Meditim mbron kundër gripit
Influenza është një nga më të famshme dhe popullore
Sëmundjet virale në botë, dhe në vuajtje këtë sëmundje up
përafërsisht 95% e të gjithë atyre që vuajnë nga sëmundjet infektive.
Pothuajse çdo vit ka epidemi, dhe ndërlikimet që lindin pas
Gripi i vret rreth 1000 rusët në vit. Reliable mjekësor
do të thotë se një herë dhe do të mbrojë njerëzit nga gripi, jo ende
shpikur. Mjekët japin këshilla vetëm të përgjithshëm në një mënyrë të shëndetshme
Jeta dhe duke marrë vitaminat që mund të mbështesin trupin në vjeshtë dhe dimër.
Tradicionalisht, në prag të "sezonit të gripit" dhe nuk duhet të refuzojë nga vaksinimit.

Por
nuk janë produkte të reja - më së fundi në një numër masash që na mbrojnë nga gripi dhe
të ftohtë, përfshin meditim dhe ushtrim të thjeshtë të tilla si running
ecje e shpejtë.

Nga shtatori deri në maj, shkencëtarët amerikanë nga Universiteti i
Wisconsin-Madison studiuar jetën dhe shëndetin e 149 vullnetarëve të cilët
ndahen në tre grupe. Anëtarët e grupit të parë për dy muaj
medituar rregullisht, grupi i dytë ishte duke ecur pothuajse të përditshme
goditje e lehtë të lehta në shfaqjen e lodhjes, dhe anëtarët e grupit të tretë kanë qenë mënyrë normale
Jeta pa medituar dhe jo për sportet. Rezultatet treguan se
Pjesëmarrësit e grupit të parë dhe të dytë pothuajse gjysmë më pak të sëmurë me grip dhe


ftohjet se vullnetarët në grupin e tretë. Për më tepër, edhe
ato meditators të cilët janë ende të sëmurë me grip, e kishte kryer atë shumë më të lehtë
se më parë, dhe kështu ulur ndjeshëm kohëzgjatjen e sëmundjes.

Shkencëtarët besojnë se në mënyrë që të mbrojë kundër gripit nuk është më i mirë
mos harrojmë për meditim ose për vrapim jashtë. Përveç
zakalyvayuscheho efekt running ka mbi efektin tonik trup
dhe shërben si një mbrojtje të besueshme kundër pasivitet fizike, e cila është arsyeja
zhvillimi i shumë sëmundjeve. Nëse ju nuk më pëlqen për të drejtuar, mund të këtë lloj
Aktiviteti fizik zëvendësojë këmbë aktive.

Është vërtetuar se një shëtitje gjysmë ore
jashtë jo vetëm që do të mbrojë nga të ftohtë, të shpëtoj prej
depresioni apo ankthi, por edhe të fitojë forcë përpara ditës së punës.