endometrium - me gjak excreted nëpërmjet vaginës. Menstrual shkarkimi - një përzierje e gjakut, mukusit dhe qelizat e trupit. Në një menstruacioneve humbur 30-150 ml të rrjedhës menstrual (mesatare 75 ml).

Në 2-3 ditët e para të shkarkimit menstrual më të bollshme dhe qëndron deri në 3/4 e totalit.

Kohëzgjatja dhe intensiteti i menstrual shkarkimit individi dhe madje njëjta vajzë (grua) mund të ndryshojnë.Faza 2. Faza e menstruacioneve prekraschaetsya2. Menstruacioneve ndalesa. Nën ndikimin e rritjes hormon gjëndër stimuluese dhe zhvillimin e follicles në një nga cila maturohet vezën. Rozvyvaysya follicles ovarian në fazën e parë të ciklit mentstrualnoho prodhojë estrogjenit, hormon stimulon trashje endometrial dhe trupin gruas podhotavlyvayuschyy për të ovulate.

Faza 3. Ovulacion
Faza 3. Ovulacionit. Proces në të cilin pjekur vezë lë vezore dhe një tub fallopian shkon përmes në mitër. Kjo pikë është shumë përgjegjës, që nga fillimi i shtatzënisë së padëshiruar të rrezikshme në vajzat që kishin marrëdhënie seksuale në ditët e ovulacionit


Në mes të ciklit menstrual, ju mund të vëreni mbarimin e mukusit nga vaginës gjatë urinimit ose defekimit, dhe pamjen mbi njollat ​​e vogla të brendshme qumështi. Kjo është një shenjë se veza është e pjekur dhe të gatshëm për të lënë vezore.

Faza 2. Faza korpus luteum
Faza 2. Periudha Ovulyatsyonnyy përfundon fazën e parë të ciklit intermenstrual dhe i jep të rritet në fazën e 2, e cila është formuar nga korpus luteum dhe mitrës për t'u përgatitur për miratimin e një vezë pllenohet.

Pasi vezë ka lënë gjëndër, gjëndër është e mbushur me substancë të zbrazët të verdhë dhe të bëhet e korpus luteum cila prodhon progesterone hormon.

Nëse shtatzënia nuk ndodh, korpus luteum, ka rreth 14 ditë. (12-16 ditë).Nëse veza është në rrugë përmes tubave fallopiane nuk takohen me spermë dhe jo zaplidnytsya gjatë kësaj kohe, trupi i verdhë redukton aktivitetin e saj brenda 2-3 ditëve dhe zhduket tërësisht pushim të ekzistojnë para se ditën e parë të ciklit menstrual.

Kjo ndodh menjëherë pas ovulimit dhe zgjat për aq kohë sa ka një rast të verdhë, një mesatare prej rreth 12-14 ditë.

Nën ndikimin e hormonit Korpus luteum - progesterone, endometrium (endometrium) trashet dhe më shumë e mbushur me sekrecionet (mukozë).
Gjëndrrat e qumështit uvelichivayutsyav madhësia dhe i ngjeshur, të shoqëruar nganjëherë me dhimbje.Pasi vezë ka lënë gjëndër, gjëndër është e mbushur me substancë të zbrazët të verdhë dhe të bëhet e korpus luteum cila prodhon progesterone hormon.

Nëse shtatzënia nuk ndodh, korpus luteum, ka rreth 14 ditë. (12-16 ditë).

Nëse veza është në rrugë përmes tubave fallopiane nuk takohen me spermë dhe jo zaplidnytsya gjatë kësaj kohe, trupi i verdhë redukton aktivitetin e saj brenda 2-3 ditëve dhe zhduket tërësisht pushim të ekzistojnë para se ditën e parë të ciklit menstrual.

Nëse veza nuk fekondohet, endometrium - tani predhë i kotë i vezës të vdekur dhe unfertilized - jashtë trupit gjatë menstruacioneve.

Në këtë mënyrë cikli menstrual përsëritet çdo muaj për sa kohë që një grua nuk vjen menopauzë - ndërprerjen e menstruacioneve (zakonisht 45-50 vjet).

Cikli menstrual është vendosur zakonisht për 1-1,5 vjet dhe pas menstruacioneve duhet të jetë i rregullt. Ata do të ndërpritet pas dukuri e shtatzënisë ndërpritet krejtësisht kur një grua fillon menopauza (50-55 vjet).
Informacion nga artikullin "ciklit tuaj. Cikli menstrual "

Diskutoni komunitetin