Meditim bën vetminë
Nuk është sekret se shumë njerëz ndjehen moderne
vetëm. Shpejtësia e madhe nuk është gjithmonë kthim prapa i lehtë nëpërmjet radhët dhe
rush konstante shpesh nuk lë kohë për të komunikuar me miqtë dhe familjen. Madje
ata të cilët kanë arritur shumë dhe që jetojnë në apartamente të rehatshme të mëdha, shpesh
plotësisht e majta në të veten e tyre, e cila është veçanërisht akut me qasje në
pension. Shumë njerëz të moshuar që jetojnë vetëm, sepse fëmijët e tyre janë rritur, dhe
nipërit adoleshent interesante të ulem me të vjetra. Sipas shkencëtarëve britanikë,
e vetmja mënyrë për të dalë nga kjo situatë - meditim.

Gerontologists kanë treguar gjatë se njerëz të moshuar nga ndjenja
vetmia jo vetëm mund të humbin gjithë kuptimin e jetës që më parë

shprehur në punën dhe edukimin e fëmijëve, por edhe të fillojnë të vuajnë nga të ndryshme
sëmundjet, përfshirë sëmundjen Alzheimer. Ndërgjegjësimi vetë padobishme dhe
vetëm mund të sjellë shumë më shumë dëm sesa jetese jo të shëndetshme
duke përfshirë edhe pirjen e duhanit. Shkencëtarët në Carnegie Milo ofrojnë lehtë mbi ta
view zgjidhje - në vend të ankesave për gabimet e tij në të kaluarën dhe sot
mërzitje duhet të mësojnë të meditoni. Siç tregohet nga shumë eksperimente
Kjo praktikë e lejuar të moshuarit për të hequr qafe një ndjenjë e social
izolimi dhe rrit aftësinë e trupit për të luftuar sëmundjen.

Eksperimenti është kryer në një grup qe perbehet nga dyzetëve


vullnetarë të shëndetshëm të moshës 55-85 vjeç të cilët kanë rënë dakord për të provuar të reja
metodë për të hequr qafe e vetmise. Program dy-mujor përbëhej nga
Takimet javore për disa orë, gjatë të cilit pjesëmarrësit e mësuara
frymëmarrje të duhur dhe kontrollin mbi emocionet e tyre. Raundi i dytë i
ishte fakti se subjektet filluan të zbatojnë këtë njohuri në
jeta e përditshme. Rezultatet treguan se ata që janë në procesin e të mësuarit
ishte një student i zellshëm në shtëpi duke u përpjekur për të medituar rregullisht, pothuajse
humbur ndjenjë shtypëse të vetmisë, dhe testet e tyre të gjakut treguan se
Ata reduktuar numrin e gjeneve që mund të shkaktojnë kancerin dhe zemrën

sëmundje.