Meditim kundër depresionitStudimet pjesëmarrësit - afrikane amerikanët dhe Native Hawaiians në moshën 55 vjeç, që janë në rrezik për sëmundje kardiovaskulare. Gjysma e pjesëmarrësve janë zgjedhur rastësisht si një grup kontrolli për të testuar ndikimin e metodës * Transcendetral Meditim (TM), dhe të dy grupet ishin test standard i detyrueshëm për depresion.

Në të gjitha testuar nga TM është gjetur një reduktim të ndjeshëm në simptomat e depresionit. Efekti më i madh gjeti pacientët të cilët kanë përjetuar shenja të depresionit klinik: TM reduktuar simptomat me 48%.

Sipas ekspertëve, hulumtim është shumë në kohë. 20% e amerikanëve të moshuar vuajnë nga forma të ndryshme të depresionit, përkeqësimi qenien e tyre tashmë të papërsosur.

Në përgjithësi, depresioni SHBA vërejtur në 18 milionë euro. "Fakti që pjesëmarrësit e hulumtimit kanë treguar përmirësime pa përdorimin e ilaçeve dhe psikoterapisë, sugjeron se meditimi i jashtëzakonshëm mund të përmirësuar shëndetin fizik dhe mendor të pacientëve të moshuar", - thotë Robert Schneider (Robert Schneider), një anëtar i Kolegjit Amerikan të Kardiologjisë.

Referenca: studime sugjerojnë se specialistët mjekësore nuk janë diagnostikuar rreth 50% të rasteve të depresionit.

Meditim i jashtëzakonshëm - teknikë Meditim bazuar në përsëritjen e mantras. Mbështetësit TM pohojnë se praktika e rregullt e kësaj forme të efektit pozitiv meditim mbi sjelljen përfiton trupin dhe mendjen.


Lajme përgatitur nga Anna David